Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

TREBA ZAHVALITI I DOMAĆIM I GOSTUJUĆIM SPORTAŠIMA KOJI BRANE BOJE METKOVSKIH KLUBOVA

Pandemija se odražava i na sva sportska zbivanja u Hrvatskoj pa tako i u Metkoviću

Objavljeno prije

Pandemija korona virusa ima izravan utjecaj na razvoj sportskih aktivnosti  cijeloj zemlji pa tako i u Metkoviću. Stručni stožeri su sukladno svojim iskustvima organizirali pripreme sportaša, klubovi su nastojali novim kadrovskim rješenjima ojačati svoje potencijale u natjecanjima, ali osim u prvom i drugom stupnju seniorskih natjecanja nema.

Tako ONK Metković i NK Neretva još nemaju mogućnosti prezentirati svoje mogućnosti u službenim utakmicama na terenu što izaziva nemale frustracije i struke i samih igrača-natjecatelja . Isto je ili slično u svim ostalim sportskim klubovima, osim u rukometu i ženskom nogometu.

Prema trenutačnom epidemiološkom stanju teško je dokučiti kada će, a možda i hoće li neka natjecanja uopće otpočeti.

I u ovim iznenadnim neprilikama sportski radnici su u velikim problemima s obzirom na potrebu održavanja ”hladnih” pogona i na troškove koji nastaju.

Pred trenerima svih uzrasta velika je zadaća u smislu nastavka rada i odgoja mladih sportaša koji moraju imati kontinuitet u razvoju svojih sposobnosti i u pripremama da jednog dana postanu vrhunski sportaši.

Grad Metković sukladno proračunskim mogućnostima ulaže u razvoj sporta u gradu. Prije svega teži se ulaganjima koja će omogućiti bolje uvjete za pripreme i nastupe. Tako su obnovljeni sportska dvorana, igrališta, sanitarni uređaji, postavljena je rasvjeta, planirana je i umjetna trava na nekim igralištima, obnavljaju se tzv. kvartovska igrališta i tako redom.

Što se tiče odgoja mladih sportaša, svakako bi se morale napraviti analize kako rade škole za mlade sportaše (akademije) i kako ih napraviti boljima .

Neki prigovaraju da u klubovima iz Metkovića ima previše igrača iz drugih sredina, iako možda nisu u pravu.

I u prošlosti su najveći uspjesi rukometa u Metkoviću, ali i nogometa bili proizvod ”domaćih” sposobnosti i sposobnosti istaknutih sportskih imena i drugih sredina, poput Mostara i Splita.

Osim toga mladi iz Metkovića nakon srednje škole odlaze i snalaze se kako znaju i umiju. Ponekad se neki vrate, nakratko ili na dulje razdoblje, ali opet odlaze u potrazi za nekim sigurnijim, materijalnim rješenjima.

U svakom slučaju i domaćim i gostujućim sportašima koji brane boje naših klubova treba zahvaliti na odricanjima i zalaganju da sportski učinci budu što bolji.

DOIGRAVANJE ZA PRVAKA DRŽAVE

Boćarima treba pobjeda u susretu s Vargonom

Objavljeno prije

Autor

U doigravanju za prvaka države u boćanju, BK u uzvratnom 4-finalnom susretu na svom terenu dočekuje BK Vargon iz Rijeke.

Prošloga vikenda Riječani su slavili sa 17:9, pa se vjerojatno nadaju da će slaviti i u Metkoviću. Međutim, Metkovci sigurno je, neće lako prepustiti bodove odnosno pobjedu svojim gostima čije kvalitete dobro poznaju.

Prije odlaska u Rijeku cilj je bio pobijediti ili doživjeti što minimalniji poraz.

Stoga se u našem Boćarskom domu u subotu može očekivati zanimljivo nadmetanje boćarskih majstora Dodiga, Vidovića i ostali članova Metkovića s također istaknutim pojedincima iz Rijeke.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije