Ostanimo u kontaktu

RUKOMETAŠICE AKTIVNE

Rukometašice Metkovića nakon uspješno završene sezone još uvijek vježbaju

Objavljeno prije

ŽRK Metković ostvario je u rezultatskom smislu značajan uspjeh tijekom već završene natjecateljske drugoligaške sezone. Mlade igračice zajedno sa svojim trenerima osvojile su 15 bodova te su zauzele mjesto u sredini ljestvice. Postigle su najveći uspjeh u proteklih nekoliko sezona, a o svemu predsjednik kluba Tomislav Komazin kaže:

– Da, zadovoljni smo i rezultatom i svim drugim aktivnostima kluba koje su bile jako uspješne, unatoč pandemiji i drugim stanjima. Nama je najvažnije da smo na tragu ostvarenja naših temeljnih ciljeva, odgoja mladih igračica i stručnog rada s njima. Mislim da smo to dobro riješili, a da je tako, svjedoči sve veći broj djevojčica koje vježbaju ili tek počinju vježbati. Školu rukometa pohađa 40 djevojčica, a u svim ostali, uzrastima imamo još njih 30 -40.

Igračice rođene 2004.godine nastupale su tijekom cijele sezone, a one rođene 2006. nešto rjeđe. Naša „najstarija“ igračica , Petra Obšivač, koja ove godine odlazi na studij, rođena je 2002. godine !

S prvom ekipom tijekom protekle sezone radili su Ilija Puljević, Jerko Alujević i Marijela  Križanović. Zimus nam se iz Dalmatinke vratila Anđela Sušak koja nam je puno pomogla , a ona je rođena 2003.godine. Nadamo se da ćemo i dalje biti uspješni u našem radu te da ćemo i dalje uspješno ispunjavati naše temeljne zadaće, – rekao je Komazin.

Nije propustio spomenuti uspješan rad trenera Slavka Ujdura koji  vrlo stručno i odgovorno radi s mlađim uzrastima u klubu. U radu kluba vrlo aktivno sudjeluje i Siniša Bebić.

Iako su Metkovke iza sebe imale uspješnu sezonu, još nisu prestale s radom. Pripremaju se za turnir u Makarskoj, 26.lipnja, pa će tek onda na zasluženi odmor.

Zanimljivo, predsjednik Komazin, vrlo je zadovoljan odnosom gradske vlasti prema ženskom rukometu i potporama koje Grad Metković izdvaja za rad kluba. Sredstava ima toliko koliko ima, ali ih valja pravilno trošiti i uvijek štedjeti, poručili su iz ŽRK Metković, u dobroj vjeri da će vrlo dobra suradnja biti stalna i dugotrajna.

DRUGI KVALIFIKACIJSKI SUSRET ZA 3. HNL JUG

Nogometaši Metkovića priredili veliko, ugodno, iznenađenje za svoj navijače

Objavljeno prije

Autor

Foto: Fb ONK Metković

Da je bilo malo više sportske sreće ONK Metković bi za nekoliko dana igrao finale kvalifikacijskog ciklusa s GOŠK-om iz Kaštela za ulazak u 3.HNL jug.

Nažalost, Metkoviću i Metkovcima nije se posrećilo u nastojanju da prirede senzaciju, ali su kao bolja momčad u srazu s momčadi Zadra ipak zabilježili pobjedu u gostima, u zadarskim Stanovima, s 0:2.

Strijelci su bili Marko Manenica u 21.minuti za 0:1, i izvrsni Duje Medak u 75.minuti.

Od početka su igrači Metkovića zaigrali vrlo otvoreno i sigurno tako da su stvarali prigode i bili apsolutno bolji .I da ne bi netko pomislio da je Zadar igra u izmijenjenom sastavu, ne nije, jer su igrali svi osim Jurice Buljata !

Igrači Zadra kao da se uopće nisu snašli, nijemo su gledali razigrane igrače Metkovića kojima nisu mogli ništa. Možda su domaći bili sigurni u prolaz zbog pobjede u Metkoviću od 4:1, ali Metkovci su pokazali da znaju i mogu puno više.

Prvi dio utakmice mogao je slobodno završiti s najmanje  0:4 (u korist Metkovića) jer je Dragan Brečić jednom pogodio okvir vrata vratara Pinčića, a drugi put je njegov precizan udarac Pinčić osujetio. Ivan Šutalo je imao 3 „zicera“ u tom prvom  dijelu, ali golova nije bilo osim u 21.minuti kada je pogodio Manenica.

Koliko je Metković bio tvrd i opasan takmac svjedoči činjenica da je Zadar prvi pravi udarac prema Mariju Batinoviću uputio tek u 66.minuti.

Plod te i takve igre bio je i pogodak nogometnog genijalca Duje Medaka, ali se do kraja rezultat nije mijenjao. Gosti ne samo što su uspjeli iznenaditi Zadrane i pobijediti, već su se predstavili u najljepšem svijetlu u nogometnom smislu. U njihovim redovima nije bilo „slabe karike“ pa su i trener Plećaš i uprava i navijači ponosni na sve što su u Zadru i inače tijekom sezone pokazali i ostvarili.

I u Zadru je u gledalištu bilo 30-tak vjernih prijatelja ONK Metković.

Kako se radi o povijesnom događaju evo i sastava ONK Metković0: M.Batinović, Primorac, D.Batinović, Kežić, Plećaš, D. Brečić, Manenica, Medak, Jelčić, Šutalo.

Pričuve; Medić, Ćužić, Mioč, Ramić, R.Brečić, Ujdur i Borovac.

Trener : Tomislav Plećaš.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije