Ostanimo u kontaktu

PRVA ŽUPANIJSKA LIGA

ONK Metković u nedjelju sa Sokolom

Objavljeno prije

Prošle nedjelje ONK Metković je u okviru 16.kola Prve županijske nogometne lige poražen u Ćilipima od domaćeg Konavljanina s 1:0.

Pogodak je postignut iz jednog od slobodnih udaraca koje je sudac Jeljenić kao na traci presuđivao u korist Konavljanina. Zbog toga su predstavnici Metkovića i sami igrači bili iznimno nezadovljni razvojem događaja i porazom u Ćilipima kojega nisu zaslužili, pa su se zatim požalili povjerenicima lige za suđenje i za natjecanje (Tomičić, Jasprica). Povjerenici su razmotrili pritužbe čelnika ONK Metkovića i objektivno sagledali sve okolnosti na spomenutoj utakmici, te su se nakon svega ispričali Metkovcima zbog doživljenih neugodnosti, bolje sudačke nepravde koja je rezultirala gubitkom bodova. No, što će biti sa sucem i koju je ocjenu dobio nismo uspjeli doznati, ali ostaje pravo pitanje kako će se kod takvog suđenja razvijati sportska kultura i kako će se odgajati mladi sportaši čiji trud i nastojanja jednom nepromišljenom odlukom sudac može upropastiti.

A u sljedećem kolu momčad Metkovića dočekuje momčad Sokola (Dubravka) koja još nije osigurala opstanak. Bez obzira na priče kako se momčad Sokola pojačala tijekom zime, prema našoj računici sve osim čiste pobjede Metkovića bila bi neočekivano iznenađenje i loša stvar za Onkovce.

U redovima metkovskog ligaša nekoliko je ozlijeđenih igrača, a Luka Borovac neće igrati zbog akumuliranih žutih kartona.

Utakmica je zakazana za nedjelju s početkom u 16 sati i 30 minuta. Sav prihod od ulaznica namijenjen je obitelji pokojnog Joze Veraje, legendarnog trenera ONK Metkovića.

30. MEMORIJALNI NOGOMETNI TURNIR 'ANDRIJA ANKOVIĆ'

FK Sutjeska iz Nikšića pobjednik Memorijala u Gabeli

Objavljeno prije

Autor

FK Sutjeska iz Nikšića pobjednik je 30. Memorijala ‘Andrija Anković’ koji je održana u subotu i u nedjelju u Gabeli u organizacija NK GOŠK, i na kojemu su sudjelovali Zrinjski, Sutjeska, GOŠK i Neretva.

U finalu su tijekom 90 minuta Zrinjski i Sutjeska odigrali 2:2, a u izvođenju udaraca s 11 metara bolje su se snašli igrači iz Crne Gore kojima je pripao pobjednički pokal.

Za najboljeg igrača proglašen je Božo Marković (Sutjeska), za najboljeg strijelca Marko Ćetković (Sutjeska), a za najbolheg vratara Vojin Savić (Zrinjski).

Najmlađi igrač koji je nastupio bio je Ivano Marić (GOŠK), a titulu igrača koji najviše podsjeća na pokojnog Andriju Ankovića u čiji s spomen turnir i održava, ponio je igrač GOŠK-a Anes Mašić.

Veliko priznanje za organizaciju Memorijalnog nogometnog turnira zaslužili su svi čelni ljudi GOŠK-a i svi oni koji su pomagali u organizaciji jednog od najdugovječnijih turnira u ovom dijelu Europe.

Foto: bljesak.info

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije