Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

HRVATSKI RUKOMETNI SAVEZ

Prekid rukometnih natjecanja do sredine svibnja

Objavljeno prije

Upravni odbor HRS-a na svojoj redovitoj sjednici donio je niz važnih odluka kojima je cilj da olakša i osigura privođenje kraju svih natjecanja, te kompletira stručni stožer muške reprezentacije.

Najvažnija odluka je zaustavljanje (zastoj) natjecanja u Paket 24 Premijer ligi, 1.HRL za žene, dvije Prve muške lige i tri druge ženske lige do sredine svibnja.

Procjena čelnih ljudi HRS-a da bi se do tada sve igrače i igračice, stručne stožere, suce, delegate, mjeritelje vremena i ostale, moglo procijepiti.

HRS tvrdi da briga za zdravlje mora biti najvažnija, pa je odluka o zaustavljanju ili odgodi natjecanja prihvaćena s 10 glasova za uz jedan glas protiv (Nexe).

UO HRS-a ističe da nikada nije bilo govora o trajnom prekidu natjecanja te da će se sva natjecanja uredno završiti.

U skladu s tom odlukom napravljen je i detaljan plan igranja svih liga od kojih bi najkasnije završila Paket 24 Premijer liga koja bi počela susretima četvrtfinala kupa 19.svibnja,a  završila 27.lipnja 2021. susretima Kupa.

Rukometašice bi natjecanja nastavile 16.svibnja završnicom Kupa, posljednje ligaško kolo bilo bi odigrano 19.lipnja. Točan raspored igranja dobit će svi klubovi.

UO HRS-a donio je odluku da se hrvatska ženska rukometna reprezentacija  za osvojenu broncu na EP nagradi sa 150 tisuća eura u bruto iznosu.

Na prijedlog izbornika muške reprezentacije Hrvoja Horvata, novi pomoćnik izbornika je legendarni Ivano Balić, a novi trener vratara postao je Nino Pavelić.

U SRIJEDU UTAKMICE 23.KOLA 3.HNL

Neretvi u susretu s Primorcem iz Biograda treba pobjeda

Objavljeno prije

Autor

U srijedu će se nastaviti prvenstvo treće ligaša utakmicama 23. kola, a Neretva na svom terenu dočekuje momčad Primorca iz Biograda.

Naši nogometaši izgubili su utakmicu u Unešiću od momčadi Zagore s 2:0, nakon vrlo dobre igre u prvih 25 minuta. Domaći su postigli prvi, a potom i drugi gol, pa povratka nije bilo.

No, ta je utakmica iza igrača i trenera koji su o svemu razgovarali i zaključili da u susretu s Primorcem moraju pokazati sve svoje vrline, uložiti maksimalnu energiju i pametno, ali učinkovitom igrom doći do pobjede.

S obzirom na poziciju na ljestvici jasno je da ni treneru ni igračima nije bilo lako ni u Unešiću, a neće im biti lako ni u srijedu na vlastitom igralištu.

Nalaze se na 14. mjestu na ljestvici s 24 boda, četiri više od posljednjih na ljestvici, igrača Vodica, ali isto tako treba reći da Neretva zaostaje samo 4 boda iza osmog na ljestvici !

Stoga bi pobjeda u srazu s Primorcem bila iznimno važna , kako radi stabilnosti i stjecanja određene doze mira, tako i zbog mogućnosti skoka na ljestvici.

Primorac je trenutačno na 11.mjestu s 26 bodova, pa bi Neretva pobjedom nadmašila svoje suparnike.

– Znam što će te me pitati, i znam što moji igrači i ja zajedno s njima želimo. Nije lako igrati u grču, moramo biti i aktivni i oprezni jer želimo se maknuti s mjesta gdje trenutačno jesmo. Naši igrači pokazali su na treninzima iznimnu energiju, trudili su se do svojih maksimalnih mogućnosti, a sve u cilju dobre pripreme za utakmicu s Primorcem. Znamo da moramo biti homogeni i stalno potvrđivati individualne i klupske vrijednosti, znamo da do kraja natjecanja moramo igrati kako najbolje možemo. Znam da nije lako u samo nekoliko dana odigrati veći broj utakmica, ali naša Neretva može i mora pokazati svoje vrline upravo onda kad je najteže. I u srijedu nisam siguran koji će ozlijeđeni igrači nastupiti, a uz to nećemo moći računati na Radoša zbog žutih kartona. No, bez obzira na sve , igrači Neretve i stručno vodstvo spremni su na još jedan veliki izazov i pobjedu, – rekao je u razgovoru trener Neretve Armando Marenzi.

Dodajmo da će Jadran LP ugostiti Slogu, a Neretvanac, Uraniju. Sve utakmice počet će u 16 sati i 30 minuta

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Mrvice 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije