Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

METKOVIĆ MEHANIKA U RIJECI

Rukometaši na kraju polusezone priželjkuju pobjedu protiv Kozale

Objavljeno prije

RK Metković Mehanika

Rukometaši Metković Mehanike u subotu s početkom u 18 sati sastaju se u Rijeci s momčadi Kozale koja se nalazi u donjem dijelu ljestvice, za razliku o metkovskih rukometaša koji s 12 bodova zauzimaju četvrto mjesto. Ako je suditi po zreloj, muškoj igri u prošlom kolu protiv Karlovca, tada treba vjerovati da će Cvitanović, Kozina, Kolovrat i društvo u Rijeci ponoviti takvu igru i nametnuti svoj ritam, kako bi slavodobitno dočekali kraj susreta. Bila bi to najljepša nagrada samim rukomtašima, upravi i navijačima za kraj sezone u kojoj su postigli više od očekivanja.

Kao i uvijek optimističan je trener Filip Romić koji se nada da će svi igrači krenuti na put, osim Bartolovića i koji vjeruje u svoje odabranike.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Mislim da možemo ponoviti dobru igru kao što smo igali protiv Karlovca i vratiti se zadovoljni. Međutim, trebat ćemo uložiti maksimalan trud da do pobjede dođemo, jer se i momčad Kozale stabilizirala, a uz to igra na svom terenu, – rekao je Romić.

Jure Kozina, RK Metković Mehanika

Jedan od najboljih metkovskih igrača Jure Kozina ovako gleda na susret s Kozalom:

– Nama je najteže tako daleko putovati jer praktično iz autobusa trebamo na teren. Budemo li kompletni i budemo li se držali dogovora od prve do zadnje minute, nadam se dobrim vijestima i dobrom plasmanu nakon prvog dijela sezone u kojemu smo ostvarili rezultate koje ni sami nismo očekivali. Puno nam znači povratak Marića s kojim smo dobili čvršću igru u obrani i vrhunskog strijelca. Bez sumnje s njim smo puno jači, pa i na tomu gradimo svoj optimizam, – naznačio je Kozina.

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

VODITELJ HKZ-a BALINGEN I ALBSTADT-EBINGEN

Uvođenje u službu vlč. Senka Antunovića

Objavljeno prije

Tijekom popodnevnoga euharistijskoga slavlja u nedjelju 16. siječnja 2022. godine u crkvi Svetoga Križa (Heilig Kreuz Kirche) u njemačkome gradu Albstadt-Ebingenu u službu voditelja Hrvatskih katoličkih zajednica u Balingenu i Albstadt-Ebingenu uveden je vlč. Senko Antunović, svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije. Euharistijsko slavlje je predslavio novi voditelj spomenutih zajednica, koje u ovom dijelu biskupije Rottenburg-Stuttgart postoje gotovo 50 godina.

Na samome početku misnoga slavlja sve je okupljene pozdravio dekan vlč. Augusty Kollamkunnel, koji je izrazio radost da hrvatske zajednice već desetljećima imaju svoga svećenika. Osim pozdrava, dekan je ukratko predstavio novoga župnika, koji je pred okupljenom zajednicom položio ispovijest vjere i župničku prisegu. Dekret imenovanja biskupa dr. Gebharda Fürsta, kojim imenuje vlč. Senka voditeljem zajednica, pročitao je gosp. Jure Župan, izabrani predsjedavajući pastoralnoga vijeća iz Balingena, a riječ pozdrava i dobrodošlice novome voditelju uputila je gđa Silvia Paurević, izabrana predsjedavajuća vijeća iz Ebingena.

Nakon liturgijskih čitanja, koja je pročitala gđa Vlatka Jovanović, tajnica zajednice u Balingenu, i naviještenoga evanđelja, novoimenovani voditelj zajednica vlč. Senko Antunović je u homiliji približio značenje događaja iz Kane Galilejske (Iv 2, 1-12) za svakodnevni kršćanski život. Propovjednik je naglasio važnu ulogu Marije u kršćanskoj duhovnosti, koja svojim djelovanjem i svojom ulogom upućuje vjernika na Krista. On je središte kršćanskoga života i poziva, a po Mariji se dolazi Kristu, napomenuo je vlč. Antunović.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Na misnome slavlju je pjevao mješoviti zbor zajednice iz Ebingena, pod ravnanjem i sviranjem orguljašice Ane Vidović, a na svetoj misi su sudjelovali vjernici iz Balingena i Ebingena, ali i Hrvati iz obližnjih zajednica. Sveta misa je bila prikazana za bivšega voditelja zajednica, vlč. Božu Polića, koji je iznenada preminuo krajem listopada 2021. godine.

Na kraju misnoga slavlja svoje čestitke i dobrodošlicu u novu zajednicu uputio je vlč. Ivica Komadina, delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj. On je u ime svih hrvatskih svećenika, đakona i pastoralnih suradnika, koji djeluju u Njemačkoj, zaželio vlč. Antunoviću blagoslov i uspjeh u radu i dobru suradnju sa svim članovima preuzetih zajednica. Na samome kraju svima se još jednom obratio vlč. Senko, zahvalivši Bogu, obitelji i prijateljima na podršci na svećeničkom putu. Također je uputio i riječ zahvale dekanu vlč. Augustyu, ali i vlč. Wolfgangu Braunu, njemačkome župniku iz Balingena, vlč.  Uweu Stieru, župniku iz Ebingena, vlč. Andriji Župariću, voditelju hrvatskih zajednica iz Reutlingena i fra Milanu Geli, vikaru hrvatske zajednice iz Tübingena. Nakon zahvale vlč. Ivici Komadini, koji je zajedno s novoimenovanim voditeljim suslavio svetu misu istoga dana i u Balingenu, vlč. Senko je pozdravio i predstavnike civilnih vlasti, gradonačelnika i župana iz Albstadt-Ebingena te evangeličkoga pastora iz Balingena.

Nakon euharistijskoga slavlja okupljena zajednica je uz kratko druženje izrazila dobrodošlicu novome svećeniku i zaželjela mu Božji blagoslov u radu i djelovanju.

Tekst: fra Milan Gelo
Fotografije: Oliver Livančić

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije