Ostanimo u kontaktu

SPORTSKI PRESJEK

Protekli sportski vikend bio je relativno uspješan za metkovske klubove

Objavljeno prije

Protekle subote i nedjelje nastupili su i metkovski i neretvanski sportski klubovi. Ako proamtramo rezultate klubova iz Metkovića, može se zaključiti da su bili vrlo uspješni.

U subotu je, doduše, Neretva u 3.HNL Jug na svom terenu odigrala neodlučeno (0:0) s Vodicama iako je bila daleko bolji takmac. Takvom ishodu donekle su pridonijeli i suci koji u samoj završnici dvaput nisu sankcionirali situacije u obrani Vodica a u korist Neretve. S obzirom na sve neprilike koje su pratile Neretvu prije i od početka sezone, i osvojenih devet bodova u samo sedam utakmica, taj neodlučen ishod ne mora snositi znakove zabrinutosti. Trener Borovac i njegovi igrač već u srijedu u zaostaloj utakmici s Jadranom LP mogu nadoknaditi gubitak dva boda na svom terenu.

Ugodno su iznenadile nogometašice Neretve na gostovanju u Slavonskom Brodu gdje su u susretu s Viktorijom ostvarile vrijednu pobjedu (2:3) s naznakom da su u već u prvom dijelu povele s 0:3. Najvažnije od svega je činjenica da se Neretvina ekipa kompletirala, da igračice mogu izdržati naporna vježbanja i putovanja, da se vidi želja, ali i znanje. Prema našem sudu nema straha za rezultate Neretve u novom prvenstvu, unatoč tomu što već u sljedećem kolu stiže Osijek.

ONK Metković je ostavio bodove na Grudi u igri sa Slavenom (2:1 za domćine), a jedini gol za Metković postigao je Josip Plećaš.

– Izgubili smo ali nismo razočarali igrom. Našim igračima nemam što zamjeriti jer su se dostojno držali i borili za svaku loptu. Domaći su iskoristili izvođenje slobodnog udarca i desetak minuta prije kraja pogodili za 2:1 ! Zaostajemo samo dva boda iza vodećih, pa se nadam da ćemo i to uskoro nadoknaditi, – rekao je mladi trener Tomislav Plećaš.

RUKOMET

Rukometaši Metkovića zasluženo su slavili u igri s Kozalom, na svom terenu i nalaze se u samom vrhu ljestvice. Važno je da se utakmice i bodovi ne gube, a da igra postaje sve bolja. Posebno se istaknuo mladi Josip Bezer, ali i svi ostali igrači trenera Romića zaslužuju pohvale.

Ugodno su iznenadile naše rukometašice koje vodi poznato trenersko ime, Ilija Puljević Duka.

Igrale su u Splitu i nakon što je prvo poluvrijeme pripalo igračicama Splita 2010 2, u nastavku su Srna, Obšivač, Šiljeg i druge djevojčice s Neretve pokazale da znaju i mogu ne samo dobro igrati već i preokrenuti rezultat su svoju korist. Vidjelo se da se u klubu radi i dobro i stručno, pa se možemo nadati da će metkovske rukometašice tijekom prvenstva igrati još bolje.

POČETAK SPORTSKE SURADNJE

Ultimate sports sponzor Karlu Čoviću, perspektivnom nogometnom vrataru

Objavljeno prije

Ultimate sports Body club potpisao je ugovor o sponzorstvu s mladim perspektivnim nogometnim vratarom Karlom Čovićem iz Opuzena. Ponikao u Neretvi, ovaj mladi vratar sa svojih 17 godina već je visok 190 cm, a kako mu ugovor s Hajdukom ističe koncem srpnja 2021. pred njim su brojne mogućnosti.

Kao dijete prve korake Čović je napravio u opuzenskom Neretvancu odakle na poziv prelazi u NK Neretvu. U Neretvi se zadržava dvije godine gdje su ga u međusobnim susretima uočili iz splitkog Hajduka i pozvali da brani za splitske ‘bile’, s kojima potpisuje trogodišnji pa nakon toga dvogodišnji ugovor. Također u međuvremenu svoju kvalitetu Karlo je dokazivao i u nastupima za hrvatsku reprezentaciju U14 i U16 te na posudbama u NK Solin i NK Šibenik.

Iz neslužbenih izvora doznajemo da su za njega zainteresirani neki klubovi iz Njemačke dok se u prošloj sezoni za njega zanimao također prvoligaš iz Španjolske, što je njemačke partnere Ultimate sports Gym-a navelo na potpisivanje sponzorskog ugovora.

Drago nam je da je dolina Neretve iznjedrila još jednog vrhunskog sportaša, jer po svemu sudeći pred 17-godišnjim Karlom Čovićem je blistava sportska karijera.

Karlo Čović, vratar

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije