Ostanimo u kontaktu

PRVA ŽUPANIJSKA LIGA

ONK Metković nema izbora: očekuje se samo pobjeda

Objavljeno prije

Nogometaši ONK Metkovića u nedjelju nastavljaju natjecanje u 1. Županijskoj ligi, a u goste im dolazi ŠD Smokvica.

Metkovci su trenutačno na četvrtom mjestu s 27 bodova, a Smokvica na osmom s 13 bodova. Po tomu bi s dalo zaključiti da Metković neće imati težak posao, ali takve prognoze često nemaju stvarna uporišta. Stoga će se igrači trenera Zeljića morati dobro oznojiti ukoliko žele pobijediti i zadržati mjesto u vrhu ljestvice.

Na dva gostovanja uzeli su dva boda (obje neodlučeno), a kako su kod kuće ipak stvarni gospodari, treba očekivati njihovu pobjedu. Medić, Boras, Mišanović, Utovac i ostali igrači Metkovića imaju dosta iskustva, ali i nogometnog znanja. No, bez jasne strategije i borbene igre, do pobjede se danas ne dolazi tako lako. Uostalom, i potvrda izbora za još jedan mandat predsjednika Ivice Kaleba, novi je dokaz da u tom klubu vlada jedinstvo želja i sportskih interesa, pa stoga treba očekivati prije svega kvalitenu igru, a onda i pobjedu domaćih.

Utakmica počinje u 16 sati i 30 minuta, a glavni arbitar će biti Luka Liković.

Inače, derbi kola igraju vodeća Croatia (34 boda) i Gusar iz Komina (31 bod).

U slučaju pobjede u gostima Gusar bi preuzeo lidersku poziciju, a u slučaju gubitka bodova, Croatia bi pobjegla na plus 6!

PRVA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA

Metkovac Sergej Jakirović više nije trener Gorice

Objavljeno prije

Metkovac Sergej Jakirović od danas više nije trener Gorice. Nakon 616 dana u ulozi šefa stručnog stožera ugovor je sporazumo raskinut, a toj odluci zasigurno je kumovao teški poraz prošlog vikenda u Splitu, kada je njegova momčad izgubila od Hajduka s visokih 6:0.

– Ovo je jedna od težih stvari u sportu, trenutak kad doslovno morate prelomiti. Nažalost, nismo mi ništa bolji ili drukčiji od ostalih, u nogometu su rastanci dio svakodnevice. Takve stvari se događaju. Iznimno cijenim Sergeja i to što smo se danas razišli, pod ovakvim okolnostima, uopće ne znači da nećemo u budućnosti raditi zajedno. Veliko hvala Sergeju Jakiroviću za sve što je napravio s Goricom, uvjeren sam da će napraviti veliku karijeru u budućnosti, ne samo u Hrvatskoj nego i u inozemstvu. U meni i Gorici zasigurno će imati velikog prijatelja i podršku, a trenutke kao što su ovi nastojat ćemo svi zajedno što prije zaboraviti i s pogledom prema naprijed krenuti u nove pobjede, – rekao je predsjednik HNK Gorice Nenad Črnko.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250

Najčitanije