Ostanimo u kontaktu

1. ŽUPANIJSKA LIGA DNŽ

Odličan Metković u Žrnovu uzeo samo bod

Objavljeno prije

Foto: Fb ONK Metković

Iako su mnogi očekivali da će nogometaši ONK Metković u Žrnovu nekako se dokopati pobjede, a posebno stoga što je momčad bila kompletna, to se nažalost nije ostvarilo.

Gosti su bili daleko bolja momčad u prvom dijelu susreta, a u drugom dijelu bili su bolji domaći igrači.

Metkovci su svoju bolju igru u prvom dijelu okrunili u 36.minuti iz opravdano dosuđenog kaznenog udarca s 11 metara, a strijelac je bio nepogrešivi Dragan Brečić. S tim rezultatom igrači su otišli na odmor.

I kad se i u nastavku očekivala dominacija gostiju s Neretve, igrači Žrnova zapeli su iz petnih žila kako bi što prije došli do poravnanja. To im se i dogodilo u 56.minuti kada je Šeparović s 11 metara savladao Batinovića i poravnao rezultat.

Metković je mogao pri kraju susreta uzeti i tri boda, ali je udarac Dragana Brečića iz “slobodnjaka“ zaustavila vratnica.

Bilo kako bilo, Metković nije uspio upisati pobjedu jer nije pružio očekivanu i kvalitetniju igru, a u sljedećem kolu u Metković stiže vodeći Konavljanin.

Treba spomenuti još dvije važne sekvence vezane za utakmicu. Naime, na gostovanju je igrače Metkovića pratilo dvadesetak vjernih navijača, od kojih su neki putovali s igračima u autobusu, a neki u svojim automobilima. Još su jednom potvrdili koliko vole svoj klub.

Drugi dio je administrativne naravi. Igrači Metkovića pojavili su se na igralištu u Žrnovu u 15 sati. Doznali su da utakmice možda neće biti jer klub nije uopće prijavio PP Korčula javno okupljanje. Uključeni su brojni mobiteli, krenuli su razgovori s povjernikom i Policijskom postajom, pa je u 16 sati ipak stigla informacija da se može igrati, iako je tada utakmica treba započeti. Igrači dviju momčadi tek su tada ušli u svlačionice, a utakmica je počela u 16 sati i 30 minuta, odnosno pola sata kasnije .

MEĐU KANDIDATIMA ZA IZBORNIKA I METKOVCI

Tko će biti novi izbornik hrvatske rukometne reprezentacije?

Objavljeno prije

Autor

Nakon neuspjeha hrvatske rukometne reprezentacije i ostavke izbornika Lina Červara čelni ljudi HRS-a traže osobu koja će nastaviti obnašati izborničku funkciju, a u priču o potencijalnim kandidatima uključili su se bivši uspješni reprezentativci i općenito, rukometna javnost.

Među kandidatima spominju se Perkovac, Saračević, Vujović, Metličić, Horvat, Goluža, Obrvan, Smajlagić, Dominiković i drugi.

U svakom slučaju novom izborniku neće biti nimalo lako jer su vrlo blizu kvalifikacije za odlazak naših na OI. Neki drže da novi izbornik-trener mora vratiti psihičku stabilnost u redove reprezentacije ali i podignuti stupanj tjelesne spreme igračima koji, tako se činilo, na Svjetskom prvenstvu u Egiptu nisu bili dostatno spremni.

Svi se slažu da u našoj izabranoj vrsti igraju vrhunski igrači i u najjačim klubovima, ali u tome da je izostala kolektivna homogenost, pa se i na tom planu nešto mora napraviti.

Osim toga jedni su mišljenja da Hrvatskoj ne treba izbornik iz inozemstva (a po njima inozemstvo nisu novonastale države u okruženju), jer imamo domaće kvalitetne mlade trenere koji su već b ili izbornici ili treneri iznimno jakih klubova.

Nema sumnje da će pred članovima IO HRS-a biti složena zadaća izabrati najboljeg izbornika, s naznakom da je potrebno odlučiti hoće li biti izabran za kraće ili dulje razdoblje kako bi mogao ukomponirati u momčad i mlade i iskusne reprezentativce.

Ipak, nije mala stvar da se kao mogući budući izbornicu spominju bivši rukometaši iz Metkovića, Goluža, Obrvan, Dominiković i Babić. To je još jedan dokaz uspješnosti metkovske rukometne prošlosti i sadašnjosti čiji su predstavnici itekako doprinosili razvoju i uspjesima hrvatskog rukometa.

O tomu govori i činjenica da su brojni bivši igrači iz Metkovića tijekom Svjetskog prvenstva komentirali nastupe naših u pisanim ili elektronskim medijima.

Nikša Kaleb bio je stalni sukomentator tijekom TV prijenosa, Ivica Obrvan bio je stručni komentator na Nova TV, Patrik Čavar pisao je osvrte u dnevnom tisku, Petar Metličić koji je igrao u Metkoviću, također je komentirao nastupe naših, kao i Valter Matošević.

Što se izborničke pozicije tiče, bilo bi lijepo pročitati odluku HRS-a da je na to mjesto izabran netko tko je rukometnu abecedu naučio u Metkoviću.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije