Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

RUKOMETAŠI NE ODUSTAJU OD PREMIJER LIGE

Predsjednik UO Metković Mehanike, Nikola Veraja: ‘Ne odustajemo od svojih ciljeva’

Objavljeno prije

Prvi dio prvenstva u 1.HRL jug davno je zaključen, klubovi su uglavnom u fazi mirovanja, ali zato uprave odrađuju svoj dio posla, bilo da se radi o amenovanju stručnih ili igračkih potencijala, osiguranju materijalnih uvjeta za rad, a novca prije svega.

Pozornost prijatelja rukometa privlače  želje nekih klubova za plasmanom u viši stupanj natjecanja, među kojima je i RK Metković Mehanika.

Unatoč određenim događanjima i promjeni na trenerskom kormilu, ciljevi prvoligaša iz Metkovića ostaju isti. To nam je u razgovoru potvrdio predsjednik UO kluba Nikola Veraja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Podsjetimo, Metković Mehanika je na kraju prvog dijela prvenstva zauzela drugo mjesto na ljestvici sa 17 bodova. Momčad je ostvarila 8 pobjeda, dva poraza i jedan neodlučen ishod. Poraženi su u Buzetu , 34:33, od Hrvatskog dragovoljca , 29:27, a u Rovinju su odigrali 31:31.

Prije posljednje prvenstvene utakmice u Crikvenici Metkovci su izgubili kup-utakmicu nakon sedmeraca u Župi dubrovačkoj od tamošnjeg drugoligaša.

Prvo mjesto na ljestvici ima Ribola Kaštela s 20 bodova, s jednim porazom i to u Metkoviću. S obzirom na višegodišnja veća izdvajanja sredstava za taj klub, i iskustvo igranja u Premijer ligi, posve je jasno da je Ribola gotovo pa siguran kandidat za povratak u elitni razred hrvatskog rukometa.

Momčad koja bude drugoplasirana morat će odigrati kvalifikacijsku utakmicu za ulazak u elitni razred.

Tijekom ljetnog razdoblja u potrazi za stručnim voditeljima kluba, uprava Metković Mehanike dogovorila se s prof. Željkom Čagljem. Njegova je zadaća bila posložiti stručni dio rada u svim uzrastima i voditi računa o prvoj momčadi.

Dobrodušni profesor iz Kaštela i uspješan rukometni trener radio je kako je najbolje znao, ali su mu presudila dva gostujuća poraza u prvenstvu i jedan u Kup natjecanju, pa je uprava odlučila angažirati (vratiti) licenciranog trenera Filipa Romića.

O tomu nam je predsjednik kluba Nikola Veraja rekao:

– Smatrali smo da Filip Romić najbolje poznaje postojeći igrački kadar, a osim toga uvjerili smo se da je i kod ranijeg vođenja momčadi uvijek imao prava ili dobra rješenja u pojedinim situacijama. Nadamo se da će pod njegovim vodstvom igrači napredovati i ostvarivati uspjehe. Znamo da će prvo mjesto biti teško osvojiti, ali od naših ciljeva ne odustajemo. S obzirom na svakodnevno stjecanje iskustva u radu, namjeravamo promijeniti i neke stavke pravilnika o međusobnim odnosima kluba i igrača. Recimo, ne budemo li prvi ili drugi u prvenstvu, neke stavke tih ugovora mogle bi se primijeniti, -.

Mislite li da je igrački kadar zadovoljavajući i da može ostvariti klupske težnje. Na kojim pozicijama bi bila nužna pojačanja ?

– Čujte, treba nam centralni obrambeni igrač, prije svega. Naravno da razmišljamo i o drugim opcijama, pa i o vratarima, kad me već pitate. Znam , vratari su kod kuće bili vrlo dobri, a na gostovanjima baš i ne .Tijekom sljedeće godine planiramo uključiti jednog 33-godišnjeg vratara, i riješiti niz drugih pitanja,-.

Kako trenutačno izgleda stručna nomenklatura, nakon odlaska Čaglja, ima li promjena ?

– Rekli smo da će s prvom momčadi raditi trener Romić. Za njegova pomoćnika imenovan je Nikola Džono koji je u rukometno-igračkom smislu „umirovljen“. Trener vratara je Joško Jukić, a u mlađim uzrastima svi su treneri ostali na svojim pozicijama. Za sada nemamo sportskog direktora, ali ćemo ga sljedeće godine sigurno imati, a radi se o najzvučnijim imenima hrvatskog rukometa u povijesti,-.

Predsjednik UO Metković Mehanike, Nikola Veraja, na kraju razgovora rekao je da je UO kluba izmirio sve svoj financijske obveze za 2021.godinu, a ostatak sredstava prenesen je za aktivnosti u sljedećoj godini. Prvenstvo se nastavlja 12.kolom i utakmicom Gospić- Metković M. , 19.veljače 2022.

ULTIMATE SPORTS GYM

UGYM predstavlja novi grupni trening za djecu ‘Fit Teen’

Objavljeno prije

Rezultati sistematskih pregleda djece u osnovnim i srednjim školama iz godine u godinu pokazuju porast deformiteta kralježnice, prsnog koša i nepravilne posture. Razlog tomu je nekoliko različitih faktora ali ponajviše sjedilački način života i smanjena tjelesna aktivnost.

Zbog svega navedenog, UGYM vam predstavlja novi grupni trening za djecu od 11 do 15 godina pod nazivom Fit Teen. Riječ je o vježbama snage, fleksibilnosti i koordinacije pokreta koje za cilj imaju poboljšanje motoričkih sposobnosti djece i stjecanje navike za tjelesnom aktivnošću.

Program vodi naša Jelena Dragović, fizioterapeut s 19 godina iskustva u radu s djecom s neurološkim poteškoćama te adolescentima s progresivnim oboljenjima kralježnice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Pozivamo sve zainteresirane na uvodni sat koji će se održati 3.10.2022. u 19:15h uz obvezno prisustvo jednog roditelja.

Pridružite nam se na treningu i obećavamo dobrom druženju.

Ultimate Sports Gym

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije