Ostanimo u kontaktu

BK METKOVIĆ

Odlični rezultati metkovskih biciklista u Otoku

Objavljeno prije

Jučer je u Otoku dalmatinskom održano 10 kolo XC zimske lige Dalmacije, gdje su u sklopu iste domaćini iz BK Kamešnice organizirali MTB utrku „Uspon na Kamešnicu. Hladno i burovito vrijeme nije bilo prepreka za više od 100 natjecatelji koji su startali iz centra Otoka,  poznate „Roknjače“. Ispred sebe su imali  12.5 km fizički zahtjevne staze sa 670 metara visinske razlike, duž koje su se  izmjenjivali kraći asfaltni dijelovi i dobro utabani makadamski put sa 3 kratka ravnija dijela. Cilj je bio Gornjim Koritima, tik uz izvor najčišće pitke vode čak na 980 mnv, odakle “puca” pogled na najviši vrh planine Kamešnice “Konj” kao i na nizinski dio Cetinske krajine! Bio je to praznik za oči za sve natjecatelje koji su završili utrku.

Stazu je najbrže odvezao član domaćina BK Kamešnice Toni Stojanov u vremenu 46:44

Veliki uspjeh napravio je član BK Metković Dado Talajićpopevši se na najvišu stepenicu postolja u kategoriji 30-40, dok su u istoj kategoriji Andreas Dominiković i Kosta Malezija završili na 17 odnosno 26 mjestu.

Prije glavne utrke vozila se i dječja utrka gdje su najmlađi članovi BK Metković okupirali postolje i okitili se sa pregršt medalja. Tako su se zlatnim medaljama okitili Iva Dominiković u kategoriji U9 djevojčice i Marko Talajić u kategoriji U11 dječaci. U kategoriji U9 djevojčice srebro je osvojila Cvita Talajić, a brončanu medalju Lucija Kuzman, dok je u istoj kategoriji dječaka Jure Vištica došao do srebrene medalje, a Jure Kuzman nakon pada do četvrtog mjesta. U kategoriji U11 djevojčice Lara Bokšić je bila srebrena, a Mara Talajić brončana, dok je Ivan Dominiković u kategoriji U11 dječaci došao do drugog mjesta i srebrene medalje.

Nažalost dječju utrku je obilježio težak pad i lom ruke naše Lucije Kuzman. Luciji želimo što brži oporavak i povratak na bike, a uz njenu borbenost i hrabrost ne sumnjamo da će vrlo brzo opet bit na postolju.

Svoje predstavnike na utrkama imao je i BK Relaks Metković. Odlični su bili u kategoriji U15 dječje utrke Jakov Krmek i Mate Bilić osvojivši srebro i broncu, a treba izdvojiti i odlično 10 mjesto Jakova Krmeka u kategoriji U16 glavne utrke “Uspon na Kamešnicu”. Frane Vuica završio je kao 16 u kategoriji 30-40, a Josip Barišić kao 25 u istoj kategoriji. U kategoriji 40-50 Dario Bukvić je bio 28.

MEMORIJALNI TURNIR 'EUGEN ERJAUC'

Počinje nokaut faza, ždrijebom odlučeno tko s kim igra do velikog finala

Objavljeno prije

Veliko finale Memorijalnog turnira Eugen Erjauc održava se 22. srpnja, a večeras počinje nokaut faza natjecanja. Ždrijebom je poznato tko igra s kim do finala. U tablici iznad pogledajte predstojeći tijek turnira.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama9 300×250

Najčitanije