Ostanimo u kontaktu

METKOVIĆ MEHANIKA U RIJECI

Rukometaši na kraju polusezone priželjkuju pobjedu protiv Kozale

Objavljeno prije

RK Metković Mehanika

Rukometaši Metković Mehanike u subotu s početkom u 18 sati sastaju se u Rijeci s momčadi Kozale koja se nalazi u donjem dijelu ljestvice, za razliku o metkovskih rukometaša koji s 12 bodova zauzimaju četvrto mjesto. Ako je suditi po zreloj, muškoj igri u prošlom kolu protiv Karlovca, tada treba vjerovati da će Cvitanović, Kozina, Kolovrat i društvo u Rijeci ponoviti takvu igru i nametnuti svoj ritam, kako bi slavodobitno dočekali kraj susreta. Bila bi to najljepša nagrada samim rukomtašima, upravi i navijačima za kraj sezone u kojoj su postigli više od očekivanja.

Kao i uvijek optimističan je trener Filip Romić koji se nada da će svi igrači krenuti na put, osim Bartolovića i koji vjeruje u svoje odabranike.

– Mislim da možemo ponoviti dobru igru kao što smo igali protiv Karlovca i vratiti se zadovoljni. Međutim, trebat ćemo uložiti maksimalan trud da do pobjede dođemo, jer se i momčad Kozale stabilizirala, a uz to igra na svom terenu, – rekao je Romić.

Jure Kozina, RK Metković Mehanika

Jedan od najboljih metkovskih igrača Jure Kozina ovako gleda na susret s Kozalom:

– Nama je najteže tako daleko putovati jer praktično iz autobusa trebamo na teren. Budemo li kompletni i budemo li se držali dogovora od prve do zadnje minute, nadam se dobrim vijestima i dobrom plasmanu nakon prvog dijela sezone u kojemu smo ostvarili rezultate koje ni sami nismo očekivali. Puno nam znači povratak Marića s kojim smo dobili čvršću igru u obrani i vrhunskog strijelca. Bez sumnje s njim smo puno jači, pa i na tomu gradimo svoj optimizam, – naznačio je Kozina.

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

HRVATSKA VOLONTIRA 2019.

Prijavljeno preko 200 volonterskih aktivnosti!

Objavljeno prije

Danas,  22. svibnja,  počinje manifestacija koja će i ove godine okupiti brojne pojedince i organizacije, a sve u cilju izgradnje bolje i snažnije zajednice!

Hrvatski centar za razvoj volonterstva, regionalni i lokalni volonterski centri i brojne organizacije koje uključuju volontere i ove godine pružaju priliku građanima da se uključe u volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima.

Manifestacija Hrvatska volontira ove se godine održava od 22. do 25. svibnja, a cilj joj je ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.  Upravo to naglašava i tema ovogodišnje, devete po redu manifestacije, koja glasi: Volontiramo = gradimo zajednicu u kakvoj želimo živjeti“ .

Volontiranjem utječemo i doprinosimo stvaranju humanije i aktivnije zajednice te sretnijeg i zdravijeg društva koje prihvaća, uključuje i cijeni različitosti među svojim pripadnicima. Kroz volontiranje društvo u cjelini raste i obogaćuje se. Osim toga, brojna znanstvena istraživanja potvrđuju da nas volontiranje čini sretnijima, zdravijima i snažnijima.

Popis svih volonterskih aktivnosti koje će se održati u sklopu manifestacije možete pronaći na sljedećoj poveznici, te vas pozivamo da pronađete aktivnost koja vas inspirira, učinite nešto dobro za sebe i druge i zavolontirate se u manifestaciji Hrvatska volontira!

Događanja u Metkoviću

U Metkoviću Udruga Otac Ante Gabrić 25. svibnja s početkom u 9 sati organizira radionicu i druženje djece, mladih i starijih na temu Nešto staro za nešto novo, na kojoj sudjeluje 10 volontera. Radionica će trajati do 13 sati.

I ovogodišnjom manifestacijom želimo povezati djelatnike poslovnog sektora s neprofitnim organizacijama iz civilnog i javnog sektora te podsjetiti koliko je važno da se u izgradnju povezane i humane zajednice uključu svi pripadnici društva. Pridružite nam se!

Hrvatski centar za razvoj volonterstva (HCRV) od 2011. godine organizira manifestaciju pod nazivom Hrvatska volontira koja se održava na nacionalnoj razini svake godine krajem svibnja. U manifestaciju se uključuje velik broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koji kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promoviraju volontiranje. Hrvatska volontira 2018. okupila je 181 organizatora volontiranja koji su u 70 gradova i općina proveli 288 volonterskih aktivnosti kako bi svojim doprinosom potakli izgradnju sretnije i bolje zajednice. Ukupno 4.218 volontera poklonilo je 22.226,5 volonterskih sati svojim zajednicama.

Nastavi čitati

Najčitanije