Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ZAOSTALA UTAKMICA 2.HRL JUG ZA ŽENE

Rukometašice Metkovića protiv Makaranki potvrdile dobru formu

Objavljeno prije

Marljiv rad i aktivan pristup utakmici, dobra igra i zalaganje oduvijek krase rukometašice Metkovića u Drugoj ligi, pa je tako bilo i u zaostalom susretu s ŽRK Hoteli Makarska, kojega su Metkovke uspješno privele kraju na svom terenu rezultatom 21:17.

Na taj način su poboljšale položaj na ljestvici te se trenutačno nalaze na četvrtom mjestu s osam bodova iz osam utakmica.

Makarke su na start povele s 0:2, slijedilo je poravnanje domaćih, zatim vodstvo gošći ,pa onda opet poravnanje sve do 16. minute kad je Metković stigao do rezultata 7:5.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Uskoro su stekle tri gola viška, Makarke su jednom poravnale, ali igračice Metkovića ipak uspjele otići na odmor golom prednosti (10:9).

U drugom dijelu odmah su stigle do tri razlike, ekipa iz Makarske nije više niti jednom uspjela poravnati, a u 51. minuti semafor je pokazivao 18:14 !

Bilo je jasno komu će pripasti bodova, a domaće su do kraja održavale konačnu prednost od pogotka razlike. Po tradiciji, opet se iskazala Anđela Sušak, ali su i ostale igračice igrale maksimalno angažirano.

Sušak je postigla 9, Obšivač 5, Vatović 3, te Jarak i Šiljeg  po dva gola.

RK Metković – Hoteli Makarska 21:17 (10:9)

KARATE KLUB KNEZ DOMAGOJ

Trener Ante Bebić stekao diplomu stručnjaka za Dynamic neuromuscular stabilization

Objavljeno prije

Trener Karate kluba knez Domagoj, Ante Bebić je na trenerskom usavršavanju postigao još jedan uspjeh. Poslije stečenog Magistra kineziologije (smjer Kineziterapija) i stečene diplome trenera Karatea nije stao, nego je krenuo k daljnjem usavršavanju i upravo stekao diplomu stručnjaka za Dynamic neuromuscular stabilization (Dinamička neuromuskularna stabilizacija).

O samoj metodi malo pobliže u nastavku, – javilo je vodstvo Kluba te ovom prilikom zajedno sa svim članovima čestita svom treneru.

DNS metoda Praške škole, temelji se na neuro-razvojnim aspektima motoričke kontrole s ciljem otklanjanja različitih oblika disfunkcija i kompenzacija te uspostavljanja efikasnih kretnih obrazaca. Naime, u najranijim fazama razvoja djeteta živčani sustav kreira motorički program koji kontrolira posturu, hodanje i sveukupno kretanje. Kroz život, kao posljedica djelovanja različitih sila, loših habitualnih obrazaca te drugih čimbenika, ta se najranija motorička razvijenost gubi, te se povoljni obrasci kretanja zamjenjuju nepovoljnima. Sve to rezultira lošim držanjem, neekonomičnim kretanjem, smanjenoj razini energije a na kraju i kroničnim bolovima i ozljedama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Stoga DNS primjenjuje specifične kretnje koje pripadaju određenoj fazi neuro-motoričkog razvoja, kroz koje reeducira temeljne obrasce kretanja i povećava razinu motoričkog statusa. Na taj se način ujedno stvaraju uvjeti za daljnji siguran razvoj kompleksnijih motoričkih sposobnosti te primjenu intenzivnijih treninga.

Osnovni fokus DNS metode je stabilizacija trupa kroz korektan mehanizam disanja uz kreiranje intra-abdominalnog tlaka. Pri tome se stvaraju uvjeti za funkcionalno centriranje svih zglobova te okolnosti u kojima ekstremiteti mogu razviti svoju optimalnu i sigurnu mobilnost te jakost i snagu.

DNS metoda obuhvaća specifične dijagnostičke, terapijske i trenažne protokole namijenjene rehabilitaciji i post-rehabilitaciji, rekreaciji i sportu. Kao rekreativni program primjenjuje se u prevenciji ozljeda, optimizaciji kretanja, kao podrška drugim rekreacijskim programima, ali i kao trajno modificirani oblik korektivne gimnastike.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije