Ostanimo u kontaktu

NERETVANSKA LIGA TRČANJA

Petica ulicom šampiona – trčana danas na Crnom putu

Objavljeno prije

NERETVA RUN - Neretvanska liga trčanja

Na današnjoj, trećoj po redu utrci T-reklam Neretvanske lige trčanja, koja se trčala na Crnom putu, sudjelovalo je 85 trkača, podijeljenih u 3 kategorije. Trčalo je 19 djevojčica i žena, 11 limača i 55 seniora. Najbrojnija grupa bila je RK Jerkovac sa 13 sudionika, UL Crni Put i VK Neretvanski Gusar sa po 10, Neretva Run 6, Tučepi i KB Fight Lab po 5, UL Stablina i RK Metković 1963 po 4, Dubrovnik Run i NK Neretva po 3, BK Široki Brijeg i AK Puls Tomislavgrad po 2, a po jednog predstavnika su imali UL Gusarice, BK Metković, RK Metković, UL Staševica, ONK Metković, Škrapa Momići, Opuzen, te 11 građana grada Metkovića.

U najjačoj kategoriji, pobjedu je po prvi put odnio Metkovac Ivan Zec (Neretva Run) koji je stazu dugu 5 km istrčao za 16,31 minutu, a u cilj je ušao sa zastavom Francuske istaknutom na prsima. Drugi je došao Enis Hrustić (AM Dubrovnik), trenutno vodeći u ligi, sa vremenom 16,41 min. Treći kroz cilj je prošao Stipe Pijević, veslač UL Stabline, u vremenu 17,16 min.

Kod juniora najbrži je bio Filip Kešina, tenisač iz Metkovića sa vremenom 17,50, a zatim slijede Marino Jerković (RK Jerkovac) i Mijk Cvitković (RK Metković 1963)

U kategoriji djevojčica i žena utrku dugu 3 km najbrže je istrčala rukometašica Jerkovca Martina Kozina 11,26 min, iza nje kao druga kroz cilj je prošla njezina klupska kolegica Lana Jurković 12,02 min, a kao treća u cilj je došla Ela Deranja veslačica UL Gusarice Metković sa vremenom 12,20.

U kategoriji limača pobjedu na 3 km je odnio osmogodišnji Marko Musulin (Metković) sa vremenom 13,02 min, iza njega u cilj je dotrčao Petar Brbić također osmogodišnjak iz Tučepa, u vremenu 13,43, a kao treći u cilj je došao Marin Kozina sa vremenom 13,52.

Organizator ističe kako je zadovoljan odazivom na ovu utrku, te da velike pohvale idu domaćinu Crnom putu, te svima koji su sudjelovali u ovom događaju, a posebne pohvale idu navijačima i stanovnicima desne strane grada Metkovića, tj. ulica kroz koje se trčala utrka. Organizaror zahvaljuje na predivnoj podršci i svemu što ih danas činilo ponosnima.

Najčitanije