Ostanimo u kontaktu

MEMORIJALNI MALONOGOMETNI TURNIR MARIO NIKOLIĆ - KIŠ

Pregled dosad održanih utakmica, stanje u skupinama i šanse za prolazak u sljedeću fazu

Objavljeno prije

Danas je na Memorijalnom malonogometnom turniru Mario Nikolić – Kiš u Krvavcu slobodan dan, pa u odmoru od utakmica donosimo analizu do sada odigranih utakmica, stanje u skupinama te šansama za prolaz u knockout fazu.

Grupa A
SU Sveti Staš i Djeca Jerkovca s pobjedom i neodlučenim susretom su na korak od plasmana u knockout fazu. Ljubo arbeit i Klod u ponedjeljak igraju međusobno te o toj utakmici ovisi krajnji plasman na tablici. Moguće je i da sve četiri ekipe na kraju budu imale po 4 boda.

Grupa B
Prošlogodišnji pobjednik kao i pobjednik iz 2016. – Columbia Rogotin je ostala bez nade u prolazak dalje!
Tijesni porazi od CB II&B i Otrića koštali su je plasmana u knockout fazu.
Do kraja je ostalo još jedno kolo za odigrati: Otrići – CB II&B, CB Crveni patuljak – Columbia Rogotin. Sve je još otvoreno, borba za prva dva mjesta te prolazak kao najbolji trećeplasirani.

Grupa C
Sport bar Fav Bet i MNK Travari su osigurali plasman u daljnju fazu, a međusobna utakmica u 3. kolu će odlučiti tko ide dalje s pozicije C1 a tko s C2.
Boemi BWK i Crne mambe su preslabi protivnici za pružiti otpor. Međutim međusobna utakmica možda im pruži šansu da se jedna od te dvije ekipe ugura u 1/8-finala, iako zbog vrlo negativne gol razlike šanse su minimalne, te ovise i o utakmicama u drugim skupinama.

Grupa D
U ovoj grupi je sve još otvoreno, te bilo koja prognoza nema smisla. Možda bi utakmica Sv. Roko Podrujnica No limit – Vidonje mogla dosta toga odlučiti (igra se u ponedjeljak), ali do završetka utakmica u ovoj grupi mišljenja smo da se neće znati tko prolazi, a tko ispada. Škrapa Momići, Sv. Roko Podrujnica No limit, HNK Višići i Vidonje svatko ima svoju računicu. Čija će biti najbolja ostaje da vidimo.

Grupa E
U ovoj grupi je odigrano tek jedno kolo te je također sve još otvoreno. Korak ispred svih imaju Iskopi Boras, dok Luje auto, MNK Prud i Vrtimiši moraju od sutra u berbu bodova.

Grupa F
Kao i u grupa A identična situacija je u ovoj grupi. Imamo precjednicu se oprostila od natjecanja, dok Ispod strehe, Azzuri i UL Jerkovac u zadnjem kolu odlučuju tko će zauzeti koja prva tri mjesta. Prednost imaju Azzuri koji igraju protiv otpisane ekipe Imamo precjednicu, dok ekipe s Jerkovca – Ispod strehe i UL Jerkovac međusobno odlučuju o plasmanu u knockout, a moguće je da obje ekipe prođu, što su velike šanse.

Na ljestvici strijelaca očekivano su igrači iz dvije prvoplasirane ekipe u skupini C jer su visokim pobjedama osigurale trenutno najbolje strijelce. Listu predvodi Domagoj Domić (MNK Trvari) s 9 pogodaka, a onda Nedo Kaleb sa 7, Dane Dominiković i Ivan Paponja (svi iz Sport bar Fav Bet) s 5 pogodaka.

Sutra završava 2. kolo, moglo bi biti dosta toga jasnije u nekim grupama.
Od utorka do četvrtka je planirano odigravanje utakmica 3. kola, a onda kreće bitka za trofej!
Kako će se sve rasplesti, ostaje da dođete na Guvna i uživo pogledate rasplet po grupama.

HRVATSKI TIGAR

Umro legendarni borac Branko Cikatić

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris

Objavljeno prije

Umro je Branko Cikatić (65), jedan od najvećih boraca u povijesti, legendarni ‘hrvatski tigar’.

Cikatić je prava legenda borilačkih sportova i osvajač mnogih europskih i svjetskih medalja u tajlandskom boksu i kik-boksu. Hrvatski borac pokorio je Aziju, a posebno popularan bio je u Japanu, gdje se često borio tijekom profesionalne karijere. Najviše će se pamtiti da je Hrvatski tigar bio prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix, koji je osvojio u Japanu 20. travnja 1993. godine.

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris.

Od devedesetih je u Hrvatskoj trenirao mlade borce te je osnivač Hrvatskog saveza tajlandskog boksa. Cikatić je snimio i film ”Skyscraper” u kojem je glumio  s Anne Nicole Smith. Nije se dugo zadržao u glumačkim vodama jer znao je reći: “Takav život nije za mene.”

Legendarni ‘hrvatski tigar’ dugo se borio za život, a problemi su počeli u svibnju 2018. godine kada je završio u bolnici.

Sepsa, bolnička bakterija, plućna embolija, a zatim i Parkinsonova bolest, sve je to morao nositi sa sobom veliki hrvatski borac. Cikatić je član Kuće slave splitskog sporta.

Piše: Vecernji.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije