Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

ŠKOLA RUKOMETA

RK Metković Mehanika intezivno radi na formiranju stručnog tima

Objavljeno prije

Za vrijeme ljetne stanke u Rukometnom klubu Metković Mehanika intezivno se radilo na formiranju stručnog tima za Školu rukometa.

Koordinator i trener prvog tima gospodin Željko Čagalj profesor TZK sa usmjerenjem iz rukometa i vlasnik EHF master coach licence. Svojim dvadesetogodišnjim iskustvom u trenerskom poslu nanizao je uspjehe sa nekoliko premijerligaša, međunarodno iskustvo u seniorskim selekcijama reprezentacije Saudijske Arabije, a posljednje što je radio prije dolaska u Metković bilo je osvajanje Azijske lige prvaka sa klubom Al Arabija iz Dohe.

Pri preraspodjeli trenera klupska orjentacija je bila da te pozicije preuzme mlađi trenerski kadar. Trener Čagalj odlučio je da nebi bilo realno zahvaljivati se trenerima koje je tu zatekao budući da nije imao raniji uvid.

Prošlogodišnji trener prve ekipe, Filip Romić vodit će kadetsku ekipu 2004. i 2005. godište. Uz petogodišnje iskustvo treniranja prvog tima Filip je viši trener i vlasnik EHF master coach licence.

Mlađe kadete, generacija 2006.,2007. kao i do sada vodi Rudolf Ćužić. Obzirom na konstantu koju su imali ti treninzi Rudolf je pokazao ambiciju da se trenerski obrazuje i napreduje. Trener Čagalj također ističe kako je naš Ćužić osoba koja ima perspektivu i zaslužuje pravu priliku.

Dječake 2008., 2009. trenira Hrvoje Batinović. Čovjek za kojeg nema potrebe trošiti puno riječi. Izvrstan igrač, osvajač medalja za hrvatsku reprezentaciju. Uz sav svoj igrački talent Hrvoje je potkovan kineziološkim fakultetom, smjer rukomet tako da i u tom segmentu daje punu podršku mladim polaznicima.

Miljenko Šprlje je bivši igrač našeg kluba, kapetan juniorske reprezentacije te polaznik trenerskog tečaja na Olimpijskoj akademiji. U našoj školi rukometa trenirat će dječake 2010., 2011.

Posljednja kategorija je mini rukomet za koju je ideja bila dovesti mladu osobu, kineziologa. Bilo je potrebno naći osobu koja će vršiti ulazni upis tj prikupljati djecu i pokušati omasoviti taj dio škole rukometa. Članovi kluba odlučili su se za Duju Tolja. Uz sve tražene karakteristike Duje ima i iskustvo u radu sa najmlađim dobnim skupinama.

Ideja je da kroz plan i program koji će biti prezentiran u narednih dva tjedna svaka kategorija radi po određenom programu.

Želja nam je da valoriziramo trenerski rad kroz naučenost tih tehničko-taktičkih elemenata.

Naš plan je kroz kontinuiran rad kreirati prepoznatljivu školu, omasoviti omladinski pogon i da djeca imaju priliku odigrati dva do tri turnira izvan Metkovića godišnje.

Kroz dogledno vrijeme gledat ćemo kako djeca iz rukometne škole ulaze u prvu ekipu našeg kluba.

Ovim putem želimo upoznati sve zainteresirane sa radom naše škole rukometa. Sa početkom nove školske godine nadamo se i novim polaznicima kako bi smo zajedno odrastali uz sport.

RK Metković Mehanika

NERETVA PORAŽENA DOMA

U neretvanskom derbiju slavio Neretvanac

Objavljeno prije

Autor

Arhivska fotografija

Neretva i Neretvanac odigrali su utakmicu šestog prvenstvenog kola 3.HNL, na igralištu Neretve, a pobijedio je Neretvanac , s 1:2.

Već u 5.minuti ubačenu loptu sa strane prihvatio je igrač Neretvanca,

Taslak koji je s 3-4 metra poslao loptu u mrežu za 0:1 !

U 11 .minuti prigoda Neretve nije iskorištena. U 30.minuti Marić je pucao s veće udaljenosti ,ali je vratar gostiju zaustavio taj udarac.

Malo kasnije imao je prigodu Batinović, ali je Neretvančev vratar bio uspješan.

Mora se priznati da je Neretva imala više od igre, da je napadala, dok je Neretvanac koristio sigurnu igru u obrani i povremene kontranapade.

U nastavku, nakon vodstva iz prvog dijela, ništa se nije promijenilo u načinu igre jedne ili druge momčadi. Neretva je stihijski napadala, a Neretvanac se znalački branio i prijetio iz kontri .

Tako je 64.minuti nakon napada Neretvanca iskusni Ante Mihaljević prihvatio loptu i iz blizine snažnim udarcem doveo svoju momčad do 0:2 !

Nakon toga igrači Neretve ulagali su napore kako bi popravili rezultat. U tome su uspjeli u 73.minuti zahvaljujući Mariu Mariću koji je iz daljine snažnim udarcem pogodio okvir vrata, nakon čega je lopta završila u mreži Neretvanca, za 1:2 .

Uslijedili su , doduše, dosta neorganizirani napadi Neretve, te slobodan udarac Marića u 75.minuti kojega je ukrotio vratar Neretvanca. I u jeku jalovih napada Neretve, u 81.minuti slijedi kontranapad Opuzenaca , Bruno Jelavić čini prekršaj i za to dobiva crveni karton.

Istu sudbinu doživio je igrač Neretvanca Herceg u 87.minuti.

U igri „bez igre“, a ni u sudačkoj nadoknadi vremena od pet minuta , Neretva nije uspjela poravnati.

Prema našem skromnom mišljenju najzaslužniji čovjek u pobjedi Neretvanca svakako je Dino Deak. Po igri i znanju taj čovjek mogao bi igrati i u prvoj ligi.

Što se igrača Neretve tiče, nitko im ne može zanijekati borbenost i htijenje.

Međutim, u igri puno toga nije „štimalo“, posebno u veznom redu i u kreiranju napada. Činjenica je također, da su igrači Neretvanca često insinuirali ozljede, odnosno prekršaje i tražili intervenciju dežurnih službi. Ponekad je sudac Ante Jurić iz Splita nasjedao takvim postupcima igrača.

Ipak, pobjeda Neretvanca je zaslužena, a uprava Neretve i stručni stožer zajedno s igračima trebali ili morali analizirati stanje i na određeni način Neretvu učiniti stabilnom u nastavku prvenstva.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije