RUKOMET

RK Metković 1963 igrao izjednačeno s Mladim Rudarom

Objavljeno 17. veljače 2018. u kategorijama: Metković, News, Rukomet, Sport.
Foto: Facebook / RK Metković 1963

Foto: Facebook / RK Metković 1963

Metković je tijekom susreta bio znatno bolji takmac, imali su Metkovci na svoj strani i rezultat, odnosno višak od jednog do četiri pogotka, no sve je to bilo uzalud te su na kraju bili zadovoljni i s jednim bodom.

Dvije sekunde prije kraja suci su pokazali na 7 metara za domaći sastav, loptu je uzeo do tada nepogrešivi Cvitanović ali je promašio cijela vrata. Labinjani su se radovali osvojenom bodu, a kako i ne bi.

Već do sedme minute semafor je pokazivao 3:0 za Metković, gosti svoj prvi gol postižu tek u 11. minuti, zaigrali su agresivnije u obrani i preciznije u napadu. Razbranio se i njihov vratar Ćopić, pa su tako stigli do rezultata 7:7 u 22. minuti. Metkovci do kraja prvog dijela opet prave razliku i s tri pogotka viška otišli su na odmor.

U nastavku se sudeći po igri i kretanju rezultata očekivala sigurna pobjeda Matage i suigrača mu. No, nije bilo tako jer su igrači Rudara od sredine drugog dijela igrali nešto brže i kvalitetnije, igrači Metkovića nekoliko su puta pogriješili a svojim obranama isticao se ponovno Ćopić. Pred sami kraj smanjili su na dva razlike i na koncu poravnali na 22:22.

U redovima Metkovića vidjela se borbenost i htijenja, daleko bolja igra u obrana s manje pogrešaka u napadu, u odnosu na utakmicu s Vodicama. Bošković je  s 14 obrana bio opet vrlo dobar, Antonio Cvitanović je sve odlično uradio osim što je promašio sa sedam metara za pobjedu, Mataga je bio iznimno raspolžen za igru, kao i Bezer sa svojim pogocima. U redovima gostiju vrlo dobri bili su Mileta sa 6 golova i vratar Ćopić sa 12 obrana.

Strijelci za Metković 1963: Pervan 2, Cvitanović 9, Bartolović 3, Mataga 3, Bezer 3, Volarević 2.

Pero Jakić

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari