Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

REGIONALNO RAGBI 7 PRVENSTVO ADRIA SEVENS

RK Makarska Rivijera pobjednik prvog kola

Objavljeno prije

Adria Sevens ragbi

Na pomoćnom igralištu NK Neretve u Metkoviću, odigrane su utakmice prvog kola Adria Sevens Regionalnog ragbi 7 prvenstva na kojemu je sudjelovalo šest momčadi, a među njima i novoosnovani RK Neretva Rugby nastao spajanjem RK Metković i RK Ploče.

Najuspješnija momčad prvoga kola bio je RK Makarska Rivijera koja je u finalnom susretu s 19:5 savladala RK Herceg iz Mostara.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Rezultati u prednatjecanju:

Makarska Rivijera-Arsenal (Tivat, CG) 19:7

Cetinje (CG)-Neretva Ragby  14:10

Herceg-Arsenal  26:10

Invictus (Dubrovnik)-Neretva Ragby 12:5

Makarska Rivijera-Herceg 17:17

Invictus-Cetinje 24:7

Poluzavršnica:

Herceg-Cetinje 12:10

Makarska Rivijera-Invictus 33:7

Za 5/6 mjesto: Arsenal-Neretva Ragby 17:10

Za 3/4 mjesto: Invictus-Cetinje 26:15

Za 1/2 mjesto: Makarska Rivijera-Herceg 19:5

Sudila je sutkinja Petra Drušković iz Lumbarde.

Pero Jakić

DANI MANDARINA U OPUZENU

Održana informativno-edukativna panel rasprava na temu ‘Mandarina – agroturistički brend’

Objavljeno prije

U sklopu manifestacije Dani mandarina, koja se već šestu godinu za redom provodi u organizaciji Srednje poljoprivredne i tehničke škole u Opuzenu, u petak je održana informativno-edukativna panel rasprava na temu ‘Mandarina – agroturistički brend‘, na kojoj su sudjelovali predstavnici lokalne uprave i samouprave, predstavnici OPG-ova, otkupljivača, Ministarstva poljoprivrede.

Glavni naglasak rasprave je bio na proizvodnji agruma, ekološkom u odnosu na konvencionalni način proizvodnje, te turističkom aspektu, odnosno budućnosti same proizvodnje i plasmana na tržište.

Izjavu smo dobili od Žakline Marević, ispred Povjerenstva za mandarine Dubrovačko–neretvanske županije:

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Poruka današnjeg ‘panela’ je jedna svijetla pogled na budućnost proizvođača u dolini Neretve. Mi kao županija imamo razvijenu poljoprivredu kao drugu gospodarsku djelatnost, odmah iza turizma i drago mi je da je pozitivna poruka poslana iz Srednje poljoprivredne škole u Opuzenu, u kojoj smo na inicijativu ravnateljice Danijele Primorac potpomogli da se uvede i agro-turistički smjer, a sve to vodi našem cilju koji smo postavili prije pet godina, a to je da se u Opuzenu uspostavi dislocirani studij agronomije, – optimistična je Marević.

Manifestacija Dani mandarina je osmišljena u cilju promocije poduzetničkih vještina u agroturizmu, očuvanju tradicijskih vrijednosti doline Neretve kroz daljnju stručnu afirmaciju i turističku valorizaciju mandarine kao agroturističkog brenda.

U raspravi su sudjelovali gradonačelnik Opuzena Ivan Mataga, Žaklina Marević ispred Povjerenstva za mandarine Dubrovačko–neretvanske županije, Ivana Tomac Talajić ispred Ministarstva poljoprivrede, Mario Car ispred Zavoda za mediteranske kulture, ispred proizvođača mandarina su bili Leo Musulin i Ivan Mihaljević, a ispred otkupljivača Milan Utovac (NTL) i Dragan Crnomarković (Ennafruit grupa), te Joško Curić Babić i predstavnice DUNEA-e Petra Popović i Antonija Odak, i ravnateljica Srednje poljoprivredne i tehničke škole Danijela Primorac.

Manifestacija je održana u okviru Europe Directa.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije