Ostanimo u kontaktu

METKOVIĆ MEHANIKA U RIJECI

Rukometaši na kraju polusezone priželjkuju pobjedu protiv Kozale

Objavljeno prije

RK Metković Mehanika

Rukometaši Metković Mehanike u subotu s početkom u 18 sati sastaju se u Rijeci s momčadi Kozale koja se nalazi u donjem dijelu ljestvice, za razliku o metkovskih rukometaša koji s 12 bodova zauzimaju četvrto mjesto. Ako je suditi po zreloj, muškoj igri u prošlom kolu protiv Karlovca, tada treba vjerovati da će Cvitanović, Kozina, Kolovrat i društvo u Rijeci ponoviti takvu igru i nametnuti svoj ritam, kako bi slavodobitno dočekali kraj susreta. Bila bi to najljepša nagrada samim rukomtašima, upravi i navijačima za kraj sezone u kojoj su postigli više od očekivanja.

Kao i uvijek optimističan je trener Filip Romić koji se nada da će svi igrači krenuti na put, osim Bartolovića i koji vjeruje u svoje odabranike.

– Mislim da možemo ponoviti dobru igru kao što smo igali protiv Karlovca i vratiti se zadovoljni. Međutim, trebat ćemo uložiti maksimalan trud da do pobjede dođemo, jer se i momčad Kozale stabilizirala, a uz to igra na svom terenu, – rekao je Romić.

Jure Kozina, RK Metković Mehanika

Jedan od najboljih metkovskih igrača Jure Kozina ovako gleda na susret s Kozalom:

– Nama je najteže tako daleko putovati jer praktično iz autobusa trebamo na teren. Budemo li kompletni i budemo li se držali dogovora od prve do zadnje minute, nadam se dobrim vijestima i dobrom plasmanu nakon prvog dijela sezone u kojemu smo ostvarili rezultate koje ni sami nismo očekivali. Puno nam znači povratak Marića s kojim smo dobili čvršću igru u obrani i vrhunskog strijelca. Bez sumnje s njim smo puno jači, pa i na tomu gradimo svoj optimizam, – naznačio je Kozina.

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

OBJAVLJEN OBRAZAC ZAHTJEVA

Fond objavio upute radi ostvarenja prava na obeštećenja radnika Plobesta

Objavljeno prije

Radnici koji su u razdoblju od 8. listopada 1991. godine do 21. listopada 2002. radili u trgovačkom društvu Plobest d.d. te su najmanje pet godina bili izloženi azbestu imaju pravo na obeštećenje koje će im se isplaćivati preko Fonda
za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Na mrežnim stranicama Fonda danas je objavljen obrazac zahtjeva koji moraju ispuniti radnici koji imaju pravo na obeštećenje te popis dokumentacije koja se prilaže u svrhu dokazivanja pravnog statusa. Radnici koji su u zakonom propisanom razdoblju radili u Plobestu i bili najmanje pet godina izloženi azbestu trebaju dostaviti kopiju radne knjižice ili elektronički zapis o radno-pravnom statusu, kopiju osobne iskaznice, te naziv banke i broj bankovnog računa (IBAN) na koji će im se uplaćivati naknada.

Što se tiče nasljednika, koji sukladno Zakona o obeštećenju radnika trgovačkog društva Plobest d.d. imaju pravo na propisanu naknadu, isti Fondu trebaju uz popunjeni obrazac zahtjeva priložiti kopiju radne knjižice svog prednika ili elektronički zapis njegovom o radno-pravnom statusu, kopiju pravomoćnog rješenja o nasljeđivanju, kopiju osobne iskaznice nasljednika ili putovnice te naziv banke i broj svog bankovnog računa (IBAN) radi isplate naknade.

Dospjele zahtjeve rješavat će Fond koji u roku od 30 dana od dana zaprimanja potpunih i urednih zahtjeva donosi rješenje o pravu na novčanu naknadu za obeštećenje radnika. Tim radnicima, kao i njihovim nasljednicima će se obročno, kroz tri godine, isplaćivati novčana naknada u ukupnom iznosu od 219 tisuća kuna.

Foto: Slobodna Dalmacija

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama3 300×250

Najčitanije