Ostanimo u kontaktu

DRUGA RUKOMETNA LIGA ZA ŽENE

Rukometašice doživjele novi poraz

Objavljeno prije

ŽRK Metković

Mlade rukometašice Metkovića odlično su otvorile utakmicu, nizale su kvalitetne napade i stvarale rezultatsku prednost. Tako su povele s 1:0, zatim je semafor pokazivao 5:1, 9:7, i 10:8 za Metković te poravnanja 6:6, 7:7 i 10:10. Nakon toga uslijedila su nova poravnanja rezultata, te prvo vodstvo Kaštelanki (10:11) i njihova tri gola viška 14:17. Na odmoru je bilo 15:17. U nastavku su se igračice Marine odlijepile, u jednom trenutku na 10 razlike, a na koncu su igračice Metkovića ipak uspjele umanjiti razliku u izgubljenoj utakmici.

ŽRK Metković – Marina  Kaštela 23:31 (15:17)

ŽRK Metković: Jelaš, Anković 6, Taslak, Magzan 2, Obšivač, Vidović, Grmoja 3, Sušak 2, Srna 1, Vatović, Dropuljić, Menalo, Šiljeg, Previšić, Crnčević 9, Marinković. Trener: Ivica Šimović.

Najviše golova za Marinu postigle su: Kragić i Šarić po 8, te Strmečki 4.

Sportska dvorana Metković. Gledatelja: 50.

Suci : Jakus (Marina) i Rajković (Split).

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

PANDEMIJA KORONAVIRUSA

U Metkoviću počinje Drive-in testiranje zaraženih Covid-19 virusom

Objavljeno prije

Nakon što je ravnatelj Doma zdravlja Metković Mihovil Štimacnajavio, prvi tim zdravstvenih djelatnika je obučen a danas je podignut i šator za Drive-in testiranje zaraženih Covid-19 virusom.

Drive-in sustav testiranja zaraženih počinje od srijede, 8. travnja, a radit će se po sistemu ako imate simptome javljate se svom obiteljskom liječniku koji vas dalje naručuje na testiranje. po dolasku do Drive-in punkta jedna zdravstvena djelatnica uzima osobne podatke s kojima utvrđuje prijavu te podtom druga uzima bris iz nosa. Brisevi se potom stavljaju u stiropol i led i šalju za Zagreb. Najviše dnevno će se uzimati 8-9 uzoraka.

Na pitanje zašto je bilo potrebno toliko čekat na sam početak testiranja, jer građani su prije toga morali ići u Dubrovnik na testiranje, Štimac nam je pojasnio kako je sama obuka zdravstvenih djelatnika bila zahtjevna, al ne u smislu uzimanja uzoraka, nego same zaštite djelatnika. Kako bi se maksimalno zaštitili, zdravstveni djelatnici trebaju po posebnom protokolu pa skoro sat vremena oblačiti i kasnije skidati zaštitnu opremu, kako ne bi došlo do zaraze. Za sad je obučen prvi tim, a cilj je obučiti što više zdravstvenih djelatnika, u slučaju da jednom od njih dođe do propisane samoizolacije kako bi punkt mogao nastaviti dalje sa radom, pojasnio je Štimac.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije