Ostanimo u kontaktu

NA GRUDI ODLUČIO POPIĆ

Pobjeda ONK Metkovića u susretu sa Slavenom

Objavljeno prije

ONK Metković nastavlja uspješan niz vrlo dobrih igara i utakmica bez poraza.

Najnovija „žrtva“ razigranih nogometaša trenera Tomislava Plećaša bila je momčad Slavena na Grudi gdje su Metkovci izvojevali sjajnu, 1:2 pobjedu, uz napomenu da su kontrolirali igru i da je pred sami kraj s velike udaljenosti Mario Popić iz slobodnog udarca pogodio gredu.

Nije počelo najbolje za Metković jer je Slaven u prvoj minuti poveo s 1:0 pogotkom Obradovića, inače bivšeg igrača Neretve.

U 36. minuti izvrsni Luka Borovac nije propustio prigodu za poravnanje, i pogodio je kako on to zna, za 1:1.

U 84. minuti Mario Popić, pojačanje Metkovića iz Neretvanca, doveo je svoje nove suigrače do prednosti od 1:2, a pokazalo se, to je bio i konačan rezultat.

Uz najboljeg pojedinca utakmice, Popića, svi igrači Metkovića zaslužuju visoke ocjene za prezentaciju nogometnog znanja i zalaganja.

Foto: Facebook – ONK Metković

KK METKOVIĆ VRATITI U ŽIVOT

Košarku treba vratiti u sportsku obitelj Metkovića

Objavljeno prije

Autor

U proteklih nekoliko mjeseci dogodile su se velike promjene u funkcioniranju svjetskog gospodarstva i sporta, tako da će trebati nekoliko godina za oporavak, osnovno vraćanje na nekadašnje razine.

Kad je riječ o sportu u lokalnim okvirima (Metković i dolina Neretve), također su uslijedile velike promjene. Mislimo na prekid prvenstvenih natjecanja, nemogućnost vježbanja, prekide ugovorene suradnje, i ostale promjene u životu klubova i sportaša.

Dva metkovska kluba, NK Neretva i BK Metković, ostali su u Trećoj HNL Jug, odnosno u Prvoj boćarskoj ligi, iako su bili među kandidatima za ispadanje. ŽNK Neretva će nastaviti natjecanje u Prvoj nogometnoj ligi za žene. Kako se prvenstvo uskoro nastavlja potrebna je opća mobilizacija svih u klubu, kako bi se ekipa uigrala i uspješno nastavila natjecanje.

Ostali sportski klubovi ili udruge vjerojatno brinu iste brige s ciljem da se organizacijski i kadrovski pripreme za nove sezone.

Međutim, u priči o metkovskim klubovima vrlo malo se govori o Košarkaškom klubu Metković, o klubu uspješne sportske prošlosti i tradicije, o klubu u kojemu su nekada igrali poznati košarkaši, a potom uspješni treneri.

Unatoč trajnim problemima oko namicanja sredstava za osiguranje materijalnih uvjeta za rad, taj klub je opstao, dapače, kontinuirano se natjecao i uspješno nastupao.

Posljednju sezonu nije nastupao zbog više razloga, a zdravstvena kriza u svijetu, prolongirala je nove planove za budućnost.

Ključni čovjek KK Metković i istaknuti sportski radnik Nikica Medak, nije nam mogao reći ništa određeno što se klupske budućnosti tiče. Klub je i dalje u mirovanju, stanje se za sada nije promijenilo, a hoće li i kada, teško je reći.

Naše je mišljenje da se košarkaši  nikako ne smiju zaboraviti te da svi sportski radnici u Metkoviću mogu pa i moraju pronaći modalitete novog ustroja kluba te mu omogućiti normalan rad i vježbanje.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije