Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ŽUPANIJSKO NATJECANJE U KROSU

Odlični uspjesi mladih atletičara iz metkovskih osnovnih škola

Objavljeno prije

Foto: OŠ don Mihovila Pavlinovića

Foto: OŠ don Mihovila Pavlinovića

Metković treba atletski klub i barem jednu adekvatnu atletsku stazu jer se godinama ponavljaju izvanredni uspjesi naših učenika na školskim atletskim natjecanjima, kako na županijskoj, tako i na državnoj razini. Nažalost, njihov daljnji razvoj u ovom sportu nakon toga prestaje jer ne postoji nikakva infrastruktura koja bi omogućavala ozbiljnije bavljenje atletikom. A talenata je napretek!

Sveznalica 7400xXpx

Ovo se potvrdilo u srijedu i četvrtak u Dubrovniku, na stadionu Lapad, gdje je održano županijsko natjecanje školskih sportskih klubova u krosu, za učenike i učenice viših razreda osnovnih škola.

Učenici iz metkovskih osnovnih škola su u četiri kategorije ekipno osvojili četiri prva i jedno drugo mjesto, te dva zlata pojedinačno, i plasirali se na državno natjecanje.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Učenice i učenici OŠ don Mihovila Pavlinovića županijski prvaci u krosu

U srijedu, 11. travnja, održano je natjecanje za učenike i učenice 5. i 6. razreda osnovnih škola. U obje kategorije je nastupilo po 10 škola s područja naše županije. Svaki školski klub je brojio 4 člana i natjecanje je ekipnog, a ne pojedinačnog karaktera. Na start je najprije krenilo 40-ak djevojčica i trčale su dionicu od 800m.

Učenice OŠ don Mihovila Pavlinovića su dominirale tijekom cijele utrke i potpuno zasluženo osvojile prvo mjesto. Valja istaknuti da su sve četiri učenice stigle u cilj među prvih pet plasiranih, a učenica Lukrecija Krstičević je pojedinačna županijska pobjednica.

Nakon djevojčica je uslijedila utrka dječaka na dionici od 1000m. U vrlo izjednačenoj utrci ukupni pobjednici su također učenici OŠ don Mihovila Pavlinovića, a drugoplasirani su učenici iz OŠ Stjepana Radića (ŠŠD Predolac).

Ovim rezultatima učenici OŠ don Mihovila Pavlinovića (ŠŠD Gusar) su ostvarili pravo nastupa na završnici državnog prvenstva školskih sportskih klubova, koje će se održati slijedeći tjedan u Poreču.

ŠŠD Gusar je nastupio u slijedećem sastavu:

  • Djevojčice: Lukrecija Krstičević, Sara Šiljeg, Karla Šiljeg, Radojka Volarević. Voditelj je učitelj tjelesne kulture Nino Šešelj,
  • Dječaci: Jure Ereš, Kristijan Volarević, Mile Parmać, Dominik Jerković. Voditelj je učitelj tjelesne kulture Nino Šešelj.

Zlatni atletičari iz osnovnih škola Stjepana Radića i don Mihovila Pavlinovića

Jučer je održano isto natjecanje za učenike i učenice 7.i 8.razreda.

Djevojčice OŠ don Mihovila Pavlinovića ponovile su jučerašnji rezultat i prvim mjestom ostvarile pravo nastupa na državnom prvenstvu školskih sportskih klubova u Poreču. Na stazi dugoj 1000m nastupile su Matea Bebić, Iva Markić, Lukrecija Krstičević, Radojka Volarević. Voditelj tima je učitelj tjelesne kulture Nino Šešelj.

U muškoj kategoriji na 1200 m najbrži su bili učenici iz OŠ Stjepana Radića (ŠŠD Predolac) koji su se tako plasirali na državno natjecanje u Poreču. Nastupili su Josip Milan, Antonio Perić, Leonardo Soldo i Karlo Gustin. Voditelj tima je učitelj tjelesne kulture Boris Brčić. Josip Milan je i pojedinačni županijski pobjednik u svojoj kategoriji

Čestitamo našim mladim atletičarima i njihovim trenerima na izvrsnim rezultatima i želimo im puno uspjeha na državnom natjecanju u Poreču!

Tekst napisao: Nino Šešelj, prof. tjelesne i zdravstvene kulture

OŠ don Mihovila Pavlinovića

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

Sveznalica 7400xXpx

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije