Ostanimo u kontaktu

METKOVCI POBIJEDILI ČAPLJINCE

RK Metković 1963 priprema se za nastavak prvenstva

Objavljeno prije

Foto: Facebook / RK Metković 1963

Foto: Facebook / RK Metković 1963

Rukometaši Metkovića 1963 odigrali su prvu pripremnu utakmicu s Rukometnom akademijom Čapljina i pobijedili s 31:21.

Više od rezultata raduje igra metkovskih rukometaša i zalaganje tijekom utakmice. To nam je potvrdio trener Filip Romić koji je dodao:

– Naši igrači rade naporno kako bi spremni dočekali početak natjecanja u nastavku prvenstva. Sama utakmica ispunila je moja očekivanja, pristup igri bio je na visokoj razini kod svih igrača, a posebno me veseli činjenica da su mladi igrači pokazali kako na njih možemo ozbiljno računati. Svi su oni posve iskoristili pruženu priliku i nadam se da će tako nastaviti – objasnio je Romić.

Inače, u nedjelju, 21. siječnja Metković 1963 će u goste Zrinjskom u Mostar. Tu momčad vidi Metkovac Zdravko Medić, nekada istaknuti igrač.

Što se tiče prinova, za sada se znade da će jedan igrač doći, ali se na zna tko je i kada će se ostvariti dolazak. Osim toga posve je izgledno da će mladi Vučić napustiti suigrače i kako neslužbeno doznajemo preseliti u Split.

Pero Jakić

VISIBABA KRALJICE OLGE

Zanimljivo poslijepodne u prirodi članova Ornitološkog društva Brkata sjenica

Objavljeno prije

Foto: B.I./fb Brkata sjenica

Još jedno poslijepodne u prirodi članova Ornitološkog društva Brkata sjenica rezultiralo je zanimljivim nalazima i fotografijama. Prenosimo osvrt.

– Dan ne baš lijep, oblačno nije da mi se stoji doma korona nemaš di pa se odluka nameće sama po sebi odlazimo u prirodu vidjeti ima li šta u ptičjem svijetu nova na lokaciji gdje nismo duže vrijeme bili. Lokaciju za sada ne bi otkrivali zbog zanimljivosti koja slijedi. Šta se ptica tiče kao i obično škanjci, kobci i vjetruše od grabljivica i solidan broj pjevica uz jedno gnijezdo brgljeza kamenjara koje će biti u galeriji fotografija. Zanimljivost koju smo spomenuli odnosi se na Visibabu kraljice OlgeGalanthus reginae-Olgae koja po dosadašnjim saznanjima ima stanište od Grčke, Sicilije do juga Hrvatske, Snježnice u Konavlima i Kuparima kod Dubrovnika. Ako se pokaže točnim na što upućuje izgled, vrijeme cvatnje i siva pruga sredinom lista što je razlikuje od druge vrste u Hrvatskoj Galanthus nivalis biti će to vrijedan nalaz za dolinu Neretve i Hrvatsku. Podaci i slike idu u stručne službe ministarstva koje će mislim potvrditi da se radi o visibabi kraljice Olge. Poslijepodne koje nije baš obećavalo ipak se pretvorilo u nešto vrlo lijepo.

Opis Visibaba kraljice Olge – Preneseno sa Wiktipedije

Visibaba kraljice Olge, jedna od dviju vrsta visibaba koje rastu u Hrvatskoj. Ova vrsta raste tek u Grčkoj, otoku Siciliji, i na jugu Hrvatske, na obroncima Snježnice u Konavlima i u Kuparima kod Dubrovnika. Ime je dobila u čast grčke kraljice Olge, bake britanskog princa Filipa. (Wikipedia)
Red: Šparogolike. Viša klasifikacija: Visibaba

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije