Ostanimo u kontaktu

RK METKOVIĆ MEHANIKA

Po okončanju sezone upražnjavaju se sve stručne pozicije u klubu, od sportskog direktora do trenera

Objavljeno prije

Upravni odbor kluba večeras je u službenim prostorijma održao sastanak na kojem je potvrđen Sporazum između prvog čovjeka metkovske rukometne struke gospodina Jukića i dugogodišnjeg trenera prvog tima gospodina Romića s jedne strane, te predsjednika kluba gospodina Nikole Veraje s druge strane.

Ovim sporazumom se po okončanju natjecateljske sezone upražnjavaju sve stručne pozicije u klubu, vertikalno gledajući, od sportskog direktora do trenera najmlađe dobne kategorije.

Današnjim danom, Upravni odbor pristupa formiranju novog stručnog stožera, na čelo kojega će doći osoba spremna posložiti kompletnu struku u klubu, na način da to tijelo može razviti i primijeniti jedinstvenu strategiju kluba. Od prve ekipe se u sljedeće dvije godine očekuje iskorak, a od mlađih dobnih kategorija igrači koji će sutra moći igrati suvremeni rukomet. Pri tom mislimo na rukomet konkretan u oba smjera, te u takav sistem rada implementirati novu modernu metodiku treninga, čime bi se osuvremenila, u svijetu priznata, rukometna naobrazba, stečena u Metkoviću.

Posebno se zahvaljujemo gospodinu Jukiću na činjenici, kako je bitno doprinio dolasku igrača Čuture i Marića, afirmaciji senatora Džono i Čavara te ključnoj ulozi u Sporazumu o suradnji s Rukometnim klubom Jajce. Također, hvala i treneru Romiću koji je na terenu uspio uklopiti nove igrače u postojeći sistem. Bio je to iznimno zahtjevan proces, obzirom da se isti odvijao tijekom natjecateljske sezone. Pri tom, prva ekipa, ne samo da je ostvarila postavljeni cilj-ostanak u ligi, već je dva kola prije kraja stabilna u sredini ljestvice.

Obojica su bili bitni dijelovi klupskog mehanizma te očekujemo kako će tako biti i u budućnosti. Naime, uprava kluba će nakon formiranja novog stručnog stožera po dovođenju prvog stratega kluba, ponuditi mjesta u stožeru gospodinu Jukiću i gospodinu Romiću te očekujemo da će ih isti prihvatiti.

DRUGI KVALIFIKACIJSKI SUSRET ZA 3. HNL JUG

Nogometaši Metkovića priredili veliko, ugodno, iznenađenje za svoj navijače

Objavljeno prije

Autor

Foto: Fb ONK Metković

Da je bilo malo više sportske sreće ONK Metković bi za nekoliko dana igrao finale kvalifikacijskog ciklusa s GOŠK-om iz Kaštela za ulazak u 3.HNL jug.

Nažalost, Metkoviću i Metkovcima nije se posrećilo u nastojanju da prirede senzaciju, ali su kao bolja momčad u srazu s momčadi Zadra ipak zabilježili pobjedu u gostima, u zadarskim Stanovima, s 0:2.

Strijelci su bili Marko Manenica u 21.minuti za 0:1, i izvrsni Duje Medak u 75.minuti.

Od početka su igrači Metkovića zaigrali vrlo otvoreno i sigurno tako da su stvarali prigode i bili apsolutno bolji .I da ne bi netko pomislio da je Zadar igra u izmijenjenom sastavu, ne nije, jer su igrali svi osim Jurice Buljata !

Igrači Zadra kao da se uopće nisu snašli, nijemo su gledali razigrane igrače Metkovića kojima nisu mogli ništa. Možda su domaći bili sigurni u prolaz zbog pobjede u Metkoviću od 4:1, ali Metkovci su pokazali da znaju i mogu puno više.

Prvi dio utakmice mogao je slobodno završiti s najmanje  0:4 (u korist Metkovića) jer je Dragan Brečić jednom pogodio okvir vrata vratara Pinčića, a drugi put je njegov precizan udarac Pinčić osujetio. Ivan Šutalo je imao 3 „zicera“ u tom prvom  dijelu, ali golova nije bilo osim u 21.minuti kada je pogodio Manenica.

Koliko je Metković bio tvrd i opasan takmac svjedoči činjenica da je Zadar prvi pravi udarac prema Mariju Batinoviću uputio tek u 66.minuti.

Plod te i takve igre bio je i pogodak nogometnog genijalca Duje Medaka, ali se do kraja rezultat nije mijenjao. Gosti ne samo što su uspjeli iznenaditi Zadrane i pobijediti, već su se predstavili u najljepšem svijetlu u nogometnom smislu. U njihovim redovima nije bilo „slabe karike“ pa su i trener Plećaš i uprava i navijači ponosni na sve što su u Zadru i inače tijekom sezone pokazali i ostvarili.

I u Zadru je u gledalištu bilo 30-tak vjernih prijatelja ONK Metković.

Kako se radi o povijesnom događaju evo i sastava ONK Metković0: M.Batinović, Primorac, D.Batinović, Kežić, Plećaš, D. Brečić, Manenica, Medak, Jelčić, Šutalo.

Pričuve; Medić, Ćužić, Mioč, Ramić, R.Brečić, Ujdur i Borovac.

Trener : Tomislav Plećaš.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije