Ostanimo u kontaktu

PRVA ŽUPANIJSKA LIGA

ONK Metković nema izbora: očekuje se samo pobjeda

Objavljeno prije

Nogometaši ONK Metkovića u nedjelju nastavljaju natjecanje u 1. Županijskoj ligi, a u goste im dolazi ŠD Smokvica.

Metkovci su trenutačno na četvrtom mjestu s 27 bodova, a Smokvica na osmom s 13 bodova. Po tomu bi s dalo zaključiti da Metković neće imati težak posao, ali takve prognoze često nemaju stvarna uporišta. Stoga će se igrači trenera Zeljića morati dobro oznojiti ukoliko žele pobijediti i zadržati mjesto u vrhu ljestvice.

Na dva gostovanja uzeli su dva boda (obje neodlučeno), a kako su kod kuće ipak stvarni gospodari, treba očekivati njihovu pobjedu. Medić, Boras, Mišanović, Utovac i ostali igrači Metkovića imaju dosta iskustva, ali i nogometnog znanja. No, bez jasne strategije i borbene igre, do pobjede se danas ne dolazi tako lako. Uostalom, i potvrda izbora za još jedan mandat predsjednika Ivice Kaleba, novi je dokaz da u tom klubu vlada jedinstvo želja i sportskih interesa, pa stoga treba očekivati prije svega kvalitenu igru, a onda i pobjedu domaćih.

Utakmica počinje u 16 sati i 30 minuta, a glavni arbitar će biti Luka Liković.

Inače, derbi kola igraju vodeća Croatia (34 boda) i Gusar iz Komina (31 bod).

U slučaju pobjede u gostima Gusar bi preuzeo lidersku poziciju, a u slučaju gubitka bodova, Croatia bi pobjegla na plus 6!

ŽENSKI NOGOMET

Prvenstvo u 1. HNLŽ počet će ipak 14. lipnja

Objavljeno prije

Autor

Povjerenik za natjecanje Prve ženske nogometne lige, Tomislav Kuzman, poslao je klubovima obavijest da će se prvenstvo nogometašica ipak nastaviti 14. lipnja 2020.godine kako je i bilo odlučeno. To je obrazložio činjenicom da ne postoji konsenzus oko promjene nastavka natjecanja Prve HNLŽ, iako su neki klubovi promjene tražili, a među njima bio je ŽNK Neretva.

Još će se možda donijeti odluka o mogućem pomicanju sezone do 9. kolovoza kako bi se izbjeglo igranje radnim danom.

To ujedno znači da će ŽNK Neretva odigrati sve četiri preostale prvenstvene utakmice te da će nakon toga sudjelovati u doigravanju za prvaka (ako bude među prve četiri ekipe), ili u ligi za ostanak bude li nakon te četiri utakmice peta.

To je za Neretvu, ali i za druge klubove novi organizacijski izazov jer se ne radi o profesionalnom klubu kao što je slučaj u Prvoj HNL za muške, a osim toga koronakriza uvelike se odrazila i na financijske mogućnosti sponzora i sportskih asocijacija u gradu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije