Ostanimo u kontaktu

METKOVIĆ MEHANIKA PUTUJE U TROGIR

Rukometaše Metkovića čeka ne baš lagana utakmica s Trogirom

Objavljeno prije

Arhivska fotografija

Član Prve HRL Jug, RK Metković Mehanika u nastavku prvenstva u subotu će gostovati u Trogiru i igrati s istoimenom momčadi.

Trenutačno Trogir je na prvom mjestu s 14 bodova koliko ima i Karlovac na drugom mjestu.

Očito je da Trogiranima ove jeseni ide sve po planu, a možda skupljaju bodove i za ulazak u premijer ligu. No, bez obzira na njihovo znanje i ostale klupske potencijale, mislimo da i Metković Mehanika ima svoje planove koji ne zastaju samo na onoj poznatoj sintagmi : idemo igrati, pa neka pobijedi bolji. Igrom i rezultatom u susretu s Rudarom iz Labina naši rukometaši dokazali su svoje sposobnosti i u napadu i u obrani . Njihov, ali i cilj trenera Romića na svakoj utakmici je pobjeda. Igrači su na okupu i spremni su dati svoj maksimum za pozitivan rezultat u Trogiru. U tim nastojanjima svakako će im pomoći i povratnik Ivan Medić koji je donedavno nosio dres KHRM Dubrovnik.

Inače, Metkovci su do sada u sedam utakmica osvojili devet bodova i nalaze se na sedmom mjestu na ljestvici.

U drugoligaškom natjecanju slobodne su rukometašice ŽRK Metković.

MEĐU KANDIDATIMA ZA IZBORNIKA I METKOVCI

Tko će biti novi izbornik hrvatske rukometne reprezentacije?

Objavljeno prije

Autor

Nakon neuspjeha hrvatske rukometne reprezentacije i ostavke izbornika Lina Červara čelni ljudi HRS-a traže osobu koja će nastaviti obnašati izborničku funkciju, a u priču o potencijalnim kandidatima uključili su se bivši uspješni reprezentativci i općenito, rukometna javnost.

Među kandidatima spominju se Perkovac, Saračević, Vujović, Metličić, Horvat, Goluža, Obrvan, Smajlagić, Dominiković i drugi.

U svakom slučaju novom izborniku neće biti nimalo lako jer su vrlo blizu kvalifikacije za odlazak naših na OI. Neki drže da novi izbornik-trener mora vratiti psihičku stabilnost u redove reprezentacije ali i podignuti stupanj tjelesne spreme igračima koji, tako se činilo, na Svjetskom prvenstvu u Egiptu nisu bili dostatno spremni.

Svi se slažu da u našoj izabranoj vrsti igraju vrhunski igrači i u najjačim klubovima, ali u tome da je izostala kolektivna homogenost, pa se i na tom planu nešto mora napraviti.

Osim toga jedni su mišljenja da Hrvatskoj ne treba izbornik iz inozemstva (a po njima inozemstvo nisu novonastale države u okruženju), jer imamo domaće kvalitetne mlade trenere koji su već b ili izbornici ili treneri iznimno jakih klubova.

Nema sumnje da će pred članovima IO HRS-a biti složena zadaća izabrati najboljeg izbornika, s naznakom da je potrebno odlučiti hoće li biti izabran za kraće ili dulje razdoblje kako bi mogao ukomponirati u momčad i mlade i iskusne reprezentativce.

Ipak, nije mala stvar da se kao mogući budući izbornicu spominju bivši rukometaši iz Metkovića, Goluža, Obrvan, Dominiković i Babić. To je još jedan dokaz uspješnosti metkovske rukometne prošlosti i sadašnjosti čiji su predstavnici itekako doprinosili razvoju i uspjesima hrvatskog rukometa.

O tomu govori i činjenica da su brojni bivši igrači iz Metkovića tijekom Svjetskog prvenstva komentirali nastupe naših u pisanim ili elektronskim medijima.

Nikša Kaleb bio je stalni sukomentator tijekom TV prijenosa, Ivica Obrvan bio je stručni komentator na Nova TV, Patrik Čavar pisao je osvrte u dnevnom tisku, Petar Metličić koji je igrao u Metkoviću, također je komentirao nastupe naših, kao i Valter Matošević.

Što se izborničke pozicije tiče, bilo bi lijepo pročitati odluku HRS-a da je na to mjesto izabran netko tko je rukometnu abecedu naučio u Metkoviću.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije