Ostanimo u kontaktu

DRUGA RUKOMETNA LIGA ZA ŽENE

Rukometašice doživjele novi poraz

Objavljeno prije

ŽRK Metković

Mlade rukometašice Metkovića odlično su otvorile utakmicu, nizale su kvalitetne napade i stvarale rezultatsku prednost. Tako su povele s 1:0, zatim je semafor pokazivao 5:1, 9:7, i 10:8 za Metković te poravnanja 6:6, 7:7 i 10:10. Nakon toga uslijedila su nova poravnanja rezultata, te prvo vodstvo Kaštelanki (10:11) i njihova tri gola viška 14:17. Na odmoru je bilo 15:17. U nastavku su se igračice Marine odlijepile, u jednom trenutku na 10 razlike, a na koncu su igračice Metkovića ipak uspjele umanjiti razliku u izgubljenoj utakmici.

ŽRK Metković – Marina  Kaštela 23:31 (15:17)

ŽRK Metković: Jelaš, Anković 6, Taslak, Magzan 2, Obšivač, Vidović, Grmoja 3, Sušak 2, Srna 1, Vatović, Dropuljić, Menalo, Šiljeg, Previšić, Crnčević 9, Marinković. Trener: Ivica Šimović.

Najviše golova za Marinu postigle su: Kragić i Šarić po 8, te Strmečki 4.

Sportska dvorana Metković. Gledatelja: 50.

Suci : Jakus (Marina) i Rajković (Split).

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

PREDLOŽITE SVOJE PROGRAME U SPORTU

Športska zajednica grada Metkovića objavila Javni poziv za financijsku potporu programa u sportu

Objavljeno prije

U Proračunu Grada Metkovića za 2019. godinu osigurana su sredstva za financijsku potporu programa udruga u sportu namijenjenih zadovoljavanju javnih potreba u području sporta, utvrđenima Programom javnih potreba u sportu Grada Metkovića za 2019. godinu.

Športska zajednica grada Metkovića objavila je Javni poziv s potrebnom dokumentacijom.

Nastavi čitati

IPAK SE KREĆE

Zdravstveni punkt u Opuzenu znači početak velikih promjena

Objavljeno prije

Autor

Nakon tragičnog događaja u prosincu prošle godine razboritim ljudima bilo je jasno da se radi o greškama u zdravstvenom sustavu, bez obzira na obrazloženja stručnjaka i nestručnih analitačara. Na nesreću, takvih tragičnih događaja bilo je i u prošlosti prvenstveno zbog udaljenosti Metkovića od bolničkih centara u Dubrovniku ili u Splitu. Bila su beskorisna obećanja o izgradnji bolničkih kapaciteta u Metkoviću i u dolini Neretve, iako ne smijemo zaboraviti na ključne odluke Sabora, vlada i  ministarstava.

Temeljni je problem pacijenata u dolini Neretve u hitnim slučajevima njihova udaljenost od bolnica u Dubrovniku i u Splitu. Isto je s turistima u jeku turističke sezone, poljoprivrednicima koje osakaćuju motokultivatori, naglim upalama i problemima respiratornog sustava, a napose oboljenjima djece.

Drugi dio problema odnosi se na opremljenost ordinacija, što ovisi o raznim pravilnicima u primarnoj i hitnoj zdravstvenoj skrbi.

Koristeći staru latinsku izreku ‘Eppur si mouve’ (ipak se (o)kreće, Galileo Galilej), odluku gradonačelnika Metkovića o izdvajanju 500 tisuća kuna za poboljšice u dostupnosti zdravstvenih usluga, može se smatrati dobrodošlom i prihvatljivom i u interesu građana doline Neretve.

Dio sredstava namijenjen je opremanju zdravstvenog punkta u Opuzenu koji bi za dva mjeseca trebao biti otvoren u danima vikenda i blagdana, i u vrijeme kad ne rade ordinacije u Domovima zdravlja. Inicijativa ‘Sinovi i kćeri Neretve’ istaknula je i nekoliko drugih zahtjeva o kojima su građani informirani, a očekuje se i sastanak u Metkoviću na državnoj razini.

Ponovno ćemo se poslužiti starom latinskom izrekom: ‘Nullus effectus sine causa’ (nema posljedica bez uzroka), i završiti također latinskom izrekom: ‘Nunc aut nunquam’ (ili, sad ili nikad).

Nastavi čitati

Najčitanije