Ostanimo u kontaktu

ŽUPANIJSKA LIGA

ONK Metković samo bod u susretu sa Sokolom

Objavljeno prije

Malo tko se mogao nadati da će nogometaši Metkovića dopustiti igračima Sokola iz Dubravke da iz Metkovića odnesu jedan bod, dapače, očekivala se sigurna pobjeda momčadi trenera Zeljića.

No, razvoj događaja na terenu, koji je i inače bio težak za igru, nije naslućivao da će se gosti tek tako predati.

Od samoga početka dali su do znanja da će se uspješno nositi s domaćinima, što im je u prvom dijelu unatoč terenskoj nadmoći Metkovića itekako uspijevalo.

U obrani su igrali beskompromisno, a u povremenim napadima znali su zaprijetiti vrataru Toliću.

Ponovit ćemo, domaći su u svakom slučaju bili premoćniji , imali su loptu više u nogama, nisu se štedjeli, ali, pogodaka u prvom dijelu nije bilo.

U nastavku treneri su osvježili momčadi s klupa za pričuve, no, Sokol je u 48. minuti došao do prednosti.

S lijeve strane je prodirao Lipotić, pojačanje Sokola, a onda je preciznim udarcem plasirao loptu popkraj istrčalog Tolića, pravo u mrežu za 0:1.

Metković je nastavio napadati a gosti su se srčano branili. U 67. minuti u šesnaestercu Sokola srušen je Jelčić pa je sudac pokazao na bijelu točku. Gostujući igrači su jurnuli prema pomoćnom pa onda i prema glavnom sucu smatrajući da o najstrožoj kazni nije moglo biti riječi. Nakon pet minuta prekida i uvjeravanja , kazneni udarac izveo je  vrlo dobri Stipan Marević, za 1:1. Igra se u svakom slučaju rasplamsala, pokušali su i jedni i drugi čim prije do gola, uz napomenu da su igrači Metkovića imali pet, šest prigoda. Najbolju je propustio mladi Bošnjak u 89. minuti susreta. Ni u sudačkoj nadoknadi vremena od pet minuta nije bilo pogodaka, pa je na kraju konačan rezultat ostao 1:1, što je po mnogima i najpravedniji ishod.

ONK Metković: Tolić, Zovko (M.Borovac), Deak, Marević, Utovac (T.Plećaš), Mioč (Dominiković), Ćužić, Mišanović, Batinović, Šiljeg (Bošnjak), Jelčić. Trener: Darko Zeljić.

Sudio je Mišo Krešić iz Metkovića.

U SPOMEN NA 12 UBIJENIH REDARSTVENIKA U BOROVU SELU

Krenuo drugi Memorijalni biciklistički maraton Prevlaka – Vukovar

Objavljeno prije

U organizaciji Udruge veterana 4. gardijske brigade DNŽ i Biciklističkog kluba Metković jutros je s Prevlake krenuo drugi po redu Memorijalni biciklistički maraton Prevlaka – Vukovar (Ilok).

Maraton se vozi u spomen na 12 mučki ubijenih redarstvenika u Borovu Selu 2. svibnja 1991. godine. Samim maratonom spajaju se dvije najudaljenije točke u Republici Hrvatskoj – Prevlaka i Ilok. Prioritet ovog maratona je promicanje Domovinskog rata, kao i spomen na one koji su položili svoje živote na oltaru Domovine.

Duljina maratona je oko 1000 km i vozi se u 7 etapa (dana) preko teritorija RH od 26. travnja do 02. svibnja 2019.

-26.04.2019.g. etapa Prevlaka-Metković
-27.04.2019.g. etapa Metković – Knin
-28.04.2019.g. etapa Knin – Slunj
-29.04.2019.g. etapa Slunj – Hrvatska Kostajnica
-30.04.2019.g. etapa Hrvatska Kostajnica – Đakovo
-01.05.2019.g. etapa Đakovo – Ilok – Vukovar
-02.05.2019.g. sudjelovanje na mimohodu u Borovu selu  

Predviđeni dolazak u Metković je danas, 26. travnja oko 17 sati gdje je planirano paljenje svijeća kod spomenika poginulim braniteljima.

Nastavi čitati
ČISTOĆA METKOVIĆ – Čestitka

Najčitanije