Ostanimo u kontaktu

PRIJATELJI NOGOMETA SVI NA TRIBINE

Pred Neretvom je težak susret, ako joj je ikad trebala podrška iz gledališta onda je to u subotu

Objavljeno prije

Nogometašima Neretve svaka sljedeća prvenstvena utakmica je gotovo sudbonosna s obzirom na njezin položaj na ljestvici 3.HNL. Nekadašnji prvoligaš iz Metkovića nalazi se na posljednjem 16. mjestu sa svega osam bodova, dok Vodice na 15. i Zmaj na 14. mjestu imaju po 18 bodova.

Dvije utakmice u nastavku prvenstva 3.HNL Metkovci su izgubili s po 2:1, ali nisu razočarali ni igrom ni pristupom.

Dapače, u Opuzenu su iz Kup natjecanja eliminirali Neretvanca nakon boljeg izvođenja udaraca s bijele točke.

Međutim, u subotu u 18. prvenstvenom kolu 3.HNL, Neretvu čeka težak ispit na vlastitom terenu u susretu s Uraniom iz Baške Vode, koja dobro igra i nalazi se u vrhu ljestvice.

Uoči susreta postoji izražena doza optimizma među svim igračima koji će na terenu dobrom igrom i velikom borbenošću pokušati upisati pobjedu i smanjiti bodovnu razliku na sedam bodova, u slučaju da Vodice izgube s Junakom u Sinju.

Preko tjedna, svi su igrači naporno radili, trener Borovac u zajedništvu s njima sigurno je utvrdio taktiku za sve dionice u tom susretu, a u gledalištu se kako doznajemo očekuje velik broj navijača i prijatelja nogometa.

Ako je ikad Neretvi i trebala podrška iz gledališta onda se to odnosi na subotnji susret u kojemu će naši momci ‘ginuti’ za svaku loptu.

Kuran, Glibo, Hasinović, Marić, Brečić i ostali odlučni su svoje znanje i energiju pretočiti u bodove, bez obzira o kojem se i kakvom takmacu radi.

Inače, u subotu su na rasporedu dva županijska derbija, Zmaj – Jadran LP i GOŠK Dubrovnik – Neretvanac.

KK METKOVIĆ VRATITI U ŽIVOT

Košarku treba vratiti u sportsku obitelj Metkovića

Objavljeno prije

Autor

U proteklih nekoliko mjeseci dogodile su se velike promjene u funkcioniranju svjetskog gospodarstva i sporta, tako da će trebati nekoliko godina za oporavak, osnovno vraćanje na nekadašnje razine.

Kad je riječ o sportu u lokalnim okvirima (Metković i dolina Neretve), također su uslijedile velike promjene. Mislimo na prekid prvenstvenih natjecanja, nemogućnost vježbanja, prekide ugovorene suradnje, i ostale promjene u životu klubova i sportaša.

Dva metkovska kluba, NK Neretva i BK Metković, ostali su u Trećoj HNL Jug, odnosno u Prvoj boćarskoj ligi, iako su bili među kandidatima za ispadanje. ŽNK Neretva će nastaviti natjecanje u Prvoj nogometnoj ligi za žene. Kako se prvenstvo uskoro nastavlja potrebna je opća mobilizacija svih u klubu, kako bi se ekipa uigrala i uspješno nastavila natjecanje.

Ostali sportski klubovi ili udruge vjerojatno brinu iste brige s ciljem da se organizacijski i kadrovski pripreme za nove sezone.

Međutim, u priči o metkovskim klubovima vrlo malo se govori o Košarkaškom klubu Metković, o klubu uspješne sportske prošlosti i tradicije, o klubu u kojemu su nekada igrali poznati košarkaši, a potom uspješni treneri.

Unatoč trajnim problemima oko namicanja sredstava za osiguranje materijalnih uvjeta za rad, taj klub je opstao, dapače, kontinuirano se natjecao i uspješno nastupao.

Posljednju sezonu nije nastupao zbog više razloga, a zdravstvena kriza u svijetu, prolongirala je nove planove za budućnost.

Ključni čovjek KK Metković i istaknuti sportski radnik Nikica Medak, nije nam mogao reći ništa određeno što se klupske budućnosti tiče. Klub je i dalje u mirovanju, stanje se za sada nije promijenilo, a hoće li i kada, teško je reći.

Naše je mišljenje da se košarkaši  nikako ne smiju zaboraviti te da svi sportski radnici u Metkoviću mogu pa i moraju pronaći modalitete novog ustroja kluba te mu omogućiti normalan rad i vježbanje.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije