Ostanimo u kontaktu

DAN ZA POVIJEST RKHM DUBROVNIK

Slavi debitant u najvećem rangu svoju prvu pobjedu!

Objavljeno prije

Povijesni dan za Rukometni klub hrvatske mladeži Dubrovnik. U svojoj prvoj sezoni u najvećem rangu stigao je do prve pobjede. Dobio je u 5. kolu Zamet s 31:26 te slavi. Žarko je želio ovaj uspjeh, priželjkivao ga je već u prvoj utakmici u najvećem rangu kad je na startu dočekao Umag, a sve jer je želio dokazati kako nije slučajno među najboljima. Ali, unatoč tome što je dva puta imao plus pet protiv Umaga, nije uspio. Završilo je bez pobjednika. Potom je postigao 34 pogotka protiv Bjelovara u Bjelovaru, ali nije išlo u obrani te je upisan prvi poraz. Potom i drugi, iz istog razloga, i to kod kuće. Spačva iz Vinkovaca je odnijela oba boda iz Gospina polja. Prošli tjedan poraz u Varaždinu. Bila je to jedina utakmica u kojoj je momčad Silvija Ivandije bila bez izgleda doći do bod(ov)a te je uoči utakmice sa Zametom bilo straha…

Zamet je poveo pogotkom Nikole Njegovana. Bilo je to jedino vodstvo riječkog sastava. Hrvoje Lončarica je izjednačio, a Tomislav Radić donio prvo vodstvo. Nakon što je dva puta Zamet uspio anulirati minimalnu prednost domaćina – tri pogotka Dubrovnika u nizu za 6:3. U 24. minuti RKHM Dubrovnik je imao 12:8, a na poluvremenu 13:10. Potom u 39. minuti prvi put je otišao na plus pet (21:16), u 50. minuti prvi put na plus šest (26:20). Minutu poslije imao je najveću prednost – plus sedam (27:20)…Kraj utakmice – ustali su gledatelji sa svojih mjesta te zapljeskali dubrovačkim rukometašima, koji su potom zapjevali…. Subota, 19. listopada 2019. godine je povijesni dan za RKHM Dubrovnik, koji ima tri boda nakon 5. kola. Odmah se lakše diše u Gospinom polju.RKHM Dubrovnik – Zamet 31:26 (13:10)
DUBROVNIK Sportska dvorana u Gospinom polju. Gledatelja 150. Suci: Dalibor Jurinović (Zadar) i Marko Mrvica (Biograd na moru), nadzornik: Anto Josić (Zagreb).RUKOMETNI KLUB HRVATSKE MLADEŽI DUBROVNIK: Morović (3 obrane), Knez (1), Putica, Gabrieri (1), Bušlje (4), Bevanda, Dabelić (6), Srna (7), Janđel, Kobetić (3), Kosović, Barišić (4 obrane), Radić (4), Lončarica (4), Hrtica (1). Trener: Silvijo Ivandija.
ZAMET: Mozetič (3), Njegovan (3), Jeličić, Šehić, Sorić (8 obrana), Zarev (4), Viskić (2 obrane), Samardžić (2), Mrakovčić (3), Koler, Starčević, Martinović, Načinović (10). Trener: Valter Matošević.

Piše: Tonči Vlašić / dubrovacki.slobodnadalmacija.hr

KK METKOVIĆ VRATITI U ŽIVOT

Košarku treba vratiti u sportsku obitelj Metkovića

Objavljeno prije

Autor

U proteklih nekoliko mjeseci dogodile su se velike promjene u funkcioniranju svjetskog gospodarstva i sporta, tako da će trebati nekoliko godina za oporavak, osnovno vraćanje na nekadašnje razine.

Kad je riječ o sportu u lokalnim okvirima (Metković i dolina Neretve), također su uslijedile velike promjene. Mislimo na prekid prvenstvenih natjecanja, nemogućnost vježbanja, prekide ugovorene suradnje, i ostale promjene u životu klubova i sportaša.

Dva metkovska kluba, NK Neretva i BK Metković, ostali su u Trećoj HNL Jug, odnosno u Prvoj boćarskoj ligi, iako su bili među kandidatima za ispadanje. ŽNK Neretva će nastaviti natjecanje u Prvoj nogometnoj ligi za žene. Kako se prvenstvo uskoro nastavlja potrebna je opća mobilizacija svih u klubu, kako bi se ekipa uigrala i uspješno nastavila natjecanje.

Ostali sportski klubovi ili udruge vjerojatno brinu iste brige s ciljem da se organizacijski i kadrovski pripreme za nove sezone.

Međutim, u priči o metkovskim klubovima vrlo malo se govori o Košarkaškom klubu Metković, o klubu uspješne sportske prošlosti i tradicije, o klubu u kojemu su nekada igrali poznati košarkaši, a potom uspješni treneri.

Unatoč trajnim problemima oko namicanja sredstava za osiguranje materijalnih uvjeta za rad, taj klub je opstao, dapače, kontinuirano se natjecao i uspješno nastupao.

Posljednju sezonu nije nastupao zbog više razloga, a zdravstvena kriza u svijetu, prolongirala je nove planove za budućnost.

Ključni čovjek KK Metković i istaknuti sportski radnik Nikica Medak, nije nam mogao reći ništa određeno što se klupske budućnosti tiče. Klub je i dalje u mirovanju, stanje se za sada nije promijenilo, a hoće li i kada, teško je reći.

Naše je mišljenje da se košarkaši  nikako ne smiju zaboraviti te da svi sportski radnici u Metkoviću mogu pa i moraju pronaći modalitete novog ustroja kluba te mu omogućiti normalan rad i vježbanje.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije