Ostanimo u kontaktu

PRVA ŽUPANIJSKA LIGA

ONK Metković u nedjelju sa Sokolom

Objavljeno prije

Prošle nedjelje ONK Metković je u okviru 16.kola Prve županijske nogometne lige poražen u Ćilipima od domaćeg Konavljanina s 1:0.

Pogodak je postignut iz jednog od slobodnih udaraca koje je sudac Jeljenić kao na traci presuđivao u korist Konavljanina. Zbog toga su predstavnici Metkovića i sami igrači bili iznimno nezadovljni razvojem događaja i porazom u Ćilipima kojega nisu zaslužili, pa su se zatim požalili povjerenicima lige za suđenje i za natjecanje (Tomičić, Jasprica). Povjerenici su razmotrili pritužbe čelnika ONK Metkovića i objektivno sagledali sve okolnosti na spomenutoj utakmici, te su se nakon svega ispričali Metkovcima zbog doživljenih neugodnosti, bolje sudačke nepravde koja je rezultirala gubitkom bodova. No, što će biti sa sucem i koju je ocjenu dobio nismo uspjeli doznati, ali ostaje pravo pitanje kako će se kod takvog suđenja razvijati sportska kultura i kako će se odgajati mladi sportaši čiji trud i nastojanja jednom nepromišljenom odlukom sudac može upropastiti.

A u sljedećem kolu momčad Metkovića dočekuje momčad Sokola (Dubravka) koja još nije osigurala opstanak. Bez obzira na priče kako se momčad Sokola pojačala tijekom zime, prema našoj računici sve osim čiste pobjede Metkovića bila bi neočekivano iznenađenje i loša stvar za Onkovce.

U redovima metkovskog ligaša nekoliko je ozlijeđenih igrača, a Luka Borovac neće igrati zbog akumuliranih žutih kartona.

Utakmica je zakazana za nedjelju s početkom u 16 sati i 30 minuta. Sav prihod od ulaznica namijenjen je obitelji pokojnog Joze Veraje, legendarnog trenera ONK Metkovića.

NERETVANSKA REGIONALNA ŠAHOVSKA LIGA

Kadeti i seniori HŠK Metković pobijedili ekipe ŠK Zrinjski

Objavljeno prije

Večeras je u Šahovskom klubu u Metkoviću odigrano 3. kolo Neretvanske regionalne šahovske lige za kadete i 2. kolo za seniore.

Sastale su se ekipe HŠK Metković i ŠK Zrinjski iz Mostara. Kadeti su pobijedili 6:2, a seniori 5.5: 2.5. Druga ekipa HŠK Metković je odgodila zakazani meč u Širokom Brijegu za idući vikend.

Za metkovske ekipe su nastupili: Augustin Brnas, Rade Senta, Goran Manenica, Nikola Bebić, Boro Obrvan i Slavko Bakalar te Mihael Borna Bjeliš, Dominik Blaž Bakalar, Jakov Šiljeg i Ante Crnjac.

Izvor i fotografije: HŠK Metković

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije