Ostanimo u kontaktu
CLUB DIVINE 1200px

'ŽELIMO U PREMIJER LIGU'

Novi trener RK Metković Mehanika: Želim biti dio nove metkovske rukometne priče

Objavljeno prije

Velik broj trenera i stručnih suradnika vodio je rukometaše Mehanike, Metkovića, Metković-Razvitka, Metković Jamba, Metković 1963 i na posljetku Metković Mehanike.

Svi su oni, bili iz domaćih redova ili gosti sukladno svojim stručnim i drugim osobitostima ostavili trag u uspjesima kluba iz rukometnog grada Metkovića.

Možemo lamentirati o onima koji su ponikli u Metkoviću i radili u klubu, a potom svoju stručno-rukometnu afirmaciju potražili drugdje u zemlji i u svijetu. Tu mislimo na Volarevića, Lovrića, Batinovića, Obrvana, Dominikovića, Puljevića, Jelčića, Panzu, Zvonka Kaleba , Družijanića, Brljevića, Majića, Medića, Čavara, i ljude poput Filipa Romića koji su radili samo u Metkoviću.

Rukomet u Metkoviću ipak je bez obzira na teška i krizna stanja stagnirao  i u statusnom i u rezultatskom značenju. Nova uprava na čelu s Nikolom Verajom trasirala je nove smjerokaze koji su značajni za budućnost kako rukometa u Metkoviću tako i za očuvanje jedinstvene tradicije kakva ne postoji nigdje na svijetu.

Uprava Metković Mehanike utanačila je suradnju s 18 igrača za predstojeću sezonu u kojoj je glavni cilj prvo mjesto (kako smo razumjeli u objavi glasnogovornice) , a zatim je imenovala  i stručnu osobu koja će koordinirati rad svih uzrasnih kategorija u klubu.

Ta nova osoba imenom i prezimenom je prof. kineziologije 47-godišnji  Željko Čagalj iz Kaštel Sućurca kod Splita, čovjek koji je dokazani rukometni stručnjak, ali i osoba s vizijom.

Željko Čagalj ima 47  godina, završio je Kineziološki fakultet u Splitu , smjer rukomet.

Trenersku karijeru razvijao je u Kaštelima,  vodio je Solin, Crikvenicu, Zamet, asistirao je nekadašnjem igraču Metković Jamba u reprezentaciji Saudijske Arabije Nenadu Kljajiću, vodio je muške hrvatske selekcije, bio je asistent Hrvoju Horvatu u mladoj reprezentaciji Hrvatske pune 4 godine, a radeći u klubu AL ARABI u Katru osvojio je azijsku Ligu prvaka.

Vratio se kući , odmora radi. Onda su ga nazvali ljudi iz RK Metković Mehanike.

– Čujte, čelnici Metković Mehanike su me nazvali, ponudili su  suradnju i ja sam to prihvatio. I sam tražim sportske iskorake i poželio sam biti dio priče u kojoj je cilj da naš klub postane članom elitnog rukometnog razreda u Hrvatskoj. Dat ću svoj doprinos kako bismo ostvarili cilj, volim sport i sportske izazove, a najvažnije nam je da zajedno stabiliziramo klub. Uz postojeći igrački roster koji je razvojan, imamo za cilj ostvariti  i novi izgled naše rukometne škole. Nemojte misliti da će biti lako ostvariti ulazak u viši stupanj natjecanja, ali isto tako znam što i koliko Metkovcima znači rukomet. Veselim se dolasku u grad na Neretvi gdje ću aktivirati sve svoje umne i rukometne kapacitete kako bismo zajedničkim naporima postigli željene rezultate i ostvarili ciljeve, – poručio je novi trener Metković Mehanike, koji godinama poznaje sve rukometne čimbenike u Metkoviću, a posebice kolege trenere.

Prvenstvo za rukometaše Metković Mehanike počinje tek 2.listopada.

Pripreme bi mogle započeti 16.kolovoza , a trajati će sedam tjedana. Svi trenutačni igrači dobili su „mini-programe“ za vježbanje dok ne krenu prave pripreme .

U SUBOTU NERETVA - HRNK SPLIT

Trener Svaguša želi drukčiju, bolju Neretvu

Objavljeno prije

Autor

Pod nadzorom trenera Maria Svaguše i njegovih suradnika Hrvoja Crnčevića, Zvonimira Ilića i Zorana Bubala, nogometaši Neretve vježbaju već tjedan dana za nova prvenstvena iskušenja koja počinju krajem kolovoza.

Evo trenerovih prvih dojmova:

– Cilj nam je vratiti samopouzdanje svim igračima odnosno cijeloj momčadi i stvoriti skladnu cjelinu koja neće živjeti u stalnoj neizvjesnosti oko opstanka. Da će biti lako, neće. Svakom igraču omogućit ću da se dokaže svojim radom i izbori mjesto u momčadi, ali moramo imati prepoznatljiv karakter, moramo otvoriti vrata našim mladima, i raditi  na stvaranju i zajedništva i kvalitete.

U subotu (18 sati) odigrat ćemo prvu pripremnu utakmicu s momčadi Splita. Znam da su igrači umorni i da možda neće biti potrebne svježine, ali ćemo nastojati pokazati makar neke naznake kvalitete naše momčadi, – rekao je Svaguša.

Nakon analize igračkih postignuća u prošlosti, klupske Neretvine strukture zahvalile su na suradnji pojedinim igračima.  Iz kluba su otišli Okić, M. Pehar, Jerković, Ljubić i Tomas.

Došli su: Buhač (Posušje), Pero Raguž (BSK Bijelo Brdo), Kožul (već je igrao u Neretvi) te Luka Bubalo.

Aktivno rade i mladi igrači: Čupić, Batinović, Vištica, Gustin, Jurković i Miličević.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije