Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

RAGBI 7

Ragbi klub Metković treći na turniru u Tešnju (BiH)

Objavljeno prije

Ragbi klub Metković

Ragbi klub Metković protekloga vikenda je sudjelovao na prijateljskom ragbi turniru u Tešnju (BiH) gdje je osvojio treće mjesto.

U nedjelju, 19. ožujka u Tešnju je održan prijateljski turnir u Ragbiju 7 na kojem su sudjelovale četiri ekipe; Tešanj I, Tešanj II, Derventa i Metković. Naši ragbijaši su turnir završili na trećem mjestu ispred Tešnja II, dok je turnir osvojila ekipa Dervente.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Uz dobru atmosferu i dobru organizaciju od strane domaćina, publika je mogla uživati u četiri atraktivne utakmice – istaknuli su naši ragbijaši te dodali da im je ovo natjecanje je poslužilo kao dobra priprema za turnir u Metkoviću koji se igra u narednu nedjelju, 26. ožujka.

Ovom prilikom, naši ragbijaši, koji se zaista trude da ovaj sport zaživi i u Metkoviću, pozivaju sve ljubitelje sporta da u nedjelju dođu na igralište ONK Metkovića i podrže ih na Međunarodnom turniru gdje sudjeluju klubovi iz Hrvatske, BiH i Crne Gore!

GRADSKI PARK

Započeli Dani Neretvanske kneževine

Objavljeno prije

U organizaciji Turističke zajednice grada Metkovića u Gradskome parku u četvrtak je započela manifestacija Dani Neretvanske kneževine, koja traje do subote, 13. kolovoza.

U današnjem dijelu programa na rasporedu je bila srednjovjekovna predstava, kuhala se srednjovjekovna hrana, a najmlađi su se okušali u streličarstvu. Osim druženja s vitezovima, publika je s njima odmjerila snage i u vuči konopa, a za kraj je održana i bitka vitezova. U programu su sudjelovali Vitezovi hercega Stjepana Kosače (Stolac, BiH) te Gradska straža Šibenik.

Manifestacija se nastavlja i sutra. Metkovsko amatersko kazalište će na Neretvi i prostoru Velike rive izvesti uprizorenje „O Metkoviću prvi put“ – Dekonstrukcija: Prema tužbi carinika Stanka Sladinovića, zabilježeno u knjizi tužbi izvani dana 30. siječnja 1422., Državni  arhiv u Dubrovniku. Scenarij i režiju potpisuje Radovan Marčić, a sudjeluju još članovi KUD-a Metković te UL Veterani IV. gardijske brigade DNŽ.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U sklopu manifestacije, a povodom 600. obljetnice od prvoga pisanoga spomena grada Metkovića, U Gradskome parku postavljena je i izložba ‘CORONA (lat. corona: vijenac, kruna) u povijesti Metkovića”. Kroz ovu izložbu postavljenu u Gradskom parku možete saznati nešto o prošlosti Metkovića, fotografirati se kao jedan od vladara i ponijeti fotosuvenir.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije