Ostanimo u kontaktu

KARATE KLUB METKOVIĆ

Osvojeno peto mjesto na Ekipnom prvenstvu Hrvatske u borbama i katama za WKF uzraste u Zagrebu

Objavljeno prije

Foto: Karate klub Metković

Foto: Karate klub Metković

U nedjelju, 17. prosinca, Karate klub Metković nastupio je na Ekipnom prvenstvu Hrvatske u borbama i katama za WKF uzraste u Zargebu (kadeti/kinje, juniori/ke i seniori/ke) te se plasirao na 5. mjesto.

Karate klub Metković u kadetskom ekipnom uzrastu predstavljala je ekipa Ante Krstičević, Petar Borovac i Ante Utovac, pod vodstvom trenera Denisa Žderića. Ekipa KK Metković je bila veoma blizu osvajanja brončane medalje jer je u odlučujućoj repasažnoj borbi za broncu izgubila veoma malim rezultatom i plasirala se na jedno niže mjesto od osvajača medalja. na 5. mjesto (u karateu inače ne postoji 4 mjesto već prvo, drugo, dva treća, dva peta i dva sedma mjesta).

U prvom kolu, ekipa KK Metkovića je bila slobodna zbog nedolaska protivnika,  u drugom kolu izgubili su od ovogodišnjih prvaka jake ekipe KK Samobor sa dvije izgubljene i jednom nerješenom borbom. Pošto se ekipa Samobora plasirala u finale, ekipa Metkovića je u prvom repasažnom nastupu za broncu pobjedila ekipu KK Velika Gorica sa dvije dobivene borbe 8:0 (Borovac) i 2:1 (Krstičević), ali u odlučujućim mečevima u repasažnom nastupu za osvajanje brončane medalje protiv KK Zanshina iz Splita, u prvoj borbi Petar Borovac gubi s tijesnih 1:0 iako je protivnika dva puta očistio i bacio na pod te zadavao završne udarce, dok je u drugoj borbi naš natjecatelj Ante Krstičević kod rezultata 0:1 zbog ozljede odustao na traženje doktora, gdje je protivniku, iako dobiva hansoku chui, predposljednju kaznu za isključenje zbog prejakog udarca, evidentirana borba u njegovu korist jer Krstičević nije mogao nastaviti borbu.

Ovim odrađenim, 19. natjecanjem tijekom 2017., Karate klub Metković uspješno zatvara sezonu ove godine koja je rezultirala osvajanjem mnogobrojnih medalja na prestižnim turnirima od Sarajeva, Ljubljane, Novog Sada, Splita, Ivankova, Herceg Novog, Samobora, Umaga, Nikšića, Rijeke i mnogobrojnih drugih gradova s četiri najvrijednije medalje u 2017. tri državne bronce (Mihaljević Duje i Lucija Utovac) i, nama najvrijednija, bronca Lucije Utovac u nastupu za reprezentaciju Hrvatske na Balkanskom prvenstvu škola.

Karate klub Metković

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije