Ostanimo u kontaktu

KOPAČKOM U GLAVU

Priopćenje predsjednika Uprave NK Neretva

Objavljeno prije

goran-komazin-meka

Povodom završetka nogometne sezone, putem službenih stranica Grada Metkovića, građanima se priopćenjem obratio predsjednik Uprave NK Neretva, Goran Komazin – Meka. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

– Poštovani prijatelji, navijači, simpatizeri, članovi NK Neretva, budući da je natjecanje u 3. HNL – jug došlo do samoga kraja, dužnost mi je obratiti vam se s nekoliko rečenica i kao predsjednik Uprave osvrnuti se na godinu za nama. U jubilarnoj 95. godišnjici osnutka kluba za nama je jedna od najtežih sezona na igralištu Iza Vage u svakom smislu, ponajprije financijskom. Nogomet je skup sport pa čak i na nižim razinama od one na kojoj igra Neretva, ali Klub mora živjeti (ove je godine Neretva iz Gradskog Proračuna dobila 300 tisuća kuna, što je tri do četiri puta manje nego svih prethodnih godina).

Neki su predviđali da je Klubu ostalo još nekoliko mjeseci života. Govorili su: „Jedva su i na silu, administrativno, ostali u ligi, sudbina im je bila ispadanje, grad je u banani, nema šanse da financijski zakrpe sezonu, igrački i trenerski kadar nije dovoljno kvalitetan, predsjednik nije nogometaš i nema pojma kako Neretvom treba kormilariti, a uz sve to brojnima će se zamjeriti jer je tvrdoglav i divlje naravi!?“

Ima u tome istine. Prvo, zbilja nikad nisam igrao u Bayernu ni u Realu, niti sam za Neretvu odigrao ma jednu službenu utakmicu kao tić, limač, pionir, stariji pionir, kadet, junior, a kamoli kao prvotimac. Zbilja nisam nogometaš, gitarist sam. :-) Drugo, istina je i o gradu u banani, mislim u financijskom smislu. Pa nije to nikakva tajna, ne moraš biti nogometaš da to razumiješ. Tko to ne razumije četvrtkom se može naručiti kod gradonačelnika te od njega i njegovih zamjenika tražiti informacije o financijama, bananama i povijesnom naslijeđu svega onoga što su zatekli kada su dobili mandat. Treće, istina je i da ponekad znam biti tvrdoglav, ponekad i nagao, reći će netko divlji. To je samo onda kada čvrsto i argumentirano branim interese Kluba, ali nisam primitivac. A između divljega i primitivnoga postoji razlika. Četvrto, još malo osvrta na ono: „Lani su jedva na silu administrativno ostali u ligi?!“ Pa nisam tome kriv ni ja ni današnja Uprava Kluba, ni treneri, ni igrači u svlačionici, ni oružar, redari, prodavači karata, sakupljači lopti… Kriv je rezultat iz prošle, pretprošle i još niza godina unazad, kriv je način rada – nerada i na kraju nedovoljan broj bodova na prvenstvenoj tablici seniora! To nas je zateklo, tokalo, to smo dobili u naslijeđe.

Zadnjih nešto manje godinu dana proveo sam nastojeći poništiti negativnu sliku stvorenu o klubu. Suočavao sam se s ismijavanjima, podmetanjima, prijetnjama, ali ostvaren je prvi i osnovni cilj, a to je povratak na tribine Iza Vage, polako, doduše. S nevjericom, rezervirani i zakopčani do grla ljudi su se počeli vraćati na tribine i sada smo negdje na pola puta kada je publika u pitanju. Ali oni koji su gledali utakmice znaju kako smo pošteno i krvavih koljena odlazili put svlačionice, dobivali ili gubili. Da, pljeskalo nam se i kada smo gubili!
O igračkom i trenerskom kadru svih uzrasta, o klupskoj Upravi, o radnoj zajednici, o odanim vojnicima Neretve neću poimence ni govoriti niti koga imenom i prezimenom spomenuti, svi smo mi jedno, klub – obitelj. Imamo svojih uspona, padova, veselja, tuge, ponekad i međusobnih neslaganja, karakternih vrlina i mana, ali kada sudac da znak za početak utakmice, bilo kojega uzrasta, jednako smo nervozni, jednako se veselimo, smijemo, i plačemo. I U TOME JE NAŠA SNAGA, PRIDRUŽITE NAM SE!

O sponzorima, donatorima i onima koji su nesebično i od srca financijski pomogli uskoro ćemo na prigodnom klupskom protokolu, svakome ćemo pojedinačno stisnuti ruku i javno zahvaliti. Uvijek volim reći, sponzori Bog vas blagoslovio!

Bili smo hrabri u odlukama, na terenu i izvan njega. Mada izranjavani, nemali broj puta i vlastitim pogreškama, i kada su nam na poluvremenu uhitili golmana i kada su nas ucjenjivali, bili smo hrabri. A smirenja u životu nema bez hrabrosti. Tko nema hrabrosti ne može iznad prosječnosti.

Seniori su uspjeli ostati u ligi. O juniorima, kadetima, starijim pionirima, pionirima, limačima, tićima i curama nogometašicama ne treba trošiti riječi. Njihovi rezultati mogu biti na ponos najprije njima osobno, njihovim trenerima, ali i svakom roditelju čije dijete odrasta Iza Vage i socijalizira se postajući članom tima bilo kojega uzrasta i upoznajući nove prijatelje.

Za sam kraj, iskoristit ću priliku te vas pozvati ove nedjelje, 1. lipnja na igralište Iza Vage gdje će naši kadeti, koji su ujedno županijski prvaci, odigrati finalnu utakmicu Kupa protiv Zmaja iz Blata na Korčuli. Utakmica počinje u 14 sati, a nakon toga će prvotimci odigrati posljednje prvenstveno kolo protiv Jadrana iz Kaštel Sućurca. Momci su zaslužili pljesak. I stoga, uime svih kategorija i uzrasta u Klubu, trenera, Uprave, oružara, redara, prodavača karata, skupljača lopti i u svoje osobno ime od srca vam zahvaljujem na pohvalama, ali i na kritikama, bile dobronamjerne ili ne. Svejedno hvala!

NI SAM NE ZNAM ZAŠTO JE VOLIM!?

Predsjednik Uprave NK Neretva
Goran Komazin Meka

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije