Ostanimo u kontaktu

KRAJ PRVOG DIJELA PRVENSTVA

Rukometaši Metković Mehanike poraženi u Trogiru

Objavljeno prije

Iako su postojale određene naznake da bi rukometaši Metković Mehanike na gostovanju u Trogiru mogli napraviti svojevrsno iznenađenje i pobijediti, to se ipak nije dogodilo. Vodeći Trogir imao je na poluvremenu četiri razlike u svoju korist, a na kraju je rezultat glasio šest razlike (31:25), što zapravo dokazuje zasluženost pobjede igrača Trogira.

Ipak, nije sve u tom susretu bilo idealno za domaće rukometaše jer su gosti iz Metkovića u prvom dijelu uglavnom imali rezultatsku prednost na svojoj strani i do dva pogotka razlike. Nažalost, uslijedilo je nekoliko tehničkih pogrešaka što su Trogirani znali iskoristiti. Treba dodati i nekoliko u najmanju ruku dvojbenih odluka sudačkog para koje su išle u prilog domaćim rukometašima, a na štetu gostiju.

I ovom prigodom pokazalo se da Metkoviću nedostaju dva vanjska igrača koje pod hitno treba pronaći. Osim navedenih problema treba reći da igrači Metkovića nisu uspjeli realizirati tri udarca sa sedam metara.

Kako je kraj prvog dijela prvenstva očito je da će uprava i stručni stožer u zimskom razdoblju temeljito analizirati igre i rezultate te pokušati pronaći optimalna rješenja za nastavak prvenstva. Dobra je spoznaja da svoju talentiranost sve češće pokazuju kadeti Gnječ,Krešić, Jurković i Utovac kojima je trener Romić pružio priliku da zaigraju i u Trogiru.

Strijelci za Metković Mehaniku su bili:

Bezer 7, Marević 4, Cvitanović, Gnječ i Bartolović po 3, Krešić 2, Jurković 2, i Utovac 1.

EKIPA, A NE KLUB!

ONK Metković amaterski klub s vrhunskim sportskim postignućima

Objavljeno prije

Autor

Prijatelji nogometa dobro znaju da u Metkoviću djeluju i postoje NK Neretva i ONK Metković, klub s desne obale Neretve koji je osnovan 1975. godine u vrijeme gradnje nove osnovne škole.

Od osnutka taj klub postiže ne samo sportske nego i društvene uspjehe prije svega zbog ostvarivanja osnovnih ciljeva u okupljanju mladih nogometaša, a potom i u sferi stvaranja materijalnih uvjeta za nesmetan rad i vježbanje stotina članova kluba, od najmlađih do veterana.

ONK Metković kao stalni član Županijske lige često se oglašava sloganom „Ekipa, a ne klub“. Ma što to točno značilo, činjenica je da je taj klub opstao i da u njemu igraju i odrastaju generacije igrača, s naznakom da su brojni bivši nogometaši i ONK Metkovića i NK Neretve u tom klubu našli mjesto za manifestaciju svojih stručnih i iskustvenih spoznaja o nogometu i sportu, vježbajući mlade i one u seniorskom pogonu.

Koliko u ONK Metkoviću drže do sportskih prijateljstava i odnosa svjedoči i odluka da prva momčad bez pravih priprema otputuje u Široki Brijeg i odigra prijateljsku utakmicu s domaćim premijer ligašem BiH, i momčadi s europskim dimenzijama.

Metkovci su izgubili s 3:0, ali su nakon povratka opisali svoje zadovoljstvo dočekom, druženjem i ispraćajem iz Širokog.

Tijekom proteklih dana čelništvo ONK Metkovića predstavilo je novi klupski dres , a organizirano je i otvaranje igrališta s umjetnom travom vrijednosti 500 tisuća kuna. Bilo je prelijepo gledati nademetanje najmlađih nogometaša na umjetnoj travi i njihovu sreću za stolom s pizzama i sokovima, a potom i oglede veterana kluba i Grada.

Iako službene pripreme počinju tek 27.siječnja, čelnici kluba točno znaju što im je činiti. Naime, ove godine kane obilježiti 45.obljetnicu kluba , ne samo sportskim rezultatima nego i na druge načine.

Već su planirane pripremne utakmice s Neumom,Neretvancem, Jadranom Tučepi , Ljubuškim i Višićima. Ništa u klubu ne prepuštaju slučaju.

Metković će biti jači i za neka nova imena. Za sada je znano da će njegove boje braniti Marin Brečić (iz NK Neretva) te povratnik iz Gusara Drago Jelavić. Sumnjamo da će tu biti kraj dolascima, osobito iz razloga što je ONK Metković prepoznat kao zdrava sportska sredina otvorena svim sportašima iz doline Neretve i bilo kojeg dijela svijeta.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije