Ostanimo u kontaktu

ZIMSKA STANKA

ONK Metković bez pripremnih utakmica

Objavljeno prije

Iako su čelnici i stručni stožer ONK Metkovića u sklopu priprema u proteklom razdoblju bili dogovorili tri utakmice, niti jedna nije odigrana i to zbog loših vremenskih prilika.

Stoga Metkovci sukladno svojim mogućnostima i ambicijama marljivo rade i to u sportskoj dvorani. Prema riječima trenera Darka Zeljića djelatnici sportske dvorane imali su puno razumijevanje za potrebe županijskog ligaša, pa im je stoga i zahvalio.

– Pripreme nastavljamo na ranije planirani način, najviše u dvorani. Do početka prvenstva ostaje mjeseca dana pa se nadam da ćemo uspjeti u svojim nakanama. Atmosfera je radna i više je nego dobra među svim članovima kluba. Moram naglasiti da nas prije početka prvenstva čeka i kup utakmica, početkom ožujka, a tko će biti takmac još ne znamo. Što se tiče igračkog kadra mislim da neće biti novih imena. Ima nas dovoljno pa se nadam da će svi dobiti priliku za dokazivanje i stvaranje još snažnije momčadi, – rekao je Zeljić.

Napomenimo da je iz ONK Metkovića otišao daroviti Josip Jurković koji će prema svemu sudeći karijeru nastaviti u Gusaru iz Komina.

MEĐU KANDIDATIMA ZA IZBORNIKA I METKOVCI

Tko će biti novi izbornik hrvatske rukometne reprezentacije?

Objavljeno prije

Autor

Nakon neuspjeha hrvatske rukometne reprezentacije i ostavke izbornika Lina Červara čelni ljudi HRS-a traže osobu koja će nastaviti obnašati izborničku funkciju, a u priču o potencijalnim kandidatima uključili su se bivši uspješni reprezentativci i općenito, rukometna javnost.

Među kandidatima spominju se Perkovac, Saračević, Vujović, Metličić, Horvat, Goluža, Obrvan, Smajlagić, Dominiković i drugi.

U svakom slučaju novom izborniku neće biti nimalo lako jer su vrlo blizu kvalifikacije za odlazak naših na OI. Neki drže da novi izbornik-trener mora vratiti psihičku stabilnost u redove reprezentacije ali i podignuti stupanj tjelesne spreme igračima koji, tako se činilo, na Svjetskom prvenstvu u Egiptu nisu bili dostatno spremni.

Svi se slažu da u našoj izabranoj vrsti igraju vrhunski igrači i u najjačim klubovima, ali u tome da je izostala kolektivna homogenost, pa se i na tom planu nešto mora napraviti.

Osim toga jedni su mišljenja da Hrvatskoj ne treba izbornik iz inozemstva (a po njima inozemstvo nisu novonastale države u okruženju), jer imamo domaće kvalitetne mlade trenere koji su već b ili izbornici ili treneri iznimno jakih klubova.

Nema sumnje da će pred članovima IO HRS-a biti složena zadaća izabrati najboljeg izbornika, s naznakom da je potrebno odlučiti hoće li biti izabran za kraće ili dulje razdoblje kako bi mogao ukomponirati u momčad i mlade i iskusne reprezentativce.

Ipak, nije mala stvar da se kao mogući budući izbornicu spominju bivši rukometaši iz Metkovića, Goluža, Obrvan, Dominiković i Babić. To je još jedan dokaz uspješnosti metkovske rukometne prošlosti i sadašnjosti čiji su predstavnici itekako doprinosili razvoju i uspjesima hrvatskog rukometa.

O tomu govori i činjenica da su brojni bivši igrači iz Metkovića tijekom Svjetskog prvenstva komentirali nastupe naših u pisanim ili elektronskim medijima.

Nikša Kaleb bio je stalni sukomentator tijekom TV prijenosa, Ivica Obrvan bio je stručni komentator na Nova TV, Patrik Čavar pisao je osvrte u dnevnom tisku, Petar Metličić koji je igrao u Metkoviću, također je komentirao nastupe naših, kao i Valter Matošević.

Što se izborničke pozicije tiče, bilo bi lijepo pročitati odluku HRS-a da je na to mjesto izabran netko tko je rukometnu abecedu naučio u Metkoviću.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije