Ostanimo u kontaktu

NERETVANSKI ĐIR

Održana utrka ‘Metković 2019.’ u disciplini eliminator XCE

Objavljeno prije

Danas, 29. srpnja, u sklopu biciklističke manifestacije Neretvanski đir održana je MTB utrka u disciplini eliminator XCE Metković 2019 koja je ujedno i nacionalno prvenstvo Hrvatske.

Kategorija eliminator je relativno nova kategorija u brdskom biciklizmu i vozi se na način da biciklisti startaju u skupinama po 4, a 2 najbolja prolaze u daljnji krug natjecanja gdje se opet formiraju skupine od 4 natjecatelja. U Metkoviću staza prolazi kroz staru jezgru grada sa startom i ciljem na Trgu kralja Tomislava kako bi što više građana moglo prisustvovati ovom događaju.

U kategoriji seniora najbolji su bili: Stjepan Hunjak, Luka Okmažić i Mirko Budimlić, a u kategoriji seniorki: Ema Filipović, Karmen Škiljić i Antonela Juretić.

U galeriji pogledajte atmosferu s današnje utrke i dodjelu medalja najboljima:

IZNIMAN USPJEH METKOVSKIH TRKAČA

Marko Tot osvojio prvo mjesto na Ston Wall Marathonu u kategoriji ‘Rocky 4K’, Ruđer Bošković i Denis Pavlović također ostvarili odlične rezultate

Objavljeno prije

Naš Marko Tot koji je nedavno u dva dana došao do dva prva mjesta na utrkama u Pločama i Metkoviću danas je ponovno oduševio na Ston Wall Marathonu.

Naime, u kategoriji Rocky 4K osvojio je prvo mjesto s vremenom 18:46.

Marko nam o utrci kaže: ‘Ovo mi je prva utrka ovoga tipa. Inače se spremam na ravnoj podlozi, što je cijelu stvar učinilo težom. Radi se o utrci na 4 kilometra, od čega je veći dio na zidinama koje su izrazito težak teren. Zadnjih dana nisam stigao trenirati zbog obaveza s košarkom i školom. Pri kraju uspona sam imao malu krizu, ali nastavio sam snagom volje, iako su mi noge bile dosta teške. Upravo to mi je drago na ovoj utrci. Više mi je značilo pobijediti sebe nego konkurenciju, a upravo je to i bit trčanja, po meni.’

Marko se također zahvaljuje svom treneru i prijatelju Mirku, a naglašava nam kako ga dodatno pokreće i pomno izabrana glazbena podloga uz stihove Whitesnakea, Pink Floyda, Gunsa i Zeppelina…

Čestitamo Marku na izvrsnom uspjehu i želimo mu još mnogo sportskih i životnih uspjeha! Ponosni smo na tebe!

U drugoj kategoriji Stone (15K) naš Ruđer Bošković je osvojio izvrsno 9. mjesto s vremenom 1:13:08, dok je Denis Pavlović istrčao svih 42 195 m i na kraju završio na 21. mjestu te im također čestitamo na izvrsnim uspjesima!

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama7 300×250

Najčitanije