Ostanimo u kontaktu
DIŠPET

HRVATSKI RUKOMETNI SAVEZ

Prekid rukometnih natjecanja do sredine svibnja

Objavljeno prije

Upravni odbor HRS-a na svojoj redovitoj sjednici donio je niz važnih odluka kojima je cilj da olakša i osigura privođenje kraju svih natjecanja, te kompletira stručni stožer muške reprezentacije.

Najvažnija odluka je zaustavljanje (zastoj) natjecanja u Paket 24 Premijer ligi, 1.HRL za žene, dvije Prve muške lige i tri druge ženske lige do sredine svibnja.

Procjena čelnih ljudi HRS-a da bi se do tada sve igrače i igračice, stručne stožere, suce, delegate, mjeritelje vremena i ostale, moglo procijepiti.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

HRS tvrdi da briga za zdravlje mora biti najvažnija, pa je odluka o zaustavljanju ili odgodi natjecanja prihvaćena s 10 glasova za uz jedan glas protiv (Nexe).

UO HRS-a ističe da nikada nije bilo govora o trajnom prekidu natjecanja te da će se sva natjecanja uredno završiti.

U skladu s tom odlukom napravljen je i detaljan plan igranja svih liga od kojih bi najkasnije završila Paket 24 Premijer liga koja bi počela susretima četvrtfinala kupa 19.svibnja,a  završila 27.lipnja 2021. susretima Kupa.

Rukometašice bi natjecanja nastavile 16.svibnja završnicom Kupa, posljednje ligaško kolo bilo bi odigrano 19.lipnja. Točan raspored igranja dobit će svi klubovi.

UO HRS-a donio je odluku da se hrvatska ženska rukometna reprezentacija  za osvojenu broncu na EP nagradi sa 150 tisuća eura u bruto iznosu.

Na prijedlog izbornika muške reprezentacije Hrvoja Horvata, novi pomoćnik izbornika je legendarni Ivano Balić, a novi trener vratara postao je Nino Pavelić.

MOGU LI NOGOMETAŠICE DO BODA?

ŽNK Neretva danas dočekuje ŽNK Dinamo Zagreb

Objavljeno prije

Autor

Arhivska fotografija

U posljednjem kolu prvog dijela prvenstva u 1.HNLŽ, nogometašice Neretve u nedjelju s početkom u 12 sati igraju s ekipom ŽNK Dinamo Zagreb, koja je trenutačno na trećem mjestu na ljestvici, odmah iza Osijeka i Splita, s 21 bodom, koliko ima Split na drugom mjestu.

S druge strane, domaćin Neretva, kao što je poznato, ove jeseni proživljava doista teške sportske trenutke. Još je je bez pobjede, ima samo jedan bod i nalazi se na posljednjem osmom mjestu među osam klubova.

Ne treba, međutim, paničariti već treba vjerovati klupskim čelnicima i trenerima koji se nadaju da će na proljeće Neretva izgledati znatno drugačije, zapravo da će biti bolja u rezultatskom i svakom drugom smislu. Svoj prvoligaški status nastojat će zadržati s novom igračkom strukturom i u utakmicama sa sebi ravnima, Donatom i Međimurjem.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Izvjesno je da će mlade Metkovke i u utakmici u nedjelju dati svoj doprinos kvaliteti igre, ali je teško očekivati da mogu pobijediti. Ovom zgodom i bod bio ravan pobjedi.

Treba reći da je završen jesenski dio prvoligaškog natjecanja za igračice U-15 i U-17.

Igračice Neretve U-15 ostvarile su izvrsno peto mjesto s osvojenih 18 bodova, a igračice U-17 deveto mjesto sa šest bodova.

Treba reći da je ekipa Splita čije seniorke vode na ljestvici i bore se Osijekom za prvo mjesto, u natjecanju U-17 na posljednjem mjestu s osvojena tri boda.

Iz toga je jasno kako se radi s mladima u Neretvi, a kako u jednome Splitu čije su igračice prve ekipe profesionalke.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije