Ostanimo u kontaktu

U OMIŠ PO BODOVE

Rukometaši Metković Mehanike u subotu su gosti Hrvatskog Dragovoljca

Objavljeno prije

Rukometaši Metković Mehanike izborili su prošle subote značajnu pobjedu u susretu s Karlovcem i tako sa sedam bodova drže peto mjesto prvoligaške ljestvice.

U nastavku prvenstva Metkovci će u subotu u Omiš gdje će im domaćin biti Hrvatski Dragovoljac, momčad koja je odmah iz Metkovića i koja na kontu ima šest bodova.

– Dugoraćani su ambiciozna, jako čvrsta i stabilna momčad s nekoliko nadarenih mladih igrača te nekolicinom iskusnih, među kojima je Banović istaknuti igrač koji je nastupa u premijer ligi.

Kao domaćini igraju dosta agresivno, no mi ih se ne bojimo i vjerujem u pobjedu moje momčadi. Od prve do posljednje sekunde nastojat ćemo uravnotežiti našu igru i kretanje rezultata, kako bismo na kraju slavili – poručuje trener Metkovića Filip Romić.

U momčadi s obala Neretve neće biti Jure Kozine, istaknutog i iskusnog igrača kojega je nesanirana ozljeda za sada udaljila s terena. Neće igrati ni Damir Mataga koji također vuče ozljedu, ali će stručni stožer pronaći načine kako nadomjestiti njihov izostanak. Ulogu kružnog napadača, ali ne samo tu ulogu, protiv Karlovca pa i ranije vrlo dobro je odrađivao jedan od najzahvalnijih igrača Metkovića, Vladimir Koncul. Stoga vrijedi očekivati da će tako biti i sljedeće subote.

Vjera u pozitivan rezultat u Omišu proizilazi i iz činjenice da su mladi igrači Metkovića u proteklim utakmicama pokazali silan napredak i energiju. Marević, Bezer i ostali mladi igrači polako ali sigurno postaju osloncima igre metkovskih rukometaša i nova metkovska rukometna budućnost.

HRVATSKI TIGAR

Umro legendarni borac Branko Cikatić

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris

Objavljeno prije

Umro je Branko Cikatić (65), jedan od najvećih boraca u povijesti, legendarni ‘hrvatski tigar’.

Cikatić je prava legenda borilačkih sportova i osvajač mnogih europskih i svjetskih medalja u tajlandskom boksu i kik-boksu. Hrvatski borac pokorio je Aziju, a posebno popularan bio je u Japanu, gdje se često borio tijekom profesionalne karijere. Najviše će se pamtiti da je Hrvatski tigar bio prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix, koji je osvojio u Japanu 20. travnja 1993. godine.

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris.

Od devedesetih je u Hrvatskoj trenirao mlade borce te je osnivač Hrvatskog saveza tajlandskog boksa. Cikatić je snimio i film ”Skyscraper” u kojem je glumio  s Anne Nicole Smith. Nije se dugo zadržao u glumačkim vodama jer znao je reći: “Takav život nije za mene.”

Legendarni ‘hrvatski tigar’ dugo se borio za život, a problemi su počeli u svibnju 2018. godine kada je završio u bolnici.

Sepsa, bolnička bakterija, plućna embolija, a zatim i Parkinsonova bolest, sve je to morao nositi sa sobom veliki hrvatski borac. Cikatić je član Kuće slave splitskog sporta.

Piše: Vecernji.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije