Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

IV. METKOVSKA SKALINADA

Pripreme za Skalinadu u punom jeku, prijave otvorene do 12. ožujka!

Objavljeno prije

Pripreme za Skalinadu su u punom zamahu, a najviše se radi na vizualnom identitetu utrke. Tako nas ove povratničke godine očekuje svečano uređenje trga, samog starta utrke (postavljaju se startno ciljna vrata), te ciljnih skalina (Skale III) (postavlja se tepih i zastave), kroz cijelu dionicu utrke bit će postavljene zastave utrke, pored Crkve Sv. Ilije bit će i prolazna točka za sve natjecatelje, najbrži natjecatelj od starta do Crkve Sv. Ilije, bit će nagrađen novčanom nagradom i trofejom Sv.Ilija.

Brojne su TV kuće potvrdile svoj dolazak i praćenje utrke, očekuje se i veliki broj novinara i gostiju, te dolazak predstavnika Eu fonda, koji i sufinancira utrku, u sklopu platforme Zero Waste Blue.

Na utrku je prijavljeno 125 natjecatelja iz 7 država svijeta, a prvi put u Metkoviću trčati će atletičari iz Rusije, Makedonije,Italije, s tim da se očekuje preko 200 natjecatelja na kronometarskom startu,gdje će svaki natjecatelj startati u pravilnim razmacima od 30 sekundi.

Prijave za sve uzraste su otvorene do 12.03.2019 ili do popunjena limita koji su navedeni u raspisu utrke, sa napomenom da djeca koja pohađaju osnovnu školu, ne plaćaju kotizaciju a u sklopu startnog paketa očekuje ih startni broj, finišerska medalja i ručak iza utrke.

Materijali koji će se koristiti na utrci, te startni paketi koje dobivaju natjecatelji, svi materijali su pod eko certifikatima, te utrka ima nultu toleranciju na otpad bilo kakve vrste.

Projekt je sufinanciran sredstvima Eu-a , Interreg Italy-Croatia, Zero Waste Blue Platforma.

U SRIJEDU UTAKMICE 23.KOLA 3.HNL

Neretvi u susretu s Primorcem iz Biograda treba pobjeda

Objavljeno prije

Autor

U srijedu će se nastaviti prvenstvo treće ligaša utakmicama 23. kola, a Neretva na svom terenu dočekuje momčad Primorca iz Biograda.

Naši nogometaši izgubili su utakmicu u Unešiću od momčadi Zagore s 2:0, nakon vrlo dobre igre u prvih 25 minuta. Domaći su postigli prvi, a potom i drugi gol, pa povratka nije bilo.

No, ta je utakmica iza igrača i trenera koji su o svemu razgovarali i zaključili da u susretu s Primorcem moraju pokazati sve svoje vrline, uložiti maksimalnu energiju i pametno, ali učinkovitom igrom doći do pobjede.

S obzirom na poziciju na ljestvici jasno je da ni treneru ni igračima nije bilo lako ni u Unešiću, a neće im biti lako ni u srijedu na vlastitom igralištu.

Nalaze se na 14. mjestu na ljestvici s 24 boda, četiri više od posljednjih na ljestvici, igrača Vodica, ali isto tako treba reći da Neretva zaostaje samo 4 boda iza osmog na ljestvici !

Stoga bi pobjeda u srazu s Primorcem bila iznimno važna , kako radi stabilnosti i stjecanja određene doze mira, tako i zbog mogućnosti skoka na ljestvici.

Primorac je trenutačno na 11.mjestu s 26 bodova, pa bi Neretva pobjedom nadmašila svoje suparnike.

– Znam što će te me pitati, i znam što moji igrači i ja zajedno s njima želimo. Nije lako igrati u grču, moramo biti i aktivni i oprezni jer želimo se maknuti s mjesta gdje trenutačno jesmo. Naši igrači pokazali su na treninzima iznimnu energiju, trudili su se do svojih maksimalnih mogućnosti, a sve u cilju dobre pripreme za utakmicu s Primorcem. Znamo da moramo biti homogeni i stalno potvrđivati individualne i klupske vrijednosti, znamo da do kraja natjecanja moramo igrati kako najbolje možemo. Znam da nije lako u samo nekoliko dana odigrati veći broj utakmica, ali naša Neretva može i mora pokazati svoje vrline upravo onda kad je najteže. I u srijedu nisam siguran koji će ozlijeđeni igrači nastupiti, a uz to nećemo moći računati na Radoša zbog žutih kartona. No, bez obzira na sve , igrači Neretve i stručno vodstvo spremni su na još jedan veliki izazov i pobjedu, – rekao je u razgovoru trener Neretve Armando Marenzi.

Dodajmo da će Jadran LP ugostiti Slogu, a Neretvanac, Uraniju. Sve utakmice počet će u 16 sati i 30 minuta

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Mrvice 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije