Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

HRVATSKI RUKOMETNI SAVEZ

Rukometna natjecanja nastavit će se 8. svibnja, ali samo uz liste testiranih

Objavljeno prije

Hrvatski rukometni savez telefonskim je putem stavio izvan snage svoju raniju odluku o zastoju natjecanja u rukometnim ligama i donio novu u kojoj stoji da će se natjecanja u Paket 24 Premijer ligi. 1.HRL za žene, 1.HRL sjever muški, 1.HRL jug, 2.HRL sjever za žene, 2.HRL jug za žene i 2.HRL zapad za žene, nastaviti 10.svibnja, umjesto 22.svibnja kako je ranije bilo odlučeno.

To znači da će rukometaši Metković Mehanike i ŽRK Metković na parket prije nego su se nadali.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Sve utakmice koje se moraju odigrati do kraja prvenstva i za sve sudionike u tim utakmicama bez obzira jesu li cijepljeni, preboljeli COVID ili nisu ni bili predviđeni za cijepljenje (mlađi od 18 godina), svi sudionici se obvezuju prije odigravanja utakmica testirati antigenskim testom, sukladno epidemiološkom protokolu za odigravanje utakmica hrvatskih rukometnih liga, a trošak će snositi HRS.

I gostujuće i momčadi koje su domaćini moraju obaviti testiranje prije same utakmice, a sam test ne smije biti stariji od 24 sata.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Osoba koja zastupa klub mora potvrditi listu testiranih osoba na memorandumu kluba, svojim potpisom. Maksimalan broj osoba na listi gostujuće ekipe koji su testirani i koji mogu biti u dvorani je 30, uključujući i članove uprave.

Maksimalan broj osoba kod domaće ekipe ovisit će o mjerama lokalnih stožera Civilne zaštite.

Svaka pozitivna osoba ne može biti na listi i odmah se mora uputiti na PCR test.

Klub domaćin mora organizirati i testiranje službenih osoba, zapisničara, mjeritelja vremena, statističara, dežurnih liječnika i svih ostalih koji mogu doći u kontakt sa sudionicima natjecanja, te pronaći odgovarajuću zamjenu. Domaći klub ima obvezu dva sata prije utakmice testirati sudački par i delegata n utakmice .

Nema sumnje da će klupske uprave imati pune ruke posla u sljedećem razdoblju, a posebice uoči početka utakmice.

ROKO TOLIĆ 740/300px

NAKNADE NA VRHUNSKOJ RAZINI

I u malim sredinama treneri su zaslužni za odgoj mladih sportaša

Objavljeno prije

Autor

Ante Kostelić -Gips, Ratko Rudić, Lino Červar i brojni hrvatski vrhunski treneri nakon odlaska u zasluženu mirovinu javnosti su obznanili svoje nezadovoljstvo ne zbog iznosa redovnih mirovina već zbog posebnih naknada za ostvarene vrhunske i na svjetskoj razini postignute rezultate s reprezentacijama Hrvatske u momčadskim ili individualnim sportovima.

Ističu da su izmjene i dopune odgovarajućih zakona davno inicirane, ali nisu dovršene pa se nadaju da će se i to jednom dogoditi.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Mnogi od vrhunskih trenera radili su i izvan Hrvatske pa su iznosi njihovih mirovina zavisni i od radnog staža ostvarenog u drugim državama. Naši vrhunski treneri  ovih dana iskazuju nezadovoljstvo ostvarenim naknadama za vrhunske rezultate u Hrvatskoj i uspoređuju visine tih naknada s onima u drugim zemljama.

Doduše , oni uzimaju u obzir činjenicu da su primanja i mirovine  u Hrvatskoj pa i nagrade za sportska postignuća značajno manje nego u svijetu, prije svega zbog ekonomske snage našega društva i relevantnih statističkih pokazatelja.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Treba znati da treneri (kao i igrači) potpisuju ugovore prilikom preuzimanja reprezentacija ili prilikom odlaska u neki klub ili reprezentaciju izvan Hrvatske.

Međutim, istina je da u malim, a po sportskim ostvarenjima velikim sredinama rade ili su radili brojni treneri stvarajući ne samo igrače za ligaška natjecanja već i reprezentativce koji su kasnije doprinosili sportskim rezultatima nacionalne vrste, u raznim sportskim granama.

Misli li itko i na njih, razmišlja li se o tomu koliko su i oni zaslužni u odgoju mladih sportaša koji su kasnije postajali reprezentativci ?

U malom Metkoviću u proteklim desetljećima mnoštvo bivših sportaša stekli su trenerske kvalifikacije kako bi radili u klubovima i ne samo u dolini Neretve. Neki su postali i trenerima reprezentacija. Ante Prce, Stipe Ilić, Bariša Majić, Stipe Nikolić, Jozo Veraja, Ekrem Jakirović, Davor Mijioč, Jozo Bebić i da dalje nabrajamo, ostavili su neizbrisiv trag u odgoju igrača . U rukometu se i danas divimo postignućima Luke, Pere, i Miše Veraje, Zdravka Vučičevića, Ilije Puljevića, Ivice Obrvana, Ivana Šprlje, Nikše Kaleba, Dragana Majića,  Dragana Jerkovića  i svih ostalih, kako kod kuće tako  i u svijetu.

Mislimo da su oni kao i njihove kolege iz Zadra, Splita, Bjelovara ili Đakova, itekako zaslužni za razvoj mladih igrača i rezultate koje su postigli s odraslima. Stoga bi sportske asocijacije u Hrvatskoj uključujući i HOO, konačno trebale donijeti i usvojiti jasnu platformu za nagrađivanje trenera i vrhunskih sportaša.

Prema zaslugama, rekli bismo !

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije