Ostanimo u kontaktu

1. ŽNL DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Pojačani ONK Metković na startu prvenstva gostuje u Ćilipima

Objavljeno prije

Konavljanin je standardni član Prve županijske nogometne lige, nekada je bio i trećeligaš, a ONK Metković je također starosjedilac u tom stupnju natjecanja.

U prvom kolu prvenstva županijskih prvoligaša Metkovci su gosti Konavljanina, i prema izjavama čelnih ljudi kluba očekuju (ili idu) na pobjedu.

Optimizam igrača trenera Tomislava Plećaša temelji se svakako i na novopridošlim igračima koji s ostalima jamče dobar nogomet i solidne rezultate.

No, prvo recimo koji su igrači napustili klub. To su Medić (Neretva), Barbir (Jadran LP), Deak i Batinović (Maestral), dok su Utovac, Zovko i Štimac napustili klub zbog poslovnih obveza.

U klub su došli sljedeći igrači: Mario Batinović i Nikola Planinić (vratari), Duje Batinović (Neretva), Ilija Marušić (Neretva), Filip Majić (Maestral), Nedjeljko Kaleb (Gusar), Goran Šorgić (Konavljanin), Marko Puljić (završetak studija), zatim i Roko Brečić (završetak školovanja).

U pripremnom razdoblju ONK Metković je odigrao šest pripremnih utakmica u kojima je zabilježio tri pobjede (Neretvanac, Višići i Maestral), doživljeni su porazi od Neretve i Jadrana Tučepi, a s juniorima Neretve rezultat je bio neodlučen.

Čini se da će ONK Metković u novoj sezoni u igračkom smislu biti snažniji nego prošle sezone. Znači li to da će se ta okolnost odraziti na optimalan rezultat u Ćilipima, bit će poznato tek nakon završetka prve prvenstvene utakmice.

Zanimljivo je da je Metkoviću pristupio Goran Šorgić, bivši igrač Konavljanina i jedan od najboljih strijelaca u dugoj povijesti županijske lige. To je, kako je izjavio, bila isključivo njegova želja kao znak zahvalnosti i prijateljstva s pokojnim trenerom ONK Metkovića Jozom Verajom Mamom.

Osim susreta Konavljanin – ONK Metković, u prvom kolu na rasporedu je utakmica u Krvavcu Maestral – Croatia, i u Kominu Gusar – Slaven.

HRVATSKI TIGAR

Umro legendarni borac Branko Cikatić

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris

Objavljeno prije

Umro je Branko Cikatić (65), jedan od najvećih boraca u povijesti, legendarni ‘hrvatski tigar’.

Cikatić je prava legenda borilačkih sportova i osvajač mnogih europskih i svjetskih medalja u tajlandskom boksu i kik-boksu. Hrvatski borac pokorio je Aziju, a posebno popularan bio je u Japanu, gdje se često borio tijekom profesionalne karijere. Najviše će se pamtiti da je Hrvatski tigar bio prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix, koji je osvojio u Japanu 20. travnja 1993. godine.

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris.

Od devedesetih je u Hrvatskoj trenirao mlade borce te je osnivač Hrvatskog saveza tajlandskog boksa. Cikatić je snimio i film ”Skyscraper” u kojem je glumio  s Anne Nicole Smith. Nije se dugo zadržao u glumačkim vodama jer znao je reći: “Takav život nije za mene.”

Legendarni ‘hrvatski tigar’ dugo se borio za život, a problemi su počeli u svibnju 2018. godine kada je završio u bolnici.

Sepsa, bolnička bakterija, plućna embolija, a zatim i Parkinsonova bolest, sve je to morao nositi sa sobom veliki hrvatski borac. Cikatić je član Kuće slave splitskog sporta.

Piše: Vecernji.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije