Ostanimo u kontaktu

RUKOMET

Ivan Koncul i Marin Jelinić novi su igrači RK Nexe-a

Objavljeno prije

Ivan-Koncul-Marin-Jelinic

Ivan Koncul (1998) prešao je u redove RK Nexe-a u Našice. Igra na poziciji srednjeg vanjskog, a prve rukometne korake napravio je u Metkoviću. Nakon toga prelazi u Akademiju Balić-Metličić nakon čega je uslijedila još jedna sezona u rodnom gradu te odlazak u Kaštele gdje je igrao Premijer ligu.

Ima nadimak rukometni Messi s Neretve. Ivan je kapetan kadetske reprzentacije Hrvatske i to smatra najvećim priznanjem u dosadašnjoš karijeri. Za RK Nexe se odlučio jer se radi o ambicioznom klubu kojeg vidi idealnim za daljnji rukometni razvoj, a posebno će mu zadovoljstvo biti raditi s trenerom Horvatom koji se već dokazao u radu s mladim igračima.

Svoje redove RK Nexe je pojačao još jednim borbenim Metkovcom, novim Gromom, kako su ga predstavili, Marinom Jelinićem (1996). Marin igra lijevo krilo, a svoju rukometnu pustolovinu je započeo prije 13 godina u Metkoviću, nakon čega 2015-te prelazi u Kaštela i nakon dvije sezone u Premijer ligi prelazi u Nexe.

Član je juniorske reprezentacije, a za svoje buduće suigrače je rekao; ”- Dugo godina poznajem Koncula. On je moj Metkovac i suigrač od početaka. Također su tu i Marin Šipić i Borna Manci Mičević, dugogodišnji suigrači u reprezentaciji. Ivana Sršena poznajem odavno jer je “naš”, iz obližnjeg Opuzena, a i igrao je za Metković.”, – rekao je Jelinić.

Našim momcima čestitamo i želimo im puno uspjeha u daljnjim natjecanjima.

VINOGORJE KOMARNA

Varteksov ‘nesavršeni muškarac’ don Marino Ninčević posjetio Vinariju Terra Madre

Objavljeno prije

U četvrtak je Vinariju Terra Madre u Komarnoj posjetio don Marino Ninčević, 13. Varteksov ‘nesavršeni muškarac’.

Don Marino je svećenik, znanstvenik, pedagog, filozof, teolog, profesor na Sveučilištu u Zagrebu, misionar u Africi… Trenutno u Zambiji gradi đački i studentski dom kako bi se siromašna djeca i mladi mogli školovati. Nedavno je objavio zapaženo znanstveno djelo-knjigu ‘Kognitivna kibernetika – Računska racionalnost misaonih sustava’.

Don Marino je javnosti postao poznat kad ga je modna kuća Varteks izabrala za jednog od svojih manekena, odnosno istaknutih javnih ličnosti koji nastupaju pod egidom ‘nesavršenih muškaraca’.

– Čast nam je da je ovaj ‘nesavršeni muškarac’ posjetio našu savršenu vinariju Terra Madre i da je pristao pozirati s našim vinima, – ističu iz Vinareije Terra Madre.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama9 300×250

Najčitanije