Ostanimo u kontaktu

BODOVI OSTALI NA NERETVI

ONK Metković do pobjede u sudačkoj nadoknadi vremena

Objavljeno prije

Nogometaši ONK Metkovića uspjeli su pogotkom Vlade Štimca u sudačkoj nadoknadi vremena (90+5), ostavariti 2:1 pobjedu u susretu sa ŠD Smokvica i tako upisati tri nova boda.

Prvo poluvrijeme okončano je rezultatom 0:0, a gosti su do 20. minute imali dvije prave prigode. Metkovci su inače nekako rezervirano ušli u dvoboj, ali je kasniji tijek događaja ipak bio uspješan.

U 55. minuti iskusni Josip Šiljeg našao se na pravom mjestu u pravo vrijeme i lijepim pogotkom doveo je svoje do 1:0. U 66. minuti Jurić je poravnao za 1:1, pa je prijetila opasnost da možda mogu uzeti jedan ili tri boda. A onda su se igrači Metkovića rastrčali terenom a izvodeći brze napade pogađali su gredu ili vratnicu, nekoliko puta.

I onda u, kako rekosmo sudačkoj nadoknadi, pojačanje Metkovića Vlado Štimac najbolje se snašao pred vratima gostiju i preciznim udarcem donio pobjedu svojoj momčadi.

Trener Darko Zeljić :

– Čista klasika na naš način. Ušli smo previše opušteno i to nam se zamalo osvetilo. U nastavku smo igrali bolje i postigli taj drugi gol za tri boda. Mislim da se polako dižemo i da ćemo u nastavku igrati bolje. – zaključio je Zeljić.

EKIPA, A NE KLUB!

ONK Metković amaterski klub s vrhunskim sportskim postignućima

Objavljeno prije

Autor

Prijatelji nogometa dobro znaju da u Metkoviću djeluju i postoje NK Neretva i ONK Metković, klub s desne obale Neretve koji je osnovan 1975. godine u vrijeme gradnje nove osnovne škole.

Od osnutka taj klub postiže ne samo sportske nego i društvene uspjehe prije svega zbog ostvarivanja osnovnih ciljeva u okupljanju mladih nogometaša, a potom i u sferi stvaranja materijalnih uvjeta za nesmetan rad i vježbanje stotina članova kluba, od najmlađih do veterana.

ONK Metković kao stalni član Županijske lige često se oglašava sloganom „Ekipa, a ne klub“. Ma što to točno značilo, činjenica je da je taj klub opstao i da u njemu igraju i odrastaju generacije igrača, s naznakom da su brojni bivši nogometaši i ONK Metkovića i NK Neretve u tom klubu našli mjesto za manifestaciju svojih stručnih i iskustvenih spoznaja o nogometu i sportu, vježbajući mlade i one u seniorskom pogonu.

Koliko u ONK Metkoviću drže do sportskih prijateljstava i odnosa svjedoči i odluka da prva momčad bez pravih priprema otputuje u Široki Brijeg i odigra prijateljsku utakmicu s domaćim premijer ligašem BiH, i momčadi s europskim dimenzijama.

Metkovci su izgubili s 3:0, ali su nakon povratka opisali svoje zadovoljstvo dočekom, druženjem i ispraćajem iz Širokog.

Tijekom proteklih dana čelništvo ONK Metkovića predstavilo je novi klupski dres , a organizirano je i otvaranje igrališta s umjetnom travom vrijednosti 500 tisuća kuna. Bilo je prelijepo gledati nademetanje najmlađih nogometaša na umjetnoj travi i njihovu sreću za stolom s pizzama i sokovima, a potom i oglede veterana kluba i Grada.

Iako službene pripreme počinju tek 27.siječnja, čelnici kluba točno znaju što im je činiti. Naime, ove godine kane obilježiti 45.obljetnicu kluba , ne samo sportskim rezultatima nego i na druge načine.

Već su planirane pripremne utakmice s Neumom,Neretvancem, Jadranom Tučepi , Ljubuškim i Višićima. Ništa u klubu ne prepuštaju slučaju.

Metković će biti jači i za neka nova imena. Za sada je znano da će njegove boje braniti Marin Brečić (iz NK Neretva) te povratnik iz Gusara Drago Jelavić. Sumnjamo da će tu biti kraj dolascima, osobito iz razloga što je ONK Metković prepoznat kao zdrava sportska sredina otvorena svim sportašima iz doline Neretve i bilo kojeg dijela svijeta.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije