KARATE KLUB METKOVIĆ

Osvojeno peto mjesto na Ekipnom prvenstvu Hrvatske u borbama i katama za WKF uzraste u Zagrebu

Objavljeno 18. prosinca 2017. u kategorijama: Foto Galerija, Karate, News, Sport.
Foto: Karate klub Metković

Foto: Karate klub Metković

Galerija

U nedjelju, 17. prosinca, Karate klub Metković nastupio je na Ekipnom prvenstvu Hrvatske u borbama i katama za WKF uzraste u Zargebu (kadeti/kinje, juniori/ke i seniori/ke) te se plasirao na 5. mjesto.

Karate klub Metković u kadetskom ekipnom uzrastu predstavljala je ekipa Ante Krstičević, Petar Borovac i Ante Utovac, pod vodstvom trenera Denisa Žderića. Ekipa KK Metković je bila veoma blizu osvajanja brončane medalje jer je u odlučujućoj repasažnoj borbi za broncu izgubila veoma malim rezultatom i plasirala se na jedno niže mjesto od osvajača medalja. na 5. mjesto (u karateu inače ne postoji 4 mjesto već prvo, drugo, dva treća, dva peta i dva sedma mjesta).

U prvom kolu, ekipa KK Metkovića je bila slobodna zbog nedolaska protivnika,  u drugom kolu izgubili su od ovogodišnjih prvaka jake ekipe KK Samobor sa dvije izgubljene i jednom nerješenom borbom. Pošto se ekipa Samobora plasirala u finale, ekipa Metkovića je u prvom repasažnom nastupu za broncu pobjedila ekipu KK Velika Gorica sa dvije dobivene borbe 8:0 (Borovac) i 2:1 (Krstičević), ali u odlučujućim mečevima u repasažnom nastupu za osvajanje brončane medalje protiv KK Zanshina iz Splita, u prvoj borbi Petar Borovac gubi s tijesnih 1:0 iako je protivnika dva puta očistio i bacio na pod te zadavao završne udarce, dok je u drugoj borbi naš natjecatelj Ante Krstičević kod rezultata 0:1 zbog ozljede odustao na traženje doktora, gdje je protivniku, iako dobiva hansoku chui, predposljednju kaznu za isključenje zbog prejakog udarca, evidentirana borba u njegovu korist jer Krstičević nije mogao nastaviti borbu.

Ovim odrađenim, 19. natjecanjem tijekom 2017., Karate klub Metković uspješno zatvara sezonu ove godine koja je rezultirala osvajanjem mnogobrojnih medalja na prestižnim turnirima od Sarajeva, Ljubljane, Novog Sada, Splita, Ivankova, Herceg Novog, Samobora, Umaga, Nikšića, Rijeke i mnogobrojnih drugih gradova s četiri najvrijednije medalje u 2017. tri državne bronce (Mihaljević Duje i Lucija Utovac) i, nama najvrijednija, bronca Lucije Utovac u nastupu za reprezentaciju Hrvatske na Balkanskom prvenstvu škola.

Karate klub Metković

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari