Ostanimo u kontaktu

ŽUPANIJSKA LIGA

ONK Metković samo bod u susretu sa Sokolom

Objavljeno prije

Malo tko se mogao nadati da će nogometaši Metkovića dopustiti igračima Sokola iz Dubravke da iz Metkovića odnesu jedan bod, dapače, očekivala se sigurna pobjeda momčadi trenera Zeljića.

No, razvoj događaja na terenu, koji je i inače bio težak za igru, nije naslućivao da će se gosti tek tako predati.

Od samoga početka dali su do znanja da će se uspješno nositi s domaćinima, što im je u prvom dijelu unatoč terenskoj nadmoći Metkovića itekako uspijevalo.

U obrani su igrali beskompromisno, a u povremenim napadima znali su zaprijetiti vrataru Toliću.

Ponovit ćemo, domaći su u svakom slučaju bili premoćniji , imali su loptu više u nogama, nisu se štedjeli, ali, pogodaka u prvom dijelu nije bilo.

U nastavku treneri su osvježili momčadi s klupa za pričuve, no, Sokol je u 48. minuti došao do prednosti.

S lijeve strane je prodirao Lipotić, pojačanje Sokola, a onda je preciznim udarcem plasirao loptu popkraj istrčalog Tolića, pravo u mrežu za 0:1.

Metković je nastavio napadati a gosti su se srčano branili. U 67. minuti u šesnaestercu Sokola srušen je Jelčić pa je sudac pokazao na bijelu točku. Gostujući igrači su jurnuli prema pomoćnom pa onda i prema glavnom sucu smatrajući da o najstrožoj kazni nije moglo biti riječi. Nakon pet minuta prekida i uvjeravanja , kazneni udarac izveo je  vrlo dobri Stipan Marević, za 1:1. Igra se u svakom slučaju rasplamsala, pokušali su i jedni i drugi čim prije do gola, uz napomenu da su igrači Metkovića imali pet, šest prigoda. Najbolju je propustio mladi Bošnjak u 89. minuti susreta. Ni u sudačkoj nadoknadi vremena od pet minuta nije bilo pogodaka, pa je na kraju konačan rezultat ostao 1:1, što je po mnogima i najpravedniji ishod.

ONK Metković: Tolić, Zovko (M.Borovac), Deak, Marević, Utovac (T.Plećaš), Mioč (Dominiković), Ćužić, Mišanović, Batinović, Šiljeg (Bošnjak), Jelčić. Trener: Darko Zeljić.

Sudio je Mišo Krešić iz Metkovića.

HRVATSKI TIGAR

Umro legendarni borac Branko Cikatić

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris

Objavljeno prije

Umro je Branko Cikatić (65), jedan od najvećih boraca u povijesti, legendarni ‘hrvatski tigar’.

Cikatić je prava legenda borilačkih sportova i osvajač mnogih europskih i svjetskih medalja u tajlandskom boksu i kik-boksu. Hrvatski borac pokorio je Aziju, a posebno popularan bio je u Japanu, gdje se često borio tijekom profesionalne karijere. Najviše će se pamtiti da je Hrvatski tigar bio prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix, koji je osvojio u Japanu 20. travnja 1993. godine.

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris.

Od devedesetih je u Hrvatskoj trenirao mlade borce te je osnivač Hrvatskog saveza tajlandskog boksa. Cikatić je snimio i film ”Skyscraper” u kojem je glumio  s Anne Nicole Smith. Nije se dugo zadržao u glumačkim vodama jer znao je reći: “Takav život nije za mene.”

Legendarni ‘hrvatski tigar’ dugo se borio za život, a problemi su počeli u svibnju 2018. godine kada je završio u bolnici.

Sepsa, bolnička bakterija, plućna embolija, a zatim i Parkinsonova bolest, sve je to morao nositi sa sobom veliki hrvatski borac. Cikatić je član Kuće slave splitskog sporta.

Piše: Vecernji.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije