Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

PRIPREME U PUNOM JEKU

Saznajte što ovih dana rade Lađari Crnog puta

Objavljeno prije

Lađari Crnog puta

Jučer smo na jednom redovnom treningu Lađara Crnog puta porazgovarali sa veslačima seniora i njihovim trenerom, pa evo kako je tekao razgovor:

Prošle godine pobjedom na Maratonu lađa podigli ste ljestvicu visoko. Kako teku pripreme i što očekujete na Korčuli?

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Pripremamo se ozbiljno, ali nismo još dostigli maksimalnu formu. Ali to je već dio strategije, ne želimo izgorjeti prije, treba biti maksimum na dan samog Maratona. Ova utrka koju veslamo na Korčuli je specifična, jer veslanje po moru i slatkoj vodi se bitno razlikuje. Prošle godine smo osvojili drugo mjesto, a ove godine smo spremniji za te uvjete, tako da idemo po medalju. Ta utrka na Korčuli koja se službeno zove Lađarska regata Kneža – Korčula 2015. biti će nam dobar trening i ogledavanje snaga sa drugim ekipama. Komin, Jerkovac i Stablina su promijenili trenere i počeli su sa pripremama odmah poslije prošlog Maratona. Mi imamo svoju strategiju, odnosno strategiju koju kreira naš trener. Treniram 5-6 puta tjedno, kombinirajući našu teretanu, trčanje i veslanje. Trening obično traje dva i pol sata.

Da li ove godine ima više sponzora?

Besparica je, ali ove godine je lakše jer smo postigli izvrstan rezultat prošle godine. Uključena je čitava zajednica. U našoj Udruzi vesla 50 mladih ljudi, tako da je podrška velika. Ove godine na Korčulu idemo sa dvije ekipe, kao što vidite, skupa treniramo i zajedništvo je dodatna snaga.

Razgovarali smo i sa trenerom Crnog puta, gospodinom Josipom Kaurinom, pa evo što nam je on rekao.

UL Crni put, trener Josip Kaurin

Gospodine Kaurin, kako teku pripreme i u kakvoj su spremi vaši lađari?

Pripreme teku točno po programu i sad se nalazimo na početku natjecateljskih priprema, tako da će nam ova utrka na Korčuli dobro doći da vidimo gdje smo u odnosu na druge. U biti, poslužit će nam kao dobar trening. Mi tempiramo vrhunac sportske forme za početak osmog mjeseca, a ovo je sve ukomponirano u postizanje toga cilja. Drugu ekipu Crnog puta vodimo kao nagradno putovanje za trud i požrtvovanost. Pogledat ćemo, kako sam i rekao, u kakvoj su formi drugi i da li su ovladali dodatnim tehnikama, tako da i mi možemo neke stvari korigirati. Znate, sportsku formu ne možete postići dva puta u mjesec i pol dana, zato se tempiramo u onih deset dana startne pozicije i same utrke.

Pitali smo veslače, evo sad i vas, more u odnosu na veslanje po Neretvi, da li su velike razlike?

Sigurno da su velike. Tu smo mi malo hendikepirani u odnosu na ekipe iz donjeg kraja koje imaju priliku odraditi nekoliko treninga na moru, jer im je more jako blizu. Ali svakako je ukupna sportska sprema i tehnika najbitnija i na Korčulu idemo po medalju!

Koga smatrate uz vas za ovogodišnje favorire na Korčuli?

Mislim da ove godine Komin i Stablina dosta rade i sigurno ih uz nas držim za favorite. Normalno da su tu domaćini Žrnovski galijoti koji su na domaćem terenu. Vidjet ćemo, za nas je to dobar trening, a za mlađu ekipu Crnog puta to je nagrada i ujedno navikavanje na utrke.

Hvala vam na ugodnom razgovoru i želimo Vam uspjehe na budućim natjecanjima!

Hvala i Metkovic NEWs-u na interesu.

Ostavili smo naše lađare da nastave sa redovnim treningom, a za vas smo snimili nekoliko fotografija pa ih pogledajte u našoj foto galeriji:

NEŠTO O UTRCI NA KROČULI
II. lađarska regata Kneža – Korčula 2015 održava se 27. lipnja (subota) 2015. godine u Pelješkom kanalu. Startna pozicija će biti u mjestu Kneža jednom izuzetno lijepom mjestu otoka Korčule. Vesla se duljina od 10 km, uz obalu do grada Korčule.

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije