Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

SPORT U NOVOJ

Pred sportskim klubovima Metkovića izazovna je godina

Objavljeno prije

Nakon stanke od nekoliko tjedana brojni sportaši Metkovića vraćaju se svojim radnim obvezama i pripremama za nastavak prvenstvenih natjecanja u kojima žele polučiti rezultate koji se poklapaju sa zadanim ciljevima istaknutima prije početka sezone prošle godine.

Nema sumnje da je pred rukometašima Metković Mehanike vrlo važna prvenstvena dionica u kojoj žele osvojiti prvo mjestu ili u , najmanju ruku, drugo, koje bi im omogućilo dvostruku kvalifikacijsku utakmicu za ulazak u Premijer ligu.

Prošlog petka je novi/stari trener Filip Romić okupio svoje momke, a pravi početak priprema naviješten je za današnji ponedjeljak. Dobro zvuči informacija da nitko od igrača nije najavio odlazak, te da je jedino Nikola Džono prestao igrati te je preselio u stručni stožer kluba.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Jedno od najvažnijih pitanja svakako je ono o kadrovskoj ili igračkoj strukturi jer su pred momčadi krupni izazovi. Za sada nema najava o potencijalnim zvučnim pojačanjima. Međutim, važno je i pitanje kako je riješeno financiranje kluba jer za ostvarenje sportskih ciljeva treba novac. Prošle godine su čelnici kluba najavili da će do kraja (te) godine predstaviti potencijalne sponzore pa i dodatak imenu kluba s obzirom na sponzore. Za sada nema takvih informacija, ali ne sumnjamo da uprava na tome radi.

NK Neretva danas (10.siječnja) također počinje s pripremama s jasnim ciljem osvajanja odgovarajuće pozicije na ljestvici koja vodi do Jedinstvene HNL.

Ni iz Neretve nema najava o odlasku igrača, dakle momaka koji su nas prošle jeseni toliko puta znali oduševiti. Vidimo da klubovi koji žele u viši stupanj od sljedeće jeseni nalaze nove igrače i trenere, te da pripremaju igrališta i objekte kako bi mogli dobiti licencu .

Iz ŽNK Neretva unatoč najavama da će u igračkom segmentu biti novosti, za sada nema novosti. Uprava se želi li opstati u 1. HNLŽ mora potruditi u stabiliziranju ekipe i u angažiranju nekoliko iskusnijih igračica.

ONK Metković nastavlja uobičajenim aktivnostima i čini sve kako bi zadržao prvo mjesto na ljestvici 1.ŽNL DNŽ.

U tom jedinstvenom sportskom kolektivu ostvaruju iznimne sportske i sve ostale rezultate pa ne sumnjamo da će u tom smjeru i nastaviti.

Boćari su započeli intenzivne pripreme (malo ih muči hladnoća u Boćarskom domu) za nastavak natjecanja s ciljem osvajanja bodova i siguran ostanak u Super ligi.

Kad smo kod boćara doznajemo da će u sljedećih nekoliko mjeseci biti formirana regionalna ili međudržavna boćarska liga s klubovima iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, nešto slično ABA ligi u košarci.  Ne bi to bilo dugo ligaško natjecanje, već bi se neko vrijeme održavali višednevni turniri u pojedinim  državama-članicama. Među zagovornicima te ideje su i istaknuti boćarski djelatnici iz Metkovića, a BK Metković će biti siguran član lige u duljem razdoblju.

Tijekom 2022. godine s uspjesima žele nastaviti rukometašice Metkovića, članovi dvaju karate klubova, veslači, biciklisti i mlađi uzrasti u svim klubovima koji su i prošle godine pokazali što znaju.

ŽENSKI NOGOMET

ŽNK Neretva započela s pripremama za nastavak prvenstva

Objavljeno prije

Autor

U utorak, 18.siječnja trener ŽNK Neretva, Duško Mijoč okupio je 14 igračica, i one iskusnije i one mlađe na koje računa u nastavku prvoligaškog natjecanja.

Na „prozivci“ nije bilo iskusne i odlične igračice Marije Herceg (zbog posla), ali će se jedna od najboljih igračica u povijesti kluba uskoro staviti na raspolaganje klubu i koja će zaigrati u proljetnom dijelu prvenstvu.

Od najavljivanih novih imena u klupskom pogonu, sve radi očuvanja prvoligaškog statusa, za sada nema posebnih vijesti, osim vijesti da će klupske boje Neretve u nastavku prvenstva braniti i Jadranka Bogdanović (nekada Govorko), koja je bila članica U-17 hrvatske reprezentacije .

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nakon završetka školovanja vratila se u klub i vratarka Maja Ćelić.

O tomu hoće li biti još pojačanja za ŽNK Neretva u nastojanjima očuvanja statusa prvoligaša, doznavat ćemo tijekom prijelaznog roka koji je počeo u utorak.

Prema riječima trenera Mijoča, Neretva je dobila poziv za odigravanje prijateljske utakmice u Trebinju protiv Crvene Zvezde iz Beograda, dok je druga utakmica dogovorena s ŽNK Hajduk Split u kojemu igra nekoliko bivših igračica Neretve, 19. veljače, u Splitu.

S radom su započele i igračice Neretve mlađih uzrasta koje i u nastavku natjecanja očekuju pozitivne ishode na svim utakmicama.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije