Ostanimo u kontaktu

ŽUPANIJSKA LIGA

ONK Metković samo bod u susretu sa Sokolom

Objavljeno prije

Malo tko se mogao nadati da će nogometaši Metkovića dopustiti igračima Sokola iz Dubravke da iz Metkovića odnesu jedan bod, dapače, očekivala se sigurna pobjeda momčadi trenera Zeljića.

No, razvoj događaja na terenu, koji je i inače bio težak za igru, nije naslućivao da će se gosti tek tako predati.

Od samoga početka dali su do znanja da će se uspješno nositi s domaćinima, što im je u prvom dijelu unatoč terenskoj nadmoći Metkovića itekako uspijevalo.

U obrani su igrali beskompromisno, a u povremenim napadima znali su zaprijetiti vrataru Toliću.

Ponovit ćemo, domaći su u svakom slučaju bili premoćniji , imali su loptu više u nogama, nisu se štedjeli, ali, pogodaka u prvom dijelu nije bilo.

U nastavku treneri su osvježili momčadi s klupa za pričuve, no, Sokol je u 48. minuti došao do prednosti.

S lijeve strane je prodirao Lipotić, pojačanje Sokola, a onda je preciznim udarcem plasirao loptu popkraj istrčalog Tolića, pravo u mrežu za 0:1.

Metković je nastavio napadati a gosti su se srčano branili. U 67. minuti u šesnaestercu Sokola srušen je Jelčić pa je sudac pokazao na bijelu točku. Gostujući igrači su jurnuli prema pomoćnom pa onda i prema glavnom sucu smatrajući da o najstrožoj kazni nije moglo biti riječi. Nakon pet minuta prekida i uvjeravanja , kazneni udarac izveo je  vrlo dobri Stipan Marević, za 1:1. Igra se u svakom slučaju rasplamsala, pokušali su i jedni i drugi čim prije do gola, uz napomenu da su igrači Metkovića imali pet, šest prigoda. Najbolju je propustio mladi Bošnjak u 89. minuti susreta. Ni u sudačkoj nadoknadi vremena od pet minuta nije bilo pogodaka, pa je na kraju konačan rezultat ostao 1:1, što je po mnogima i najpravedniji ishod.

ONK Metković: Tolić, Zovko (M.Borovac), Deak, Marević, Utovac (T.Plećaš), Mioč (Dominiković), Ćužić, Mišanović, Batinović, Šiljeg (Bošnjak), Jelčić. Trener: Darko Zeljić.

Sudio je Mišo Krešić iz Metkovića.

EKIPA, A NE KLUB!

ONK Metković amaterski klub s vrhunskim sportskim postignućima

Objavljeno prije

Autor

Prijatelji nogometa dobro znaju da u Metkoviću djeluju i postoje NK Neretva i ONK Metković, klub s desne obale Neretve koji je osnovan 1975. godine u vrijeme gradnje nove osnovne škole.

Od osnutka taj klub postiže ne samo sportske nego i društvene uspjehe prije svega zbog ostvarivanja osnovnih ciljeva u okupljanju mladih nogometaša, a potom i u sferi stvaranja materijalnih uvjeta za nesmetan rad i vježbanje stotina članova kluba, od najmlađih do veterana.

ONK Metković kao stalni član Županijske lige često se oglašava sloganom „Ekipa, a ne klub“. Ma što to točno značilo, činjenica je da je taj klub opstao i da u njemu igraju i odrastaju generacije igrača, s naznakom da su brojni bivši nogometaši i ONK Metkovića i NK Neretve u tom klubu našli mjesto za manifestaciju svojih stručnih i iskustvenih spoznaja o nogometu i sportu, vježbajući mlade i one u seniorskom pogonu.

Koliko u ONK Metkoviću drže do sportskih prijateljstava i odnosa svjedoči i odluka da prva momčad bez pravih priprema otputuje u Široki Brijeg i odigra prijateljsku utakmicu s domaćim premijer ligašem BiH, i momčadi s europskim dimenzijama.

Metkovci su izgubili s 3:0, ali su nakon povratka opisali svoje zadovoljstvo dočekom, druženjem i ispraćajem iz Širokog.

Tijekom proteklih dana čelništvo ONK Metkovića predstavilo je novi klupski dres , a organizirano je i otvaranje igrališta s umjetnom travom vrijednosti 500 tisuća kuna. Bilo je prelijepo gledati nademetanje najmlađih nogometaša na umjetnoj travi i njihovu sreću za stolom s pizzama i sokovima, a potom i oglede veterana kluba i Grada.

Iako službene pripreme počinju tek 27.siječnja, čelnici kluba točno znaju što im je činiti. Naime, ove godine kane obilježiti 45.obljetnicu kluba , ne samo sportskim rezultatima nego i na druge načine.

Već su planirane pripremne utakmice s Neumom,Neretvancem, Jadranom Tučepi , Ljubuškim i Višićima. Ništa u klubu ne prepuštaju slučaju.

Metković će biti jači i za neka nova imena. Za sada je znano da će njegove boje braniti Marin Brečić (iz NK Neretva) te povratnik iz Gusara Drago Jelavić. Sumnjamo da će tu biti kraj dolascima, osobito iz razloga što je ONK Metković prepoznat kao zdrava sportska sredina otvorena svim sportašima iz doline Neretve i bilo kojeg dijela svijeta.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije