Ostanimo u kontaktu

SUBOTNJI SPORTSKI PRESJEK

Porazi rukometašica i Škole rukometa

Objavljeno prije

Rukomet, rukometna lopta

Jadran iz Ploča s 3:0 pobijedio Hrvace

U posljednjem kolu 3. HNL Jug, nogometaši Jadrana LP u Pločama su s 3:0 (1:0) pobijedili vrlo dobru momčad Hrvaca i na kraju prvenstva dijele 5-6 mjesto upravo sa Hrvacama, sa po 24 boda. Mrežu gostiju načeo je Zdenko Jurčević u prvom dijelu, da bi Barbir i Maleta boljem takmacu u nastavku osigurali uvjerljivu pobjedu.

Neretvanac iz Opuzena  odigrao je u Biogradu s Primorcem 1:1, a izjednačujući pogodak posatigao je Grbešić u 87. minuti. Na kraju jesenskog dijela prvenstva Opuzenci s Valom dijele 15-16. mjesto sa po 11 bodova. Prveenstvo trećeligaša nastavlja se 24. veljače 2018.

Premijer liga BiH

U pretposljednjem prvenstvenom kolu Premijer lige BiH, momčad GOŠK-a iz Gabela kao gost odigrala je s Krupom 1:1, i osigurala blagi skok na ljestvici s ukupno 14 bodova.

RUKOMET

Rukometaši Metkovića u nedjelju s početkom u 15 sati igraju u Rijeci s Kozalom, u okviru 1. HRL Jug. Prema riječima trenera Filipa Romića svi su igrači osim ozlijeđenog Koncula spremni za igru u kojoj priželjkuju pobjedu.

Na kraju jesenskog dijela prvenstva 2. HRL Jug, dva metovska drugoligaša doživjeli su poraze na svom terenu.

ŽRK Metković izgubio je od Trogira 58 rezultatom 19:22 (6:10). Domaće su igrale dosta angažirano, ali su gošće iskoristile više svojih prilika.

Mladi rukomtaši Metkovića ŠR bili su na pragu pobjede su susretu s vodećim Kamičkom, ali su je ispustili u zadnjim sekundama. Naime, Metkovci su 6 sekundi prije kraja pravnali na 30:30, a onda je Kamičak u svom zadnjem napadu postigao pobjedonosni pogodak za konačan rezultat 30:31.

Pero Jakić

REPREZENTATIVKE IZ METKOVIĆA NA PRIPREMAMA U NOVIGRADU

Ana Bakalar i Gabrijela Dugandžić na pripremama reprezentacije

Objavljeno prije

Ana Bakalar i Gabrijela Dugandžić

Ženskom nogometnom klubu Neretva stiglo je još jedno pravo sportsko priznanje. Prema riječima sportskog direktora Ante Borasa, dvije igračice Neretve, Gabrijela Dugandžić i Ana Bakalar pozvane su u reprezentativni kamp za U-19 koji će se organizira u Novigradu od 5. do 10. siječnja i u čijem će radu sudjelovati mlade igračice iz Hrvatske i inozemstva. Kampom rukovodi izbornik hrvatske vrste Hrvoje Matijević.

Gabrijela Dugandžić do sada je bila članicom vrsta U-15 i U-17, a ovo joj je prvi poziv na pripreme za U-19.

Inače, pripreme ŽNK Neretva za drugi dio prvenstva počinju 20. siječnja.

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

Nastavi čitati

IZVANREDNA IZBORNA SKUPŠTINA

Damir Jerković novi predsjednik UO NK Neretva

Objavljeno prije

Damir Jerković - Sindža, NK Neretva

Na u subotu navečer održanoj izvanrednoj izbornoj skupštini NK Neretva, za novog predsjednika UO izabran je Damir Jerković dosadašnji dopredsjednik. On je u tom svojstvu izvijestio o radu u proteklom razdoblju za koje su članovi skupštine zaključili da je bilo vrlo uspješno.

Prije svih, ostvaren je glavni cilj postavljen 2017. godine, a to je osvajanje prvoga mjesta u Županijskoj ligi i ulazak u 3. HNL Jug, a potom stabiliziranje kluba i plasman u sredini trećeligaške ljestvice tijekom jesenskog dijela sezone.

Jerković je napomenuo da je sredinom prošle godine bilo značajnih problema u radu Nogometne škole NK Neretva pa je trebalo naporno raditi kako bi se stanje popravilo.

Prva zadaća, a to je vraćanje kadeta i pionira koji su otišli u druge klubove, uspješno je riješena, a formiran je i juniorski pogon.

Dok su u sezoni 2017/2018, u saveznom stupnju igrali samo stariji pioniri i kadeti,  a ostali u županijskim ligama i dok je tom razdoblju vježbalo 180 polaznika s kojima je radilo 6 trenera, u novoj sezoni stanje se značajno promijenilo.

U klubu vježba 210 polaznika Nogometne škole s kojima radi 8 trenera i voditelja. Čak četiri uzrasne kategorije (mlađi i stariji pioniri, kadeti u juniori) igraju u saveznim stupnjevima natjecanja, a ostali u županijskim okvirima.

Članovi Neretvine skupštine na njegov zahtjev razriješili su dosadašnjeg predsjednika UO Udruge Vjekoslava Čuvala i dopredsjednika Jerkovića, a slijedom toga i sve ostale članove UO udruge.

Zatim su članovi skupštine za novog predsjednika UO imenovali Damira Jerkovića a za dopredsjednika Nikolu Manenicu.

Za članove novog UO imenovani su Nikša Galov, Ivica Mijoč i Vedran Vištica, a za članove nadzornog odbora Ivica Popović (za predsjednika), Nikica Ilić i Hrvoje Bebić.

Funkciju predsjednika skupštine NK Neretva i dalje će obavljati dosadašnji predsjednik Mišo Glavinić, čiji je zamjenik Ivica Kuran.

Na kraju izvanredne izborne skupštine prihvaćeno je financijsko izvješće za 2017. godinu, a potom prihvaćen predloženi financijski plan za sljedeću godinu.

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

Nastavi čitati

Najčitanije