Ostanimo u kontaktu

ŽENSKI RUKOMET

Novi uspjeh rukometašica Metkovića, ”stradao” je ŽRK Zadar

Objavljeno prije

Metkovski ženski drugoligaš postigao je novi uspjeh na svom terenu, ovom zgodom „stradao“ je ŽRK Zadar, a konačni rezultat jasno kazuje tko je bio bolji.

Doduše, sam početak nije baš ukazivao na takav rasplet događaja jer su gošće povele s 0:2, potom i s 2:3 i 2:4, a 3:4 bilo je posljednje vodstvo Zadra, ekipe koja je doputovala s 8 igračica.

Metković je preuzeo sve zaigrao brže i snažnije te je stekao prednost, 7:6, i 9:6. U 24.minuti Zadranke su zaprijetili približavanjem na 10:9, ali domaće su „dodale gas“ i na odmor su otišle s pet golova viška.

U nastavku opet bolja igra mladih Metkovki, no, u 42.minuti gošće su poravnale na 19:19, u 47.minuti bilo je 21:21, a u 49.,22:22 !

Tada na scenu stupaju redom, Šiljeg, Srna, Dropuljić i druge metkovske strijelkinje koje su realizirale gotovo sve napade i ostvarile 7:0 seriju, sve do konačnog omjera i rezultata, 29:22. Očito je da igračice Metkovića sve naučeno proteklih mjeseci pretvaraju u bodove, odnosno nove uspjehe.

Strijelkinje: Obšivač 7, Obradović 1, Srna 6, Gustin 3, Dropuljić 6, Jarak 2, i Šiljeg 4.

SPORTSKO PARTNERSTVO

Potpisan sporazum o suradnji između RK Metković Mehanika i RK Jajce

Objavljeno prije

Autor

Predsjednik RK Metković Mehanika, Nikola Veraja i predsjednik RK Jajce (BiH),Mensur Alkić, u ponedjeljak su u Metkoviću potpisali Sporazum o suradnji, odnosno partnerstvu. Riječ je o suradnji dviju rukometnih škola, kluba iz Jajca s tradicijom dugom 65 godina, i Metković Mehanike s ciljem usavršavanja mladih igrača iz Jajca.

Kako se u priopćenju ističe, mladi igrači RK Jajce, posebice oni najdarovitiji, nakon punoljetnosti , dolazili bi u Metković i usavršavali se u gradu duge rukometne tradicije i tradicije stvaranja vrhunskih rukometaša od kojih su mnogi u prošlosti igrali u najpoznatijim klubovima svijeta i bili udarni članovi hrvatske reprezentacije.

Prvi korak u tom cilju već je učinjen. Metković Mehanici pristupio je 18-godišnji juniorski reprezentativac BiH Antonio Radić, ali se u priopćenju ne navodi hoće li kada zaigrati za Metković Mehaniku.

Predsjednik prvoligaša iz Metkovića, Nikola Veraja, izrazio je iznimno zadovoljstvo zbog sporazuma i povjerenja u rad Metković Mehanike, i podsjetio na uloge svih rukometnih djelatnika i trenera u Metkoviću, posebice Zdravka Vučičevića i pok. Tomislava Volarevića Brace u  razvoju metkovskog rukometa i u stvaranju vrhunskih rukometaša.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije