Ostanimo u kontaktu

'SPORTOM PROTIV DROGE'

Proglašenjem pobjednika završen turnir razreda u malom nogometu

Objavljeno prije

Nakon nekoliko godina stanke, ONK Metković u suradnji s OŠ don Mihovil Pavlović već treću godinu zaredom organizirao je turnir razreda u malom nogometu “SPORTOM PROTIV DROGE”.

U tri dana natjecanja, ukupno je sudjelovalo 23 razreda i preko 200 učenika i učenica. Nakon ukupno 20 odigranih utakmica najbolji su:

1. i 2. razredi

Prvo mjesto: 2. B

NAJBOLJI VRATAR: Ivano Prusac

NAJBOLJI STRIJELAC: Luka Grmoja

NAJBOLJI IGRAČ: Matej Boras

3. i 4. razredi

Prvo mjesto: 4. C

NAJBOLJI VRATAR: Alen Popović

NAJBOLJI STRIJELAC: Pavle Pehar

NAJBOLJI IGRAČ: Duje Družijanić

5. i 6. razredi

Prvo mjesto: 6. C

NAJBOLJI VRATAR: Stipe Rastočić

NAJBOLJI STRIJELAC: Stipe Dominiković

NAJBOLJI IGRAČ: Stipe Dominiković

7. i 8. razredi

Prvo mjesto: 7. D

NAJBOLJI VRATAR: Mile Družijanić

NAJBOLJI STRIJELAC: Jure Ereš

NAJBOLJI IGRAČ: Mile Družijanić

MetkovićNEWS čestita svim razredima koji su sudjelovali u turniru, a osobito osvajačima medalja. Kako je izgledalo proglašenje najboljih razreda i pojedinaca pogledajte u našoj galeriji:

Izvor: Marin Jelčić / ONK Metković

Foto: Tomislav Tomić / MetkovicNEWS i ONK Metković

EKIPA, A NE KLUB!

ONK Metković amaterski klub s vrhunskim sportskim postignućima

Objavljeno prije

Autor

Prijatelji nogometa dobro znaju da u Metkoviću djeluju i postoje NK Neretva i ONK Metković, klub s desne obale Neretve koji je osnovan 1975. godine u vrijeme gradnje nove osnovne škole.

Od osnutka taj klub postiže ne samo sportske nego i društvene uspjehe prije svega zbog ostvarivanja osnovnih ciljeva u okupljanju mladih nogometaša, a potom i u sferi stvaranja materijalnih uvjeta za nesmetan rad i vježbanje stotina članova kluba, od najmlađih do veterana.

ONK Metković kao stalni član Županijske lige često se oglašava sloganom „Ekipa, a ne klub“. Ma što to točno značilo, činjenica je da je taj klub opstao i da u njemu igraju i odrastaju generacije igrača, s naznakom da su brojni bivši nogometaši i ONK Metkovića i NK Neretve u tom klubu našli mjesto za manifestaciju svojih stručnih i iskustvenih spoznaja o nogometu i sportu, vježbajući mlade i one u seniorskom pogonu.

Koliko u ONK Metkoviću drže do sportskih prijateljstava i odnosa svjedoči i odluka da prva momčad bez pravih priprema otputuje u Široki Brijeg i odigra prijateljsku utakmicu s domaćim premijer ligašem BiH, i momčadi s europskim dimenzijama.

Metkovci su izgubili s 3:0, ali su nakon povratka opisali svoje zadovoljstvo dočekom, druženjem i ispraćajem iz Širokog.

Tijekom proteklih dana čelništvo ONK Metkovića predstavilo je novi klupski dres , a organizirano je i otvaranje igrališta s umjetnom travom vrijednosti 500 tisuća kuna. Bilo je prelijepo gledati nademetanje najmlađih nogometaša na umjetnoj travi i njihovu sreću za stolom s pizzama i sokovima, a potom i oglede veterana kluba i Grada.

Iako službene pripreme počinju tek 27.siječnja, čelnici kluba točno znaju što im je činiti. Naime, ove godine kane obilježiti 45.obljetnicu kluba , ne samo sportskim rezultatima nego i na druge načine.

Već su planirane pripremne utakmice s Neumom,Neretvancem, Jadranom Tučepi , Ljubuškim i Višićima. Ništa u klubu ne prepuštaju slučaju.

Metković će biti jači i za neka nova imena. Za sada je znano da će njegove boje braniti Marin Brečić (iz NK Neretva) te povratnik iz Gusara Drago Jelavić. Sumnjamo da će tu biti kraj dolascima, osobito iz razloga što je ONK Metković prepoznat kao zdrava sportska sredina otvorena svim sportašima iz doline Neretve i bilo kojeg dijela svijeta.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije