Ostanimo u kontaktu

PRVA RUKOMETNA LIGA

Poraz Metković Mehanike u Trogiru

Objavljeno prije

Prva dionica na utakmici pripala je gostima iz Metkovića, a druga, ona koja je i odlučila o imenu pobjednika, pripala je Trogiru.

Dobro su Metkovci krenuli, unatoč početnom vodstvu domaćih od 2:0, i 3:2, jer je u 13. minuti Nedjeljko Jurković ishodio poravnanje, 6:6.

Novu prednost Metković Mehanici donio je Džono svojim pogotkom za 8:9, da bi Gnječ to vodstvo učvrstio kao i Jakić za prednost svoje momčadi, 11:12. Golom sa sedam metara Cvitanović je doveo goste do 12:13, a tim rezultatom igrači su otišli na odmor.

Međutim, u nastavku Trogir ulaže maksimalne napore kako bi promijenio stanje pa je Babić sa svoja dva gola poravnao rezultat na 14:14.

Od tada Trogirani su imali prednost od jednog do dva gola, a najviše problema obrani Metkovića zadavao je Babić.

U 42 .minuti Trogir je imao rezultat 19:16, a ubrzo je stigao i do četiri razlike u svoju korist. Treba reći da je Metković od 37. do 47. minute bio bez pogotka, a domaći su napravili seriju pogodaka, 5-0.

Međutim, gosti se nisu predavali pa je tako Jurić u 49. minuti smanji prednost domaćih na dva razlike (20:18), no, domaći opet pogađaju za tri razlike. Cvitanović je pogodio za 20:18, a potom Gnječ za 22:21 (56. min.).

Sve nade Metkovaca za moguće osvajanje jednog boda isključio je Babić sa sedam metara za 24:22 u 59. minuti, a do kraja je Jurković postigao još samo jedan pogodak za Metković, 24:22. Trogirani su još jednom zatresli metkovsku mrežu, i na kraju slavili s tri pogotka razlike. Zasluženo, iako je Metković ostavio dobar dojam.

Najbolji strijelci za Metković Mehaniku bili su Jurković sa 6, te Cvitanović i Džono sa po 4 gola. Deset pogodaka za Trogir polučio je Babić, a Trivković 6.

RK Trogir – RK Metković Mehanika 25:22 (12:13)

Utakmicu je uživo prenosio RK Trogir putem svoje fb stranice, možete je pogledati na ovoj poveznici.

MEĐU KANDIDATIMA ZA IZBORNIKA I METKOVCI

Tko će biti novi izbornik hrvatske rukometne reprezentacije?

Objavljeno prije

Autor

Nakon neuspjeha hrvatske rukometne reprezentacije i ostavke izbornika Lina Červara čelni ljudi HRS-a traže osobu koja će nastaviti obnašati izborničku funkciju, a u priču o potencijalnim kandidatima uključili su se bivši uspješni reprezentativci i općenito, rukometna javnost.

Među kandidatima spominju se Perkovac, Saračević, Vujović, Metličić, Horvat, Goluža, Obrvan, Smajlagić, Dominiković i drugi.

U svakom slučaju novom izborniku neće biti nimalo lako jer su vrlo blizu kvalifikacije za odlazak naših na OI. Neki drže da novi izbornik-trener mora vratiti psihičku stabilnost u redove reprezentacije ali i podignuti stupanj tjelesne spreme igračima koji, tako se činilo, na Svjetskom prvenstvu u Egiptu nisu bili dostatno spremni.

Svi se slažu da u našoj izabranoj vrsti igraju vrhunski igrači i u najjačim klubovima, ali u tome da je izostala kolektivna homogenost, pa se i na tom planu nešto mora napraviti.

Osim toga jedni su mišljenja da Hrvatskoj ne treba izbornik iz inozemstva (a po njima inozemstvo nisu novonastale države u okruženju), jer imamo domaće kvalitetne mlade trenere koji su već b ili izbornici ili treneri iznimno jakih klubova.

Nema sumnje da će pred članovima IO HRS-a biti složena zadaća izabrati najboljeg izbornika, s naznakom da je potrebno odlučiti hoće li biti izabran za kraće ili dulje razdoblje kako bi mogao ukomponirati u momčad i mlade i iskusne reprezentativce.

Ipak, nije mala stvar da se kao mogući budući izbornicu spominju bivši rukometaši iz Metkovića, Goluža, Obrvan, Dominiković i Babić. To je još jedan dokaz uspješnosti metkovske rukometne prošlosti i sadašnjosti čiji su predstavnici itekako doprinosili razvoju i uspjesima hrvatskog rukometa.

O tomu govori i činjenica da su brojni bivši igrači iz Metkovića tijekom Svjetskog prvenstva komentirali nastupe naših u pisanim ili elektronskim medijima.

Nikša Kaleb bio je stalni sukomentator tijekom TV prijenosa, Ivica Obrvan bio je stručni komentator na Nova TV, Patrik Čavar pisao je osvrte u dnevnom tisku, Petar Metličić koji je igrao u Metkoviću, također je komentirao nastupe naših, kao i Valter Matošević.

Što se izborničke pozicije tiče, bilo bi lijepo pročitati odluku HRS-a da je na to mjesto izabran netko tko je rukometnu abecedu naučio u Metkoviću.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije