Ostanimo u kontaktu

KARATE LIGA REGIJE HERCEGOVINA

Po dva srebra i bronce za Karate klub Metković u Ljubuškom

Objavljeno prije

Karate klub Metković danas je nastupio u Ljubuškom na Karate ligi regije Hercegovina na kojoj je nastupilo 300 natjecatelja iz 16 klubova.

KK Metković nastupio je sa 5 natjecatelja, koji su imali odobrenje za prijeći državnu granicu zbog pandemije, a pod vodstvom trenera Denisa Žderića, osvojili su četiri medalje, 2 srebra i dvije bronce.

Srebrene medalje su osvojili DORA GALOV i DUJE MIHALJEVIĆ, dok su brončane osvojili KATJA JERKOVIĆ i DUJE ŽDERIĆ.

Natjecanje se odvijalo bez repasaža, što znači da su medalje  osvajali samo pobjednici u polufinalnim i finalnim borbama.

Nastupio je i Roko Barišić, polaznik karate škole KK. Metković, koji je tek zakoračio na   natjecateljski put, pokazao je želju i znanje, ali ovaj put je izostao rezultat.

Iako od ožujka natjecatelji KK. Metković rade izvan dvorane na otvorenom, zbog Covid mjera, s minimalnim uvjetima za rad, bez sparinga (kontakta)ravnopravno su parirali natjecateljima iz BiH, koji sasvim normalno treniraju u dvoranama i organiziraju turnire.

Još jedna lijepa vijest iz karatea, danas je Hrvatski karate ispisao povijest, na Europskom seniorskom prvenstvu u karateu u Poreču na kojem je nastupile 47 zemalja sa 596 natjecatelja, naša muška seniorska ekipa u ekipnom nastupu osvojila je zlatnu medalju, a ženska seniorska ekipa osvojila je brončanu medalju. Također su još osvojene dvije pojedinačne bronce od kojih jedna i u parakarateu. Naš natjecatelj Ivan Kvesić izborio je nastup na Olimpijskim igrama u Tokyu, nakon 20 izbornih turnira premier karate lige i Svjetskih i Europskih prvenstava, a predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek na kongresu EKF-a, jednoglasno je izabran za glavnog tajnika Europske karate federacije koja broji 53 članice.

Karate klub Metković

DOBIO JE POVJERENJE IZBORNIKA

Zvonimir Srna pozvan u reprezentaciju Hrvatske!

Objavljeno prije

Hrvatska muška seniorska reprezentacija okupila se u Poreču i počela s pripremama za susret EHF EURO Cupa protiv Španjolske koji se igra 27. lipnja u Pontevedri, odnosno prijateljski ogled dan kasnije s Egiptom. Na popisu je i bivši igrač RKHM Dubrovnik Zvonimir Srna!

Izborniku Hrvoju Horvatu odazvalo se 17 igrača. Od onih koje je pozvao krajem svibnja, zbog ozljeda morali su otkazati Leon Šušnja, Nikola Grahovac, Luka Lovre Klarica i Borna Manci Mićević. Umjesto njih pozvani su Gianfranco Pribetić i Marko Račić. Među njima su neki po prvi put, i bit će zanimljivo vidjeti kako će se nositi s europskim prvacima, i četvrtfinalistom posljednjeg Svjetskog prvenstva.

Kao što je poznato, susret 3. kola EHF Euro Cupa sa Španjolskom trebao se igrati početkom siječnja, neposredno uoči puta u Egipat na Svjetsko prvenstvo, ali je otkazan u posljednji trenutak zbog snježne mećave u Madridu. Bez obzira na ishod tog susreta, Hrvatska je već osvojila drugo mjesto u tom natjecanju. Izborniku Hrvoju Horvatu on će poslužiti da provjeri još neke mlade igrače i da vidi njihove mogućnosti uoči velikih izazova koji slijede na jesen i u siječnju na Europskom prvenstvu, piše Dubrovački portal.

Popis igrača za susrete sa Španjolskom i Egiptom:

MORENO CAR – RK NEXE
DINO SLAVIĆ – ABANCA ADEMAR LEON
MARIN JELINIĆ – RK NEXE
VALENTINO RAVNIĆ – RK PPD ZAGREB
KARLO GODEC – RK DUBRAVA
VLADO MATANOVIĆ – RK PPD ZAGREB
FRAN MILETA – RK NEXE
GIANFRANCO PRIBETIĆ -RK NEXE
MARKO RAČIĆ – PAUC HANDBALL
VERON NAČINOVIĆ – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO
HALIL JAGANJAC – RK NEXE
ANTE IVANKOVIĆ – RK DUBRAVA
TIN LUČIN – ABANCA ADEMAR LEON
FILIP VISTOROP – RK PPD ZAGREB
ZVONIMIR SRNA – RK PPD ZAGREB
LUKA ŠEBETIĆ – TREMBLAY EN FRANCE HANDBALL
TOMISLAV SEVEREC – RK NEXE
STRUČNI STOŽER:

HRVOJE HORVAT, IZBORNIK
IVANO BALIĆ, TRENER
NINOSLAV PAVELIĆ, TRENER VRATARA
MILJENKO RAK, KONDICIJSKI TRENER
DANIJEL BRAJKOVIĆ, KONDICIJSKI TRENER
GORAN KRUŠELJ, FIZIOTERAPEUT
MATIJA RAJNOVIĆ, FIZIOTERAPEUT
SILVIA FERENAC, MT TERAPEUT
KREŠIMIR ROTIM, LIJEČNIK
TOMISLAV KUKIN, LIJEČNIK
IGOR VORI, SPORTSKI DIREKTOR MUŠKIH SELEKCIJA
IVICA MARAŠ, GLASNOGOVORNIK I TEAM MANAGER
ZDRAVKO MIRILOVIĆ, TEHNIKO

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije