Ostanimo u kontaktu

1. MANDARINA POLUMARATON

Prijave za polumaraton otvorene još 15 dana, sudeći po razgovoru s organizatorima Metković očekuje pravi sportski spektakl!

Objavljeno prije

1. Mandarine polumaraton & Butterfly Race 5K - za Manuelu

Preostalo je 15 dana do zatvaranja prijava za Mandarina polumaraton (Mandarine Halfmarathon) koji će se prvi put trčati ulicama Metkovića.

U razgovoru sa predsjednikom Sportske udruge Neretva Run, Ruđerom Boškovićem, Metkovic NEWs doznaje kako idu pripreme.

Što je to polumaraton i koliko očekujete trkača?

– Polumaraton je atletska disciplina duga 21,097 m. To je i najpopularnija trkača disciplina koja će se prvi put trčati dolinom Neretve. Okvirno očekujemo oko 150 polumaratonaca iz 10 država.

Odakle dolaze polumaratonci?

– Pa, za sada imamo prijave iz Hrvatske i BiH najviše, ali i iz SAD-a, Slovenije, Slovačke, Njemačke, Mađarske, Crne Gore i Srbije.

Koliko je zahtjevna organizacija ovakve utrke?

– Organizacija ovakvog tipa sportskog eventa je složena, zahtjevna i na ovome se radi mjesecima. Najteže je ipak sa prometom. Kada utrka krene, on će biti zatvoren za sva vozila, što nama kao organizatoru predstavlja pravi test, i to ne samo nama, nego i građanima Metkovića.

Koliko je Metković spreman za ovakav događaj?

– Iskreno, osobno me strah, ali vjerujem da će građani shvatiti i izaći u susret nama iz Udruge, pa ne bi trebalo biti problema. Promet će se zaustavljat parcijalno. Uz PU Dubrovačko-Neretvansku, mi izlazimo sa 50 volontera i dati ćemo sve od sebe da utrka prođe na najsigurniji način.

Koliko ovakva organizacija vas organizatore, sa financijske strane, opterećuje?

– Vjerujte, nije nimalo lako. Ovo što ovaj događaj traži, to je borba sa vjetrenjačama. Troškovi su ogromni. Svaki natjecatelj u obje utrke dobiva majicu, startni broj, čip i okrepu tokom utrke, a osiguranje, cesta, i sigurnost svih sudionika, nam je na prvom mjestu, tako da se i mi prvi put susrećemo sa ovakvo velikom i organizacijom i ovakvo velikim troškovima. Podatak, da na osiguranju utrke radi 70 ljudi, a na okrepama 50 volontera, dovoljno govori o kako velikom događaju je riječ.

Utrka za Manuelu?

– Ta utrka ide u sklopu polumaratona. Startat će također sa Vidonjskog mosta, 5 minuta iza polumaratona. Svi natjecatelji svoj startni broj i majicu plaćaju 50kn, a sav iznos mi kao organizator prosljeđujemo za liječenje malene Manuele. Svake godine, uz polumaraton, trčat će se i ta 5K utrka, a mi kao organizator ćemo izabrati, po našem mišljenju, osobu, grupu ili udrugu koju ćemo pomagati .

Koliko očekujete natjecatelja na Butterfly Race 5K utrci – Za Manuelu?

– Očekujemo oko 150 ljudi iz šire regije. Prijave su otvorene do 25. listopada, a već je prijavljeno 50 natjecatelja, na našu žalost najmanje iz Metkovića, ali svijesni smo da trčanje i nije baš popularno u Metkoviću, tako da, koliki god odaziv bude, mi ćemo biti prezadovoljni.

Koliki značaj ima Mandarina polumaraton za Metković?

– Pa, mogu slobodno reći, ogroman. Velika većina dolazi dan-dva prije, smještajni kapaciteti u Metkoviću biti će gotovo popunjeni, a gledajući u budućnost, dobit će sportsko-turistički događaj koji će, osim sporta, promovirati sve najbolje što Neretva nudi  – od fotosafarija, naših muzeja, mandarine, jegulje i žabe i slično. Evo već prve godine svi trkači na polumaratonu imaju mogućnost posjeta svih muzeja u dolini Neretve čime želimo, osim same utrke, uključiti sve ono po čemu će nas prepoznavati u svijetu.

Ima li dosta ‘zvijezda atletike’? Kakve rezultate očekujete?

– Pa, zasada smo ugodno iznenađeni odazivom, pogotovo iz susjedne BiH. Na polumaraton su se već prijavili brojni favoriti za zlato i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, ali izdvojio bih Mariju Vrajić Trošić, Antu Živkovića i Katarinu Kokan koji su svojim rezultatima odavno prerasli okvire Hrvatske, s tim da je Vrajićka olimpijski maratonac. Rezultati? Pa, kod muškaraca pobjedničko vrijeme će ići ispod 01:15, a kod žena oko 01:20. Zanimljivo će biti gledati borbu u obje konkurencije. Tu imamo par vrlo kvalitetnih trkača iz Mađarske i Slovenije, ali prednost ipak dajem našima, tako da mislim da će prvo izdanje Mandarina polumaratona proći u znaku Hrvata.

Utrka na 5K za Manuelu, rezultatski?

– Bez obzira na to što je utrka na startu humanitarna, rezultatski će, poput polumaratona, biti itekako zanimljiva. Pobjednike očekujemo u cilju u parku, već za 15-ak minuta od starta iz Vida.

Ruđeru se zahvaljujemo na razgovoru, a svemu ovome možemo dodati da se za utrke 1. Mandarina polumaraton i Butterfly Race 5K – za Manuelu možete prijaviti putem servisa Stotinka.hr, na ovoj poveznici. Obje utrke održat će se 5. listopada i, sudeći po razgovoru s Ruđerom Boškovićem, Metković očekuje pravi sportski spektakl!

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije