Ostanimo u kontaktu

JOŠ PAR DANA DO SPORTSKOG SPEKTAKLA

Od ponedjeljka ‘Masters Cup’ i Europsko prvenstvo u kajak – kanu maratonu

Objavljeno prije

EP kajak-kanu maraton Metković 2018.

Ostalo nam je još nekoliko dana do početka najvećeg sportskog događaja u Metkoviću – Europskog prvenstva u kajak – kanu maratonu.

U ponedjeljak, 2. i utorak, 3. srpnja očekuje nas Masters Cup, dok je 4. srpnja svečano otvorenje Europskog prvenstva u Ljetnom kinu s početkom u 19 sati.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Od 5. do 8. srpnja održat će se Europsko prvenstvo u kajak – kanu maratonu.

Od starta (kod Lučkog mosta) se vozi nizvodno 1,7 km do mjesta gdje je označeno okretište, zatim se vozi uzvodno do Male rive, gdje su postavljeni izlazni pontoni za tzv. portaž, koji je uz start i cilj, najzanimljiviji dio utrke.

Tu športaši izlaze i trčeći prenose čamce do rampe za spuštanje čamaca ispod mosta, gdje će biti postavljeni ulazni pontoni, preko kojih športaši ulaze u čamac, veslaju uzvodno gdje je označeno drugo okretište oko bova, te nastavljaju dalje vožnju nizvodno do donjeg okretišta. Broj krugova koje moraju športaši napraviti, kao i broj prenošenja čamaca (portaž) određen je pravilima natjecanja za svaku kategoriju.
Kajak i kanu na mirnim vodama je sport na vodi u kojem se natjecatelji natječu veslajući u čamcima određenim dionicama. Postoje dvije vrste čamaca za ovaj sport, a to su kajak i kanu. Razlika je ta što kod kajaka veslač koristi veslo s dvije lopatice, dok se kod kanua koristi veslo s jednom lopaticom. Kanuist za vrijeme veslanja kleči na jednoj nozi, dok kajakaš sjedi okrenut licem u smjeru vožnje, a pokreću se veslom koje se drži slobodno u rukama. Kajak na mirnim vodama je borba brzine, snage i izdržljivosti, a od 1936. godine kajak je olimpijski sport.

Tekst: Magdalena Medar-Ujdur /Turistički ured Grada Metkovića

Foto: Stane Klemenc, KKK Bohinj

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije