Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

Orebić po svemu sudeći prvi, ali ne ispunjava uvjete za Treću ligu, Neretva bi mogla u kvalifikacije

Objavljeno prije

nogomet goool

Dok u Orebiću još prepričavaju događaje od prošle nedjelje i veliku pobjedu nad momčadi Neretve od 2:1, nakon čega je NK Orebić preuzeo vodeću poziciju na ljestvici Prve županijske lige, dotle u NK Neretvi klubu koji je trenutačno na drugom mjestu i koji želi vratiti se u Treću nogometnu ligu, zbijaju redove za posljednja dva prvenstvena kola.

Sigurno je da su igrači i stručni stožer razgovarali i o neočekivanom porazu u Orebiću, kao i o zadaćama koje igrače i vodstvo čekaju u sljedećih nekoliko dana.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Prvi ispit je već u petak, 11. svibnja kada u Metković stiže Slaven s Grude, momčad koja se nalazi na devetom mjestu s 27 bodova iz 23 utakmice. To je momčad koja zna igrati i nadigravati se, iako ove sezone nije pri vrhu ljestvice.

S druge strane Neretva ne smije niti razmišljati o slaboj igri, neodlučenom ili porazu, već jedino o dobro igri i sigurnoj pobjedi.

Naime, Metkovci posjeduju kapital od 53 boda na drugoj poziciji, a Orebić na prvoj ima 56 bodova.

Neretva u petak igra kod kuće, a u zadnjem kolu gostuje u Žrnovu pa do kraja može do ukupnih 59 bodova. Orebić je u sljedećem kolu slobodan, a u posljednjem ide Slavenu. Pobijedi li, njegovi igrači bi mogli podignuti pobjednički pokal za prvo mjesto u Prvoj županijskoj ligi, s obzirom na bolji međusobni odnos s Neretvom. Ipak, Orebićani neće u kvalifikacije jer ne ispunjavaju uvjete za Treću ligu, ali zato hoće Neretva, ukoliko ostvari dvije pobjede, odnosno makar jednu jer i Gusar s 50 bodova može dohvatiti 53 boda u jedinoj utakmici do kraja.

Naše je mišljenje da će se Neretva temeljito pripremiti za dva predstojeća ispita, a potom i za kvalifikacije koje neće biti nimalo lagane.

Držimo također da Neretva može proći kvalifikacije i vratiti se tamo gdje joj je i mjesto, u Treću HNL. Kuran, Batinović, Jerković, Sršen, Raguž i svi Neretvini igrači sigurno nisu zaboravili igrati. Radi se o prekaljenim nogometašima iza kojih su stotine važnih utakmica i igračima koji su sposobni svome gradu donijeti novu sportsku radost.

S druge strane Neretve, ONK Metković priprema se za put u Čibaču, do Župe Dubrovačke, momčadi koja na četvrtom mjestu ima 42 boda. Metković je iz 23 utakmice sakupio 23 boda i nalazi se na desetom mjestu. To, naravno nije pravi odraz snage  toga kluba, kojega su tijekom sezone zadesile brojne nedaće, od ozljeda do oduzimanja bodova. No, prema staroj navadi, sljedeće sezone sigurno možemo očekivati konkretniji i bolji Metković. Spomenimo da će u Kominu u nedjelju igrati Gusar i GRK.

Pero Jakić

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije