Ostanimo u kontaktu

POBJEDA PUT PREMA OPSTANKU

U subotu BK Metković ‘mora’ pobijediti Zrinjevca!

Objavljeno prije

Do kraja prvoligaškog boćarskog natjecanja preostalo je još 6 prvenstvenih kola, a boćari Metkovića u tom razdoblju morali bi makar triput pobijediti ukoliko kane zadržati prvoligaški status.

To neće biti nimalo laka zadaća s obzirom na raspored i snagu takmaca. Prvi, možda i odlučujući sraz u trci za presudnim bodovima na rasporedu je u subotu u Boćarskom domu kad će momčad Metkovića dočekati trećeplasirani Zrinjevac koji je do sada upisao 24 boda.

Nekada je u tom klubu igrao i izvrsni metkovski boćar, čak i svjetski prvak u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine, Markica Dodig, koji je danas igrač i voditelj BK Metković.

U dosadašnjem tijeku prvenstva boćari Metkovića uzeli su samo šest bodova (dvije pobjede) pa im je utakmica sa Zrinjevcem gotovo sudbonosna. Tijekom natjecanja uočeno je koje probleme imaju boćari Metkovića u pojedinim disciplinama, a potom je došlo do ozljede jednog od najboljih Mile Vidovića. Kako doznajemo postoji mogućnost da će iskusni Vidović unatoč svim problemima zbog ozljede pokušati zaigrati i pomoći svojim suigračima pa tako i klubu u borbi za opstankom.

Osnovni cilj Metkovaca je preskočiti BK Primošten koji je trenutačno osmi na ljestvici sa sedam bodova, dok je Metković deveti. Ostane li tu, odlazi u drugu ligu, to je jasno.

U redovima Metkovića prije sraza sa Zrinjevcem postoji određena doza optimizma i nada u pozitivan rezultat. Nadajmo se da će se čežnje naših boćara ispuniti.

HRVATSKI TIGAR

Umro legendarni borac Branko Cikatić

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris

Objavljeno prije

Umro je Branko Cikatić (65), jedan od najvećih boraca u povijesti, legendarni ‘hrvatski tigar’.

Cikatić je prava legenda borilačkih sportova i osvajač mnogih europskih i svjetskih medalja u tajlandskom boksu i kik-boksu. Hrvatski borac pokorio je Aziju, a posebno popularan bio je u Japanu, gdje se često borio tijekom profesionalne karijere. Najviše će se pamtiti da je Hrvatski tigar bio prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix, koji je osvojio u Japanu 20. travnja 1993. godine.

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris.

Od devedesetih je u Hrvatskoj trenirao mlade borce te je osnivač Hrvatskog saveza tajlandskog boksa. Cikatić je snimio i film ”Skyscraper” u kojem je glumio  s Anne Nicole Smith. Nije se dugo zadržao u glumačkim vodama jer znao je reći: “Takav život nije za mene.”

Legendarni ‘hrvatski tigar’ dugo se borio za život, a problemi su počeli u svibnju 2018. godine kada je završio u bolnici.

Sepsa, bolnička bakterija, plućna embolija, a zatim i Parkinsonova bolest, sve je to morao nositi sa sobom veliki hrvatski borac. Cikatić je član Kuće slave splitskog sporta.

Piše: Vecernji.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije