Ostanimo u kontaktu

PRVA ŽUPANIJSKA LIGA

ONK Metković ide na pobjedu protiv momčadi Orebića

Objavljeno prije

U 1. ŽNL Dubrovačko-neretvanskoj prvenstvo je sve zanimljivije. Još se ne zna tko će biti prvak i tko će u kvalifikacije za ulazak u 3. HNL, a ne zna se ni tko će ispasti.

Nogometaši ONK Metković nalaze se u gornjem dijelu ljestvice i nemaju nikakvih bojazni. Jedino se mogu nadati boljem mjestu na kraju prvenstva.

Već tri utakmice Metkovci ne znaju za pobjedu, pa je za očekivati popriličnu motiviranost na utakmici s Orebićem u nedjelju na vlastitom igralištu.

Metkovci su u ponedjeljak iznenadili Župu dubrovačku u Čibači gdje su odigrali 1:1. Velik doprinos tom rezultatu dao je mladi, juniorski vratar Ivan Šiljeg koji je obranio udarac s 11 metara iskusnom Kajbi u 15. minuti susreta.

Branio je Ivan zato što su dva vratara Medić i Tolić bila ozljeđena, ali je i dokazao da je pred njim lijepa vratarska budućnost.

U nedjelju će trener Zeljić imati na dispoziciji oba spomenuta vratara, a očekuje se da će svoj doprinos pobjedi nad Orebićem dati Štimac i Mišanović.

-Što se tiče utakmica s Orebićem u tri posljednja susreta pobjeđivao je Orebić. Bio bi red da konačno mi slavimo – rekao je univerzalni tajnik kluba Marin Jelčić i dodao da je nakon osvojenog boda u Čibači atmosfera u klubu vrlo dobra, pobjednička .

EKIPA, A NE KLUB!

ONK Metković amaterski klub s vrhunskim sportskim postignućima

Objavljeno prije

Autor

Prijatelji nogometa dobro znaju da u Metkoviću djeluju i postoje NK Neretva i ONK Metković, klub s desne obale Neretve koji je osnovan 1975. godine u vrijeme gradnje nove osnovne škole.

Od osnutka taj klub postiže ne samo sportske nego i društvene uspjehe prije svega zbog ostvarivanja osnovnih ciljeva u okupljanju mladih nogometaša, a potom i u sferi stvaranja materijalnih uvjeta za nesmetan rad i vježbanje stotina članova kluba, od najmlađih do veterana.

ONK Metković kao stalni član Županijske lige često se oglašava sloganom „Ekipa, a ne klub“. Ma što to točno značilo, činjenica je da je taj klub opstao i da u njemu igraju i odrastaju generacije igrača, s naznakom da su brojni bivši nogometaši i ONK Metkovića i NK Neretve u tom klubu našli mjesto za manifestaciju svojih stručnih i iskustvenih spoznaja o nogometu i sportu, vježbajući mlade i one u seniorskom pogonu.

Koliko u ONK Metkoviću drže do sportskih prijateljstava i odnosa svjedoči i odluka da prva momčad bez pravih priprema otputuje u Široki Brijeg i odigra prijateljsku utakmicu s domaćim premijer ligašem BiH, i momčadi s europskim dimenzijama.

Metkovci su izgubili s 3:0, ali su nakon povratka opisali svoje zadovoljstvo dočekom, druženjem i ispraćajem iz Širokog.

Tijekom proteklih dana čelništvo ONK Metkovića predstavilo je novi klupski dres , a organizirano je i otvaranje igrališta s umjetnom travom vrijednosti 500 tisuća kuna. Bilo je prelijepo gledati nademetanje najmlađih nogometaša na umjetnoj travi i njihovu sreću za stolom s pizzama i sokovima, a potom i oglede veterana kluba i Grada.

Iako službene pripreme počinju tek 27.siječnja, čelnici kluba točno znaju što im je činiti. Naime, ove godine kane obilježiti 45.obljetnicu kluba , ne samo sportskim rezultatima nego i na druge načine.

Već su planirane pripremne utakmice s Neumom,Neretvancem, Jadranom Tučepi , Ljubuškim i Višićima. Ništa u klubu ne prepuštaju slučaju.

Metković će biti jači i za neka nova imena. Za sada je znano da će njegove boje braniti Marin Brečić (iz NK Neretva) te povratnik iz Gusara Drago Jelavić. Sumnjamo da će tu biti kraj dolascima, osobito iz razloga što je ONK Metković prepoznat kao zdrava sportska sredina otvorena svim sportašima iz doline Neretve i bilo kojeg dijela svijeta.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije