Ostanimo u kontaktu

PRVA ŽUPANIJSKA LIGA

ONK Metković ide na pobjedu protiv momčadi Orebića

Objavljeno prije

U 1. ŽNL Dubrovačko-neretvanskoj prvenstvo je sve zanimljivije. Još se ne zna tko će biti prvak i tko će u kvalifikacije za ulazak u 3. HNL, a ne zna se ni tko će ispasti.

Nogometaši ONK Metković nalaze se u gornjem dijelu ljestvice i nemaju nikakvih bojazni. Jedino se mogu nadati boljem mjestu na kraju prvenstva.

Već tri utakmice Metkovci ne znaju za pobjedu, pa je za očekivati popriličnu motiviranost na utakmici s Orebićem u nedjelju na vlastitom igralištu.

Metkovci su u ponedjeljak iznenadili Župu dubrovačku u Čibači gdje su odigrali 1:1. Velik doprinos tom rezultatu dao je mladi, juniorski vratar Ivan Šiljeg koji je obranio udarac s 11 metara iskusnom Kajbi u 15. minuti susreta.

Branio je Ivan zato što su dva vratara Medić i Tolić bila ozljeđena, ali je i dokazao da je pred njim lijepa vratarska budućnost.

U nedjelju će trener Zeljić imati na dispoziciji oba spomenuta vratara, a očekuje se da će svoj doprinos pobjedi nad Orebićem dati Štimac i Mišanović.

-Što se tiče utakmica s Orebićem u tri posljednja susreta pobjeđivao je Orebić. Bio bi red da konačno mi slavimo – rekao je univerzalni tajnik kluba Marin Jelčić i dodao da je nakon osvojenog boda u Čibači atmosfera u klubu vrlo dobra, pobjednička .

ŽENSKI NOGOMET

Prvenstvo u 1. HNLŽ počet će ipak 14. lipnja

Objavljeno prije

Autor

Povjerenik za natjecanje Prve ženske nogometne lige, Tomislav Kuzman, poslao je klubovima obavijest da će se prvenstvo nogometašica ipak nastaviti 14. lipnja 2020.godine kako je i bilo odlučeno. To je obrazložio činjenicom da ne postoji konsenzus oko promjene nastavka natjecanja Prve HNLŽ, iako su neki klubovi promjene tražili, a među njima bio je ŽNK Neretva.

Još će se možda donijeti odluka o mogućem pomicanju sezone do 9. kolovoza kako bi se izbjeglo igranje radnim danom.

To ujedno znači da će ŽNK Neretva odigrati sve četiri preostale prvenstvene utakmice te da će nakon toga sudjelovati u doigravanju za prvaka (ako bude među prve četiri ekipe), ili u ligi za ostanak bude li nakon te četiri utakmice peta.

To je za Neretvu, ali i za druge klubove novi organizacijski izazov jer se ne radi o profesionalnom klubu kao što je slučaj u Prvoj HNL za muške, a osim toga koronakriza uvelike se odrazila i na financijske mogućnosti sponzora i sportskih asocijacija u gradu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije